Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hva kan vi forvente av dagens Apple-lansering?

Nedtellingen har begynt. I kveld klokken 19:00 lanserer Apple mest sannsynlig en ny iPhone 14-serie. Og hva mer?

Skrevet av / 06.09.22 - 16:29
Hva kan vi forvente av dagens Apple-lansering?

Klokken 19 onsdag kveld går Apples toppsjef Tim Cook på scenen i Cupertino for å presentere høstens produkter. I forkant av lanseringen har det som alltid florert med rykter, og selv om vi ikke kan vite noe med sikkerhet før ved 20-tiden i morgen, når presentasjonen er ferdig, har vi likevel en rekke tanker om hva vi kan vente oss fra verdens største elektronikkvirksomhet.

iphone 14 molds

iPhone 14

Vi forventer at Apple likt som i fjor, og året før der igjen, lanserer fire nye iPhone-modeller i morgen. iPhone 14 (med 6,1″ skjerm), iPhone 14 Max (6,7″), iPhone 14 Pro (6,1″) samt iPhone 14 Pro Max (6,7″).

Det betyr muligens et farvel til mini-serien, som vi har sett i to versjoner, iPhone 12 mini og iPhone 13 mini.

Ifølge ryktene vil iPhone 14 og 14 Max få samme A15 prosessor som i iPhone 13. Til gjengjeld får de nye modellene mer minne enn fjorårets modeller (6 GB RAM mot 4 GB RAM).

Les også Slik blir iOS 16 Et nytt operativsystem er på vei til din iPhone. Ingenting revolusjonerende, men du får et drøss av spennende funksjoner

Pro-serien vil i motsetning oppgraderes, med en ny Apple A16-prosessor samt 6 GB RAM. Kjøpere av Pro-modellene kan også se frem til at den irriterrende notch-en i toppen av skjermen, som huser frontkameraet og sensorene som muliggjør FaceID, nå forsvinner. I stedet forventer vi at iPhone 14 Pro og 14 Pro Max kommer med et lite hull i selve skjermen til kamera og sensorer, slik man er kjent med fra flertallige Android-mobiler.

Den nye Pro-serien vil ifølge ryktene også komme med en såkalt Pro Motion-skjerm, som er Apples navn på den nye OLED-skjermen, som har dynamisk oppdateringsfrekvens på mellom 1 Hz og 120 Hz, en teknologi vi bl.a. kjenner fra OnePlus 10 Pro.

På kamerafronten er det nyheter på vei til hele iPhone 14-serien. Det ryktes at de alminnelige iPhone 14-modellene blir oppgradert med 13 Pro-modellenes 13 mm ultravidvinkellinse med blender på f/1.8.

Frontkameraet forbedres også på alle iPhone 14-modeller. Det nye kameraet kommer med en bredere f/1.9 blender samt autofokus, som bl.a. skal forbedre bildekvaliteten på videosamtaler.

Sist, men ikke minst, forventer vi at iPhone 14 Pro-modellene blir utstyrt med en helt ny 48 Mp Sony-produsert vidvinkelliinse med pixel binning. Det betyr bl.a. at man kan filme i 8K-oppløsning.

iphone 14 lineup cases

Blant andre rykter; iPhone 14 Pro-modellene kommer uten plass til fysisk SIM-kort. I stedet satser Apple angivelig hundre prosent på eSIM. Alle modellene skal også støtte Wi-Fi 6E.

Apple Watch Series 8

Det ser også ut til at vi får en etterfølger til Apple Watch Series 7 i morgen kveld.

Den nye Apple Watch Series 8 ryktes å komme i to utgaver, en stor (47 mm), robust Pro-utgave med flatere skjerm rettet mot ekstremsportuttøvere, i tillegg til en alminnelig 45 mm utgave.

Les også Apple Watch blir bedre på trening og helse Snart kan du oppdatere Apple Watch og få bedre funksjonalitet.

Felles for dem begge er Apples nyeste S8-chip, men Pro-utgaven har angivelig også en såkalt Low Power Mode, som forlenger batterilevetiden.

Følg med i morgen

Lyd & Bilde oppdaterer deg i morgen. Ut på kvelden vil du kunne lese våre artikler om de nye Apple-produktene. Hvis du er nysgjerrig har du selv også muligheten til å følge med på presentasjonen, som du blir å finne her. Som sagt kl 19 i morgen kveld.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top