Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple lanserer watchOS 9

Snart kan du oppdatere Apple Watch og få bedre funksjonalitet.

Skrevet av / 06.06.22 - 20:23
Apple lanserer watchOS 9

Apples smartklokke er den bestselgende smarte klokken i flere år på rad. En av grunnene til at den er en suksess, er at Apple er ganske flinke til å oppdatere operativsystemet til smartklokkene. Sånn kan selv de med eldre utgaver av Apple Watch, dog ikke for gamle, holde seg oppdatert på nye funksjoner.

Som her, i Apple Watch OS9, hvor de vanlige oppdateringen også denne gangen inneholder en rekke nye kosmetiske oppgraderinger. Sånne som gir brukere utvidet funksjonalitet og muligheten for å endre utseende i apper på skjermen.

Det har de gjort denne gangen også i OS9, men et par av de nye funksjonene er verdt å merke seg.

«Brukere verden over elsker Apple Watch fordi klokken hjelper dem med å holde kontakten med kjente og kjære, holde seg mer aktive i hverdagen og ta bedre vare på helsen sin», sier Apples driftssjef, Jeff Williams. «Når watchOS 9 blir lansert til høsten, vil det gi Apple Watch-opplevelsen et stort løft, med vitenskapelig validert innsikt om trening, søvn og hjertehelse. Samtidig kan brukerne sette sitt eget preg på Apple Watch ved å tilpasse den på nye, kreative måter.»

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.46.25
Fitness

Apple har fått kritikk for at treningsappen ikke alltid er like gjennomført, og heller ikke like hard core som noen av brukerne. De mener de at de gjør noe med i OS9, som ikke bare har fått utvidet funksjonalitet, men også analyserer løpestilen. Vertikal oscillering og hvor mye man svinger med armene, er blant bevegelsene som analyseres, og sendes tilbake til løperen som forslag til forbedringer. Progresjonen kan man følge med på i appen, enten på klokken, eller på en iPhone. Appen foreslår også restitusjon, og følger som vanlig med på pulsen.

Fitness-appen fungerer også om man ikke har en Apple Watch, det holder å ha en nyere iPhone med seg på løpeturen.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.52.23
Hjertefrekvens

I OS9 finnes det også oppdateringer i søvnappen, som registrerer og viser REM-søvn, når man sov dypt og så videre, men for mange er hjertemonitor minst like viktig. Apple Watch kan passe på og melde fra hvis det skjer noe mer hjerterytme, flimmer eller andre uregelmessigheter. Den passer også på at man tar medisinene sien, i riktig mengde, og til riktig tid. Man skal bare behøve å skanne etiketten, så legges medisinen til i appen, som passer på at man ikke hopper over en medisin.

Appen kan også fortelle om noen medisiner ikke bør tas sammen med andre, hvilke som ikke bør tas sammen med alkohol,. og mange andre varsler.

Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.55.15
WacthOS9

Fra pressemeldingen:

Andre oppdateringer i watchOS 9

  • Sanntidsvarslinger er en viktig del av brukeropplevelsen på Apple Watch, og i watchOS 9 har varslingene fått et nytt design som virker mindre forstyrrende, men som likevel er virkningsfull. Varslingene vises som smale bannere når Apple Watch er i aktiv bruk.

 

  • Hjem-appen har nå fått støtte for Familieoppsett, så et barn kan inviteres og gis tilgang til å styre HomePod-høyttalere og smarthjemtilbehør.4 Barn kan også bruke husnøkler og hotellnøkler i Lommebok.

 

  • Med nye Hurtighandlinger på Apple Watch vil et dobbeltknip kunne brukes til å besvare eller avslutte en telefonsamtale, ta et bilde, spille av eller sette medier på pause i Spilles nå-appen og starte en treningsøkt, sette den på pause eller gjenoppta den. Dette bygger videre på den nyskapende teknologien brukt i AssistiveTouch på Apple Watch, som gir brukere med nedsatt funksjon i armene muligheten til å styre Apple Watch med bevegelser som å knipe sammen fingrene eller knytte neven.

 

  • Apple Watch blir mer tilgjengelig enn noen gang for personer med nedsatt motorikk ved hjelp av Deling av Apple Watch-skjerm, som hjelper brukere med å fjernstyre Apple Watch fra en sammenkoblet iPhone. Med Deling av Apple Watch-skjerm kan brukere styre Apple Watch med iPhones hjelpefunksjoner Talekontroll og Bryterkontroll. De kan navigere på Apple Watch ved hjelp av stemmen, lydhandlinger, sporing av hodebevegelser og eksterne Made for iPhone-brytere i stedet for å trykke på Apple Watch-skjermen.5 Deling av Apple Watch-skjerm bruker maskinvare- og programvareintegrasjon samt avansert teknologi bygget på AirPlay for å sikre at brukere som er avhengige av disse mobilitetsfunksjonene, kan benytte unike Apple Watch-apper som Oksygen i blodet, Pulsmåler, Mindfulness med flere.

 

  • QWERTY-tastaturet på Apple Watch Series 7 får støtte for fransk, italiensk, japansk, portugisisk (Brasil), spansk (Latin-Amerika, Mexico, Spania) og tysk.

 

  • Apper som er i aktiv bruk, blir nå mer synlige enn resten av appene i nydesignede Dock, slik at det blir enklere for brukerne å finne raskt tilbake til dem.

 

  • Påminnelser-appen kan brukere nå legge til eller redigere viktige detaljer som dato og klokkeslett, sted, emneknagger og notater.

 

  • Hold deg produktiv med den oppdaterte Kalender-appen ved å opprette nye hendelser direkte på Apple Watch. For første gang kan brukere nå se en ukesvisning i tillegg til de oppdaterte liste-, dags- og månedsvisningene for å gjøre det enklere å rulle gjennom kalenderhendelser.

 

  • Pulsfall er en praktisk treningsmåling som kan være en god indikator på kardiovaskulær helse. Apple Watch gir nå estimater på pulsfall etter gange utendørs, løping eller fjelltur, selv når treningsøkten ikke når toppintensitet. Du kan se tendenser for disse målingene over tid i Helse-appen.

 

 • Nye API-er gjør det mulig for utviklere å programmere tredjepartsapper i verdensklasse. API-ene, som har støtte for CallKit og delingsark, gir tilgang til bildevelgeren og mulighet for å integrere watchOS-apper med Apple TV.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top