Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Huawei har lansert P50 og P50 Pro

Begge modellene kommer med HarmonyOS, men uten 5G, og blir i første omgang kun tilgjengelige på det kinesiske markedet.

Den kinesiske elektronikkgiganten Huawei er under press. Det har etterhvert blitt klart for alle som følger litt med i teknologibransjen.

Selskapets smarttelefoner har stort sett forsvunnet fra butikkhyllene her til lands, og selv på markedet i hjemlandet er ikke Huawei lenger blant de fem største mobilprodusentene.

Det er også en god stund siden Huawei sist lanserte nye mobiler i flaggskipsklassen. Den siste high-end smarttelefonen fra Huawei på det norske markedet var Huawei P40 og P40 Pro, som ble lansert i slutten av mars 2020. Altså rett før begynnelsen av Korona-pandemien, som i dag føles som en evighet siden.

I oktober 2020 lanserte kineserne Mate 40-serien, som aldri fant sin vei til våres breddegrader, og mars i år kom og gikk uten at Huawei hadde lansert noe nytt produkt.

Derfor feilet Huawei Jeg er ikke overrasket over at Huawei stor sett har forsvunnet fra det nordiske mobilmarkedet. Det er det som skjer når man ikke prioriterer brukeren først.

HarmonyOS

Men i juni skjedde det noe. Huawei kunne endelig offisielt lansere sitt eget operativsystem til mobile enheter, HarmonyOS, som så dagens lys som en konsekvens av at den kinesiske produsenten ikke fikk lov til å bruke Googles teknologi og tjenester.

Annonse

Og det er da også HarmonyOS som driver maskineriet i de to nye toppmobilene som Huawei endelig lanserte i går: Nemlig Huawei P50 og P50 Pro.

Den dårlige nyheten for Huawei-fansene her i nord? De to mobilene blir i første omgang kun tilgjengelige på markedet i produsentens hjemland, Kina.

Annonse

Huawei P50 Pro

Den absolutte toppmodellen ligner en mobil vi gjerne skulle hatt fingrene på.

Som vanlig overgår Huawei seg selv når det gjelder mobilens kamera. Det kommer med hele fire linser, herunder en primær linse på 50 Mp med OIS, en ultravidvinkel på 13 Mp, en 64 Mp telelinse med OIS og 3,5x optisk zoom samt en monokrom linse på hele 40 Mp. Ved hjelp av digital zoom kan P50 Pro zoome inn opptil 200 ganger.

DXOMark har allerede testet kameraet, som har fått en score på 144, som er ett poeng mer enn Xiaomi Mi 11 Ultra, som kameraekspertene frem til nå har hatt på førsteplassen på sin offisielle liste over markedets beste kameramobiler. Ifølge DXOMark tar Huawei P50 Pro bilder med svært lave støynivåer, hvitbalansen er både presis og veldig naturlig, og bilder tatt med telelinsen blir detaljerte og skarpe.

 

Huawei P50

Mobilene i den nye Huawei P50-serien blir tilgjengelige i alle regnbuens farger, herunder Golden Black, Cocoa Gold og Pearl White. (Foto: Huawei)

Mobilen kommer i to utgaver: Én med Huaweis egen Kirin 9000-prosessor og en med Qualcomms Snapdragon 888-prosessor. Begge utgavene støtter likevel kun 4G/LTE. Ja, du leste riktig. Ingen av Huaweis nye toppmobiler kommer med 5G!

Videre kommer P50 Pro med 6,6″ OLED-skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og en oppløsning på 2700 x 1228 piksler. Under skjermen finner man 8 GB RAM samt opptil 512 GB innebygd lagring. Batteriet er på 4360 mAh og støtter både 50W trådløs oppladning samt 66W hurtigladning.

Huawei P50 Pro blir tilgjengelig på det kinesiske markedet fra 12. august. Den billigste modellen med 8 GB RAM og 128 GB lagring kommer til å koste 5.998 kinesiske yuan, som tilsvarer ca 8.200 kroner.

Annonse

Huawei P50

Den litt mindre modellen har en skjerm på 6,5″ med en oppdateringsfrekvens på 90 Hz. Batteriet er også litt mindre med 4100 mAh, og selv om P50 også støtter 66W hurtigladning, så man klare seg uten trådløs oppladning.

Huawei P50 kommer med en kameralinse som er litt mindre enn på Pro-utgaven. Den byr på en 50 Mp primær linse, 12 Mp tele med 5x optisk zoom sant en 13 Mp ultravidvinkel.

Likt som P50 Pro kommer P50 med 4G-versjonen av Snapdragon 888, men den støtter både Bluetooth 5.2 og Wi-Fi 6, som også gjelder for Pro-modellen.

Også Huawei P50 er tilgjengelig i de kinesiske butikkene fra 12. august. Prisene starter fra 4.488 yuan for en modell med 8 GB RAM og 128 GB lagring, som tilsvarer ca. 6.100 kroner.

Det er fortsatt uvisst om de to mobilene senere vil bli lansert utenfor Kina.

Annonse

Hvis du kunne tenkt å se hele gårsdagens lansering av de to nye smarttelefonene, så kan du gjøre det her:

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.