Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Huawei Mate 40-serien er nettopp lansert

Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Skrevet av / 22.10.20 - 17:58
Huawei Mate 40-serien er nettopp lansert

I fjor måtte de fleste kunder i de skandinaviske landene se langt etter Huawei Mate 30-serien.

Flaggskipsmobilene var de første Huawei lanserte i skyggen av den amerikanske boikott, som bl.a. forhindrer den kinesiske virksomheten i å samarbeide med Google om den kommersielle utgaven av Android-operativsystemet samt tilgang til Googles apper og tjenester. Derfor ble distribusjonen svært begrenset i de skandinaviske landene.

Først med Huawei P40-serien gikk kineserne all-in med bred distribusjon av de nye mobilene, som utelukkende kom med Huaweis egen AppGallery app-butikk, uten Google-apper som Gmail, Google Maps og Youtube og uten støtte av diverse lokale apper i de skandinaviske landene.

Huawei Mate 40 Pro sett forfra. Presentert av direktør Richard Yu. (Foto: Peter Gotschalk)

Derfor er det all grunn til å anta at Huaweis nye mate 40-serie også kommer i butikkene i de skandinaviske landene i et eller annet omfang, selv om vi fortsatt ikke har mottatt noen offisiell melding fra Huawei på våre breddegrader.

Man har i hvert fall lov til å krysse fingrene, og håpe på at Huawei AppGallery har blitt bedre siden vi testet P40 Pro i vår. Samtidig virker de nye Mate 40-mobilene veldig lovende rent hardware-messig.

Trip, trap, tresko

Den administrerende direktøren for Huaweis forbrukerforretning, Richard Yu, lanserte i dag hele tre nye produkter i Mate 40-serien:

Huawei Mate 40, Mate 40 Pro og Mate 40 Pro+.

Alle mobilene kommer med et karakteristisk symmetrisk design med en sirkelformet kameramodul på midten av mobilens bakside (svært likt designet på OnePlus 7T fra høsten 2019) samt rammeløse skjermer med en kurvatur på mellom 68 og 88 grader avhengig av modellen.

Uansett modell kommer skjermene med en oppdateringsfrekvens på 90 Hz, som ifølge Huawei utgjør den beste balansen mellom lang batterilevetid og en flytende brukeropplevelse.

Ingen av de nye Huawei Mate 40-modellene kommer med 120 Hz oppdateringsfrekvens på skjermen. (Foto: Peter Gotschalk)

Alle mobilene kommer med Huaweis kraftigste 5G-prosessor til dato, Kirin 9000, som likt som Apples nye A14-prosessor bygger på 5nm-teknologi samt har en integrert GPU med hele 24 kjerner.

I motsetning til P40-modellene kommer Mate 40-mobilene med innebygde stereohøyttalere, likt som den fysiske knappen til regulering av lydstyrken på mobilens høyre side blir supplert med muligheten til å skru opp og ned på lyden ved hjelp av en virtuell knapp, som er innebygd i skjermen.

Forskjellene på Mate 40, Mate 40 Pro og Mate 40 Pro+

De tre nye mobilene skiller seg likevel vesentlig fra hverandre på en rekke punkter. Først og fremst kommer Mate 40 med en skjerm på 6,5″ (2376 x 1080 pixels) og 68 graders kurvatur, mens både Mate 40 Pro og Mate 40 Pro+ får 6,76″ skjerm (2772 x 1344 pixels) med 88 graders kurvatur.

Alle modellene har en fingeravtrykksleser innebygd i skjermen, men fordi de kommer med bedre frontkamera, har Pro-modellene 3D-ansiktsgjenkjenning, mens den alminnelige Mate 40 må nøye seg med 2D-gjenkjenning, som er vesentlig mer usikkert.

Den største forskjellen mellom mobilene er definitivt kamerateknologien.

Både Mate 40 og 40 Pro kommer en primær sensor på 50 Mp, mens Pro-modellen får en ultravidvinkel på 20 Mp samt en telelinse på 12 Mp, som gir opptil 7x optisk zoom. Den alminnelige Mate 40 kommer med 16 Mp ultravidvinkel og 5x optisk zoom i kraft av en 8 Mp tele.

Mate 40 Pro+ har hele to telelinser, som til sammen gir mobilen opptil 17x optisk zoom. I tillegg er Pro+ utstyrt med en ToF-linse til forbedret dybdemåling, mens den har resten av sitt kamera-setup til felles med Mate 40 Pro.

Sist, men ikke minst, kommer Mate 40 med 4200 mAh batteri, mens Pro-modellene er utstyrt med 4400 mAh. De støtter alle 50W trådløs oppladning samt 66W kablet oppladning. Men det var ikke helt tydelig om Huaweis kraftige nye 66W-lader følger med i esken, når man kjøper sin nye Mate 40-mobil.

Både Mate 40 og Mate 40 Pro kommer i fem forskjellige materialer og farger, mens Mate 40 Pro+ kommer i to keramiske farger. (Foto: Peter Gotschalk)

Priser og tilgjengelighet

I skrivende stund vet vi fortsatt ikke hvilke av modellene man vil kunne kjøpe i de skandinaviske butikkene.

Men vi vet at Huawei Mate 40 kommer til å koste EUR 899 for en versjon med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring. Den kommer i fargene Black, White, Mystic Silver, Vegan Green og Vegan Yellow.

Huawei Mate 40 Pro kommer i en versjon med 8 GB RAM og 256 GB innebygd lagring til en pris på EUR 1.199 i samme farger som den alminnelige Mate 40, mens Mate 40 Pro+ kommer til å koste EUR 1.399 for en konfigurasjon med 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring i fargene Ceramic Black og Ceramic White.

Hele dagens presentasjon kan du se her:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top