Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google og Apple løser stalking-problemet

Airtags og andre sporingsbrikker har blitt brukt til å forfølge personer, så nå tar Apple og Google tak i problemet med felles teknologi.

Skrevet av / 04.05.23 - 17:12
Google og Apple løser stalking-problemet

Sporingsbrikker som Apple Airtag, Samsung Smarttag og Tile, er en praktisk måte å finne tapte nøkkelringer eller forsvunnede vesker. Men i løpet av det siste året har det dukket opp stadig flere historier om hvordan de har blitt brukt ulovlig. Enten for å holde øye med noen, ofte en tidligere partner, eller for å spore verdifulle biler slik at de kan bli stjålet.

Apple innførte ganske raskt en ny funksjon som gir en advarsel på brukerens iPhone hvis noen andres Airtag brukes til å spore vedkommende. Problemet var at det ikke fungerte hvis man hadde en Android-mobil. Så da lanserte Apple appen Sporingsdetektor i Google Play Store. Men det krever jo at man vet at appen eksisterer og laster den ned i forkant. Dette fungerer selvsagt ikke i lengden.

Les også Let og du skal finne! Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.

Derfor har Google og Apple sammen utviklet en ny teknisk løsning som gjør at man kan få en advarsel om alle typer sporingsbrikker, uansett hvilken mobiltelefon man har.

This new industry specification builds upon the AirTag protections, and through collaboration with Google results in a critical step forward to help combat unwanted tracking across iOS and Android, säger Ron Huang, Apple’s vice president of Sensing and Connectivity.

De har nå sendt det inn til IETF (Internet Engineering Task Force) som et forslag til en offisiell standard. Så langt har selskaper som Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security og Pebblebee uttrykt støtte for forslaget.

Android has an unwavering commitment to protecting users, and will continue to develop strong safeguards and collaborate with the industry to help combat the misuse of Bluetooth tracking devices, säger Dave Burke, Google’s vice president of Engineering for Android

I løpet av de neste månedene vil standardforslaget bli gjennomgått, kommentert og godkjent. Selskapene forventer deretter å implementere teknologien mot slutten av året, slik at den kan bli en del av fremtidige versjoner av iOS og Android.

Kilde: Apples pressemelding

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top