Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple lanserer AirTag

Endelig kommer det en smart brikke til Apple-brukere, så man kan finne nøklene sine!

Skrevet av / 20.04.21 - 21:27
Apple lanserer AirTag

Ideen er langt fra ny. Kanskje kjenner du allerede til Tile Pro? Samsung-brukere kan i hvert fall allerede holde styr på sine eiendeler ved hjelp av Galaxy SmartTag.

Men nå har turen endelig kommet for dedikerte Apple-brukere i form av Apple AirTag!

Bruk «Hvor er»

AirTag er likt som de andre nevnte produktene en liten Bluetooth-brikke som kan settes på kofferten, på halsbåndet til hunden eller i nøkkelringen. Brikkens fysiske plassering kan så spores ved hjelp av «Hvor er»-appen.

Hver AirTag inneholder en liten Apple U1-chip som sender ut et såkalt Ultra Wideband-signal. Dermed kan iPhone 11- og iPhone 12-brukere få hjelp av den såkalte Precision Finding-funksjonen, som mer nøyaktig kan måle avstanden til en mistet AirTag når brikken er innenfor rekkevidde.

Når brukeren beveger seg kombinerer Precision Finding input fra kameraet, ARKit, akselerometeret og gyroskopet for å kunne guide vedkommende frem til en AirTag sin presise plassering ved hjelp av en kombinasjon av lyd, haptikk og visuell feedback.

AirTag er designet med et sett proaktive funksjoner som motvirker uønsket sporing. Bluetooth-signalidentifikasjoner sendt av AirTag roterer ofte for å forhindre uønsket posisjonssporing. iOS-enheter kan også gjenkjenne en AirTag som ikke er hos sin eier, og informere dem om det.

Utenfor rekkevidde?

Hvis en AirTag forsvinner fra brukeren og ikke er innenfor Bluetooth-rekkevidde kan Find-nettverket hjelpe med å spore brikken. Find My-nettverket nærmer seg en milliard Apple-enheter og kan registrere Bluetooth-signaler fra en mistet AirTag og videresende plasseringen tilbake til sin eier, alt dette i bakgrunnen, anonymt og privat.

Verken plasseringsdata eller plasseringshistorikk lagres fysisk inne i AirTag. Kommunikasjon med Find My-nettverket er end-til-end-kryptert, slik at kun eieren av en enhet har tilgang til dens plasseringsdata, og ingen – heller ikke Apple – kjenner identiteten eller plasseringen av en enhet.

AirTag kan tilpasses med gratis gravering.

Pris og tilgjengelighet

AirTag kan kjøpes for 329 kroner per stykk eller for 1.099 kroner for en pakke med fire brikker. Produktet blir tilgjengelig fra d. 30. april.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

Sensorer og innebygde vekter forenkler bakingen

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

Markedets mest effektive rengjøringsverktøy

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top