TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Samsung Galaxy SmartTag

Perfekt supplement for Galaxy-brukere

Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.

forfatter
Publisert 25.03.21 - 09:55
Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
L&B mener
Automatisk oppsett supplert med viktige sporingsfunksjoner. Enkel i bruk og kan også brukes til styring av det smarte hjemmet.
Fungerer bare sammen med Galaxy-enheter.
Spesifikasjoner
 • Trådløs: Bluetooth LE 5.0
 • Støtter: SmartThings Find, Samsung Galaxy
 • Mål og vekt: 23,49 x 23,49 x 9,9 mm / 13 g
 • Batteri: utskiftbart CR2032
 • Annet: IP53
 • Web: samsung.com/no/

Kjenner du følelsen av å aldri finne nøklene eller lommeboken? Har hunden din det med å løpe av gårde og ikke vise seg på flere dager? Er du typen som blir nervøs av å sjekke inn bagasjen på flyet fordi du frykter å aldri se kofferten din igjen? Da er Samsung Galaxy SmartTag noe for deg.

Der er kort og godt snakk om en liten brikke som for eksempel kan festes på kofferten, i hundens halsbånd eller i nøkkelringen. Brikken inneholder en liten Bluetooth LE-chip som sender et signal som kan gjenkjennes av Galaxy-enheter i nærheten.

Flere triks i ermet

Via Samsungs SmartThings-app og den såkalte SmartThings Find-funksjonen kan man ved hjelp av Galaxy-mobilen sin, hele tiden spore hvor en bestemt SmartTag befinner seg. Og da er det slutt på å ikke finne nøklene om morgenen.

 

Med to raske trykk på knappen finner man lett sin forsvunne Galaxy-mobil. Knappen kan også innstilles til å aktivere automatiseringer via SmartThings-appen. (Foto: Samsung)

Selv når en SmartTag befinner seg utenfor mobilens rekkevidde, kan den fortsatt finnes ved hjelp av SmartThings Find, da enhver Galaxy-enhet som har vært i nærheten av brikken, sender data til sporingssystemet. Det er virkelig smart!

Sporingen virker for øvrig også den andre veien, da en SmartTag så lett som ingenting finner en tilknyttet Galaxy-mobil med to trykk på brikkeknappen.

Sist, men ikke minst, kan Galaxy SmartTag også brukes til å starte to førprogrammerte automatiseringer i SmartThings-appen. For eksempel kan man med et kort trykk på brikkens knapp velge å aktivere alarmsystemet, mens et lengre trykk kan innstilles til å slå på alt lyset i huset.

Oppsett og betjening

I virkelighetens verden fungerer den smarte brikken akkurat like bra som Samsung lover. Man må bare starte SmartThings-appen på mobilen, så blir brikken automatisk gjenkjent, og oppsettet foregår også automatisk. Enklere blir det ikke.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy SmartTag i det store og hele akkurat som Tile Pro, men uten mulighet for historikk over hvor brikken har befunnet seg, og man vil heller ikke få en alarm hvis man er i ferd med å glemme nøklene. Det er likevel funksjoner som koster penger med Tile, mens man må gå ut fra at tilsvarende tjenester vil være gratis i det omfanget de blir lagt til i SmartThings-appen på et senere tidspunkt.

Det er også de færreste tilsvarende produkter, herunder Tile, som på samme måte som SmartTag kan brukes til å fjernstyre diverse Smart Home-funksjoner.

Er du ikke Samsung-bruker, bør du se deg om etter en annen løsning. SmartTag fungerer bare sammen med Samsung Galaxy-enheter. (Foto: Samsung)

Konklusjon

Samsung Galaxy SmartTag er en liten genistrek som du nesten ikke kan leve uten hvis du ellers allerede befinner deg godt inne i Samsungs økosystem.

Det er samtidig produktets største ulempe. SmartTag virker bare med Galaxy-enheter og SmartThings-appen, så hvis du er iPhone-bruker, eller til og med hvis du har en Android-telefon fra en annen produsent enn Samsung, må du se deg om etter en annen løsning hvis du skal holde orden på nøklene dine.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Kanskje den beste robotstøvsugeren Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsugeren hittil.
Gjør rent ved hjelp av laser Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – det finnes morsommere ting enn å gjøre rent. Men til alt hell finnes det mennesker som faktisk gjør sitt ytterste for å få det hele både enklere og artigere.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend