TEST: Samsung Galaxy SmartTag

Perfekt supplement for Galaxy-brukere

Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.
Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
Lyd & Bilde mener
Automatisk oppsett supplert med viktige sporingsfunksjoner. Enkel i bruk og kan også brukes til styring av det smarte hjemmet.
Fungerer bare sammen med Galaxy-enheter.
Spesifikasjoner
  • Trådløs: Bluetooth LE 5.0
  • Støtter: SmartThings Find, Samsung Galaxy
  • Mål og vekt: 23,49 x 23,49 x 9,9 mm / 13 g
  • Batteri: utskiftbart CR2032
  • Annet: IP53
  • Web: samsung.com/no/
Annonse
Annonse
forfatter

Kjenner du følelsen av å aldri finne nøklene eller lommeboken? Har hunden din det med å løpe av gårde og ikke vise seg på flere dager? Er du typen som blir nervøs av å sjekke inn bagasjen på flyet fordi du frykter å aldri se kofferten din igjen? Da er Samsung Galaxy SmartTag noe for deg.

Der er kort og godt snakk om en liten brikke som for eksempel kan festes på kofferten, i hundens halsbånd eller i nøkkelringen. Brikken inneholder en liten Bluetooth LE-chip som sender et signal som kan gjenkjennes av Galaxy-enheter i nærheten.

Flere triks i ermet

Via Samsungs SmartThings-app og den såkalte SmartThings Find-funksjonen kan man ved hjelp av Galaxy-mobilen sin, hele tiden spore hvor en bestemt SmartTag befinner seg. Og da er det slutt på å ikke finne nøklene om morgenen.

 

Med to raske trykk på knappen finner man lett sin forsvunne Galaxy-mobil. Knappen kan også innstilles til å aktivere automatiseringer via SmartThings-appen. (Foto: Samsung)

Selv når en SmartTag befinner seg utenfor mobilens rekkevidde, kan den fortsatt finnes ved hjelp av SmartThings Find, da enhver Galaxy-enhet som har vært i nærheten av brikken, sender data til sporingssystemet. Det er virkelig smart!

Annonse

Sporingen virker for øvrig også den andre veien, da en SmartTag så lett som ingenting finner en tilknyttet Galaxy-mobil med to trykk på brikkeknappen.

Sist, men ikke minst, kan Galaxy SmartTag også brukes til å starte to førprogrammerte automatiseringer i SmartThings-appen. For eksempel kan man med et kort trykk på brikkens knapp velge å aktivere alarmsystemet, mens et lengre trykk kan innstilles til å slå på alt lyset i huset.

Oppsett og betjening

I virkelighetens verden fungerer den smarte brikken akkurat like bra som Samsung lover. Man må bare starte SmartThings-appen på mobilen, så blir brikken automatisk gjenkjent, og oppsettet foregår også automatisk. Enklere blir det ikke.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy SmartTag i det store og hele akkurat som Tile Pro, men uten mulighet for historikk over hvor brikken har befunnet seg, og man vil heller ikke få en alarm hvis man er i ferd med å glemme nøklene. Det er likevel funksjoner som koster penger med Tile, mens man må gå ut fra at tilsvarende tjenester vil være gratis i det omfanget de blir lagt til i SmartThings-appen på et senere tidspunkt.

Det er også de færreste tilsvarende produkter, herunder Tile, som på samme måte som SmartTag kan brukes til å fjernstyre diverse Smart Home-funksjoner.

Annonse
Er du ikke Samsung-bruker, bør du se deg om etter en annen løsning. SmartTag fungerer bare sammen med Samsung Galaxy-enheter. (Foto: Samsung)

Konklusjon

Samsung Galaxy SmartTag er en liten genistrek som du nesten ikke kan leve uten hvis du ellers allerede befinner deg godt inne i Samsungs økosystem.

Det er samtidig produktets største ulempe. SmartTag virker bare med Galaxy-enheter og SmartThings-appen, så hvis du er iPhone-bruker, eller til og med hvis du har en Android-telefon fra en annen produsent enn Samsung, må du se deg om etter en annen løsning hvis du skal holde orden på nøklene dine.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.