TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Samsung Galaxy SmartTag

Perfekt supplement for Galaxy-brukere

Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.

forfatter
Publisert 25.03.21 - 09:55
Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
L&B mener
Automatisk oppsett supplert med viktige sporingsfunksjoner. Enkel i bruk og kan også brukes til styring av det smarte hjemmet.
Fungerer bare sammen med Galaxy-enheter.
Spesifikasjoner
 • Trådløs: Bluetooth LE 5.0
 • Støtter: SmartThings Find, Samsung Galaxy
 • Mål og vekt: 23,49 x 23,49 x 9,9 mm / 13 g
 • Batteri: utskiftbart CR2032
 • Annet: IP53
 • Web: samsung.com/no/
Veil. pris 350Pr. 25.03.21 Produktside

Kjenner du følelsen av å aldri finne nøklene eller lommeboken? Har hunden din det med å løpe av gårde og ikke vise seg på flere dager? Er du typen som blir nervøs av å sjekke inn bagasjen på flyet fordi du frykter å aldri se kofferten din igjen? Da er Samsung Galaxy SmartTag noe for deg.

Der er kort og godt snakk om en liten brikke som for eksempel kan festes på kofferten, i hundens halsbånd eller i nøkkelringen. Brikken inneholder en liten Bluetooth LE-chip som sender et signal som kan gjenkjennes av Galaxy-enheter i nærheten.

Flere triks i ermet

Via Samsungs SmartThings-app og den såkalte SmartThings Find-funksjonen kan man ved hjelp av Galaxy-mobilen sin, hele tiden spore hvor en bestemt SmartTag befinner seg. Og da er det slutt på å ikke finne nøklene om morgenen.

 

Med to raske trykk på knappen finner man lett sin forsvunne Galaxy-mobil. Knappen kan også innstilles til å aktivere automatiseringer via SmartThings-appen. (Foto: Samsung)

Selv når en SmartTag befinner seg utenfor mobilens rekkevidde, kan den fortsatt finnes ved hjelp av SmartThings Find, da enhver Galaxy-enhet som har vært i nærheten av brikken, sender data til sporingssystemet. Det er virkelig smart!

Sporingen virker for øvrig også den andre veien, da en SmartTag så lett som ingenting finner en tilknyttet Galaxy-mobil med to trykk på brikkeknappen.

Sist, men ikke minst, kan Galaxy SmartTag også brukes til å starte to førprogrammerte automatiseringer i SmartThings-appen. For eksempel kan man med et kort trykk på brikkens knapp velge å aktivere alarmsystemet, mens et lengre trykk kan innstilles til å slå på alt lyset i huset.

Oppsett og betjening

I virkelighetens verden fungerer den smarte brikken akkurat like bra som Samsung lover. Man må bare starte SmartThings-appen på mobilen, så blir brikken automatisk gjenkjent, og oppsettet foregår også automatisk. Enklere blir det ikke.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy SmartTag i det store og hele akkurat som Tile Pro, men uten mulighet for historikk over hvor brikken har befunnet seg, og man vil heller ikke få en alarm hvis man er i ferd med å glemme nøklene. Det er likevel funksjoner som koster penger med Tile, mens man må gå ut fra at tilsvarende tjenester vil være gratis i det omfanget de blir lagt til i SmartThings-appen på et senere tidspunkt.

Det er også de færreste tilsvarende produkter, herunder Tile, som på samme måte som SmartTag kan brukes til å fjernstyre diverse Smart Home-funksjoner.

Er du ikke Samsung-bruker, bør du se deg om etter en annen løsning. SmartTag fungerer bare sammen med Samsung Galaxy-enheter. (Foto: Samsung)

Konklusjon

Samsung Galaxy SmartTag er en liten genistrek som du nesten ikke kan leve uten hvis du ellers allerede befinner deg godt inne i Samsungs økosystem.

Det er samtidig produktets største ulempe. SmartTag virker bare med Galaxy-enheter og SmartThings-appen, så hvis du er iPhone-bruker, eller til og med hvis du har en Android-telefon fra en annen produsent enn Samsung, må du se deg om etter en annen løsning hvis du skal holde orden på nøklene dine.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Følg Lyd & Bilde