Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Samsung Galaxy SmartTag

Perfekt supplement for Galaxy-brukere

Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.

Skrevet av / 25.03.21 - 09:55
Samsung Galaxy SmartTag
Peter Gotschalk

Kjenner du følelsen av å aldri finne nøklene eller lommeboken? Har hunden din det med å løpe av gårde og ikke vise seg på flere dager? Er du typen som blir nervøs av å sjekke inn bagasjen på flyet fordi du frykter å aldri se kofferten din igjen? Da er Samsung Galaxy SmartTag noe for deg.

Der er kort og godt snakk om en liten brikke som for eksempel kan festes på kofferten, i hundens halsbånd eller i nøkkelringen. Brikken inneholder en liten Bluetooth LE-chip som sender et signal som kan gjenkjennes av Galaxy-enheter i nærheten.

Flere triks i ermet

Via Samsungs SmartThings-app og den såkalte SmartThings Find-funksjonen kan man ved hjelp av Galaxy-mobilen sin, hele tiden spore hvor en bestemt SmartTag befinner seg. Og da er det slutt på å ikke finne nøklene om morgenen.

 

Med to raske trykk på knappen finner man lett sin forsvunne Galaxy-mobil. Knappen kan også innstilles til å aktivere automatiseringer via SmartThings-appen. (Foto: Samsung)

Selv når en SmartTag befinner seg utenfor mobilens rekkevidde, kan den fortsatt finnes ved hjelp av SmartThings Find, da enhver Galaxy-enhet som har vært i nærheten av brikken, sender data til sporingssystemet. Det er virkelig smart!

Sporingen virker for øvrig også den andre veien, da en SmartTag så lett som ingenting finner en tilknyttet Galaxy-mobil med to trykk på brikkeknappen.

Sist, men ikke minst, kan Galaxy SmartTag også brukes til å starte to førprogrammerte automatiseringer i SmartThings-appen. For eksempel kan man med et kort trykk på brikkens knapp velge å aktivere alarmsystemet, mens et lengre trykk kan innstilles til å slå på alt lyset i huset.

Oppsett og betjening

I virkelighetens verden fungerer den smarte brikken akkurat like bra som Samsung lover. Man må bare starte SmartThings-appen på mobilen, så blir brikken automatisk gjenkjent, og oppsettet foregår også automatisk. Enklere blir det ikke.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy SmartTag i det store og hele akkurat som Tile Pro, men uten mulighet for historikk over hvor brikken har befunnet seg, og man vil heller ikke få en alarm hvis man er i ferd med å glemme nøklene. Det er likevel funksjoner som koster penger med Tile, mens man må gå ut fra at tilsvarende tjenester vil være gratis i det omfanget de blir lagt til i SmartThings-appen på et senere tidspunkt.

Det er også de færreste tilsvarende produkter, herunder Tile, som på samme måte som SmartTag kan brukes til å fjernstyre diverse Smart Home-funksjoner.

Er du ikke Samsung-bruker, bør du se deg om etter en annen løsning. SmartTag fungerer bare sammen med Samsung Galaxy-enheter. (Foto: Samsung)

Konklusjon

Samsung Galaxy SmartTag er en liten genistrek som du nesten ikke kan leve uten hvis du ellers allerede befinner deg godt inne i Samsungs økosystem.

Det er samtidig produktets største ulempe. SmartTag virker bare med Galaxy-enheter og SmartThings-appen, så hvis du er iPhone-bruker, eller til og med hvis du har en Android-telefon fra en annen produsent enn Samsung, må du se deg om etter en annen løsning hvis du skal holde orden på nøklene dine.

Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
Basic

Home mener

Automatisk oppsett supplert med viktige sporingsfunksjoner. Enkel i bruk og kan også brukes til styring av det smarte hjemmet. Fungerer bare sammen med Galaxy-enheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Scroll to Top