TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Tile lanserer nye produkter og funksjoner

Med lengre rekkevidde og beskyttelse mot stalking.

forfatter
Publisert 13.10.21 - 13:19

Apple fikk som vanlig massevis av oppmerksomhet da de lanserte AirTag tidligere i vår. Det er snakk om en liten Bluetooth-brikke, som man kan sette på kofferten, hundens halsbånd eller nøkkelringen. Brikkens fysiske plassering kan så spores ved hjelp av Find-appen.

Les også Endelig! Endelig kommer det en smart brikke til Apple-brukere, så man kan finne nøklene sine!

Lanseringen av AirTag skapte en del debatt om farene ved et produkt som kan brukes til å spore gjenstander overalt. For eksempel om en brikke plasseres i vesken til noen, og de kan overvåkes hvor hen de har den med seg. Mulighetene er mange.

 

Apple var langt fra de første til å lansere en sporbar Bluetooth-brikke. Men som mange ganger tidligere, var det første når Apple lanserte teknologien at store deler av samfunnet fikk det med seg.

Selv om f.eks. Samsung-brukere lenge har kunnet holde styr på eiendelene sine ved hjelp av Galaxy SmartTag.

Og det første selskapet som var ute med sporbare Bluetooth-brikker, og mer eller mindre på egenhånd etablerte den nye produktkategorien, var faktisk Tile. Vi testet f.eks. Tile Pro tilbake i 2018, og det er faktisk hele åtte år siden Tile sine produkter så dagens lys.

Tile
Fra venstre til høyre: Tile Pro, Tile Slim, Tile Mate og Tile Sticker. (Foto: Tile)

Men nå er originalen tilbake i en ny og forbedret utgave. Tile har nå lansert fire nye produkter og  et par nye funksjoner, som skal hjelpe selskapet med å ta opp kampen mot Apple og holde den ledende posisjonen på markedet for sporbare brikker.

Fire nye Tile-brikker

De tre billigste Tile-brikkene – Tile Mate, Tile Sticker og Tile Slim – har alle de samme spesifikasjonene, men kommer med forskjellig formfaktor. Felles for produktene er rekkevidden på 76 meter, i tillegg til at de alle er IP67-sertifiserte. Som betyr at de kan være en meter under vann i opptil en halv time. Batteriet har angivelig et batteri som holder til tre års bruk, og det kan også byttes ut.

Tile Mate er en brikke som man kan legge i vesken eller feste på nøkkelringen, mens Tile Sticker kan festes på f.eks. fjernkontrollen, slik at man faktisk kan finne den igjen når man trenger den som mest.

Tile
Tile Pro kan brukes med nøkkelringen, mens Tile Slim passer i lommeboken. (Foto: Tile)

Tile Slim er formet som et bankkort og får plass i lommeboken, som så kan spores hvis man skulle være uheldig og få den frastjålet.

Tile Pro er formet nesten likt som Tile Mate, men har med 120 meter en lengre rekkevidde, i tillegg til at den har høyest ringelyd av alle Tile-brikkene.

Tile
Med Tile Sticker vil man alltid kunne finne igjen fjernkontrollen. (Foto: Tile)

Slik skal Tile unngå stalking

For å unngå misbruk av produktene sine introduserer Tile også den såkalte Scan & Secure-funksjonen.

Scan & Secure er utviklet i samarbeid med en organisasjon som er eksperter på området, forteller Tile. Alle som laster Tiles app på telefonen (også selv om de ikke har en aktiv Tile-konto) kan søke etter og oppdage Tile-brikker i nærheten. På denne måten kan man se om det er snakk om en ukjent enhet, som ikke burde vær der.

Den nye funksjonen blir tilgjengelig for både Android- og iOS-brukere innen slutten av året.

Slik virker Lost & Found fra Tile. (Foto: Tile)

Skal gjøre det enklere å finne mistet Tile

Tile har også introdusert funksjonen Lost & Found, som skal gjør det mer sannsynlig å finne en Tile-brikke som befinner seg utenfor rekkevidde.

Alle brikkene (med unntak av Tile Sticker) har en QR-kode på baksiden, slik at alle som finner dem, kan scanne enheten og deretter se eierens kontaktopplysninger.

Om noen finner en mistet brikke, kan de få eierens kontaktopplysninger bare ved å skanne QR-koden på baksiden av brikken. (Foto: Tile)

Pris og tilgjengelighet

Tiles oppgraderte utvalg av enheter er tilgjengelig nå på Tile.com og hos store forhandlere.
  • Tile Pro: Tilgjengelig i svart eller hvit, fra 359 kroner
  • Tile Mate: Tilgjengelig i svart eller hvit, fra 259 kroner
  • Tile Slim: Tilgjengelig i svart, fra 359 kroner
  • Tile Sticker: Tilgjengelig i svart, fra 309 kroner
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
Nye lamper av gamle CD-er og fiskenett med 3D-print teknologi Lysprodusenten Signify introduserer en ny kolleksjon av 3D-printede lamper i gjenbrukte og gjenvinnelige materialer under navnet Philips MyCreation. 
Smart overvåkning og webkameraer Toucan Solutions lanseres i Norden med smarthjem-produkter.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend