Nyhet

Eksklusivt intervju med OnePlus-sjefen om Nord 3

Vi har klart å få bakgrunnsinfo om hvordan OnePlus gikk frem da de utviklet den vellykkede mellomklassemobilen Nord 3.

Skrevet av / 10.07.23 - 13:53
Eksklusivt intervju med OnePlus-sjefen om Nord 3

Nylig testet vi OnePlus Nord 3 med gode resultater. Flere av de tidligere modellene har ikke truffet helt blink når kom til funksjoner og pris, men nå ser det ut til at Oneplus endelig har funnet riktig kurs igjen. Men hvilke beslutninger er det selskapet har tatt for å komme tilbake på rett spor? Vi fikk en unik mulighet til å spørre Kinder Liu, administrerende direktør og COO i Oneplus.

Kinder Liu – OnePlus President and COO (Foto: Oneplus)

Det første vi spurte om, var hvordan man får en mellomklassemobil til å skille seg ut. For det må være en krevende oppgave når konkurransen er så hard og alle i praksis har tilgang til de samme komponentene. Kinder Liu mener at Oneplus har gjort det de er kjent for, nemlig å pakke inn overraskende god maskinvare til en fornuftig pris. Dette innebærer blant annet at de i tillegg til mye minne, hurtiglading, AMOLED-skjerm og en kamerasensor som er lånt fra toppmodellen, også har valgt en litt annen systembrikke enn de andre.

I Nord 3 har de nemlig valgt en MediaTek Dimensity 9000, i stedet for Qualcomm Snapdragon som vi ser i de aller fleste mobiler i dag. Kinder Liu forteller at de siden 2021, da de brukte en tidligere krets fra selskapet i Nord 2, har hatt et utmerket samarbeid med leverandøren. Oneplus har selv fått være med å påvirke utviklingsprosessen og dermed fått akkurat de funksjonene og den ytelsen de ønsket seg.

The MediaTek Dimensity 9000 chip at the heart of OnePlus Nord 3 is actually the same processor that powers our OnePlus Pad, so we know it will give our users a great mix of powerful performance and battery life management.”

Les også Imponerende OnePlus Nord 3 OnePlus er på banen igjen med en mellomklassemobil som overgår hva man kan forvente til prisen.

I testene våre har systemkretsen prestert svært godt på én enkelt prosessorkjerne. Men i dag er mange apper utviklet for å kjøre på flere kjerner samtidig. Vi lurte derfor på om denne ytelsen fortsatt er relevant. Kinder Liu forklarte at når det gjelder tunge oppgaver som spilling og videoredigering, er det fortsatt hovedkjernen i prosessoren som gjør de tunge løftene. De andre kan selvsagt hjelpe til, men det er fortsatt viktig å ha muskler der.

Vi har også sett at selv mobiler i mellomklassen begynner å få brukbar ytelse for AI og maskinlæring. Men hvilken betydning har det egentlig for gjennomsnittsforbrukeren? Det viser seg at Oneplus faktisk er litt konservative her. De har brukt teknologien til å forbedre bilder, men ellers har de ikke sett behov for å utvikle andre AI-funksjoner.

AI has transformed the way we interact with content, platforms, apps, and devices. However, it also requires manufacturers to carefully and systematically optimise and avoid feature bloat.»

Et område der vi har sett at mobilene har endret seg de siste årene, er den stadig økende bruken av computational photography, nemlig bruken av signalprosessorer og bildebehandlingsalgoritmer for å kompensere for det faktum at et mobilkamera aldri vil kunne ha like god optikk som et ordentlig kamera. Vi lurte på hvordan Oneplus tenker rundt dette.

Computational photography can do a lot to improve imaging, but it cannot supply detail that is not captured by the physical sensor. That is why we’ve chosen to equip the OnePlus Nord 3 with the same main camera sensor as the OnePlus 11, the Sony IMX890, and OIS.»

Og det gjør de rett i, for i våre tester erfarte vi at bildekvaliteten hadde fått et stort løft sammenlignet med Nord 2-modellen.

Avslutningsvis lurte vi også på hvordan Oneplus forholder seg til det kommende EU-direktivet som vil kreve at forbrukerne selv skal kunne bytte ut batteriet i mobilen. Kinder Liu kunne fortelle oss at Oneplus Nord 3 bruker teknologi som gjør at batteriet kan holde i 1600 ladesykluser, som tilsvarer ca. 4 år med daglig lading. Imidlertid hadde han ingen konkret informasjon om muligheten for batteribytte, men lovte at han ville holde oss oppdatert.

OnePlus is aware of the recent developments in the EU Parliament regarding smartphone batteries, and we are closely monitoring the situation.”

L&B Home vil gjerne takke Kinder Liu for at han tok seg tid til å snakke med oss om Nord 3, selskapets nye mellomklassemobil.

Les også:

OnePlus Pad

OnePlus Pad: Borte bra, men hjemme best?

OnePlus Pad er et fremragende første nettbrett fra den kinesiske produsenten, men egner seg best til hjemmebruk.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Scroll to Top