TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Apple introduserer Self Service Repair i 2022

Fra neste år vil Apple selge originale reservedeler til private brukere samt tilby verktøy og brukerveiledning, slik at man selv kan reparere sin iPhone.

forfatter
Publisert 28.11.21 - 14:02

Frem til nå har alminnelige forbrukere vært nødt til å gå til et autorisert Apple-verksted, hvis f.eks. kameraet eller skjermen på mobilen skulle gå i stykker.

Men nylig kom Apple med en overraskende nyhet. Fra neste år åpner de for at alle kunder – hvis de føler seg i stand til å gjøre det – kan reparere sin iPhone 12 eller iPhone 13. Og det inkluderer muligheten til å kjøpe originale reservedeler direkte fra Apple, samt tilgang til originale verktøy og brukerveiledning.

Apples kommende «selvhjelpsbutikk» vil tilby mer enn 200 individuelle reservedeler og verktøy. (Foto: Apple)

I første omgang er det nye Self Service Repair-programmet kun tilgjengelig for amerikanske brukere, men i løpet av 2022 vil brukere i flere land få tilgang til muligheten. I tillegg vil man kunne kjøpe reservedeler for å selv reparere sin Mac, så lenge den er utstyrt med Apples egen M1-prosessor.

Videre gir Apple kundene muligheten til å selv bytte ut skjermen, batteriet og kameraet på sin iPhone, og kunder som returnerer brukte deler til gjenbruk vil få tilskudd til kjøpet sitt.

Det foreløpig ikke sagt noe om prisene på veiledning og reservedeler. Derfor vet vi heller ikke om det lønner seg for kundene å forsøke å fikse sine egne produkter.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Den raskeste mobilen Asus ROG Phone 6 er stor og dyr. Og den raskeste mobilen vi har sett.
Ny OnePlus-mobil presenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 prosessoren og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend