Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple introduserer Self Service Repair i 2022

Fra neste år vil Apple selge originale reservedeler til private brukere samt tilby verktøy og brukerveiledning, slik at man selv kan reparere sin iPhone.

Skrevet av / 28.11.21 - 14:02
Apple introduserer Self Service Repair i 2022

Frem til nå har alminnelige forbrukere vært nødt til å gå til et autorisert Apple-verksted, hvis f.eks. kameraet eller skjermen på mobilen skulle gå i stykker.

Men nylig kom Apple med en overraskende nyhet. Fra neste år åpner de for at alle kunder – hvis de føler seg i stand til å gjøre det – kan reparere sin iPhone 12 eller iPhone 13. Og det inkluderer muligheten til å kjøpe originale reservedeler direkte fra Apple, samt tilgang til originale verktøy og brukerveiledning.

Apples kommende «selvhjelpsbutikk» vil tilby mer enn 200 individuelle reservedeler og verktøy. (Foto: Apple)

I første omgang er det nye Self Service Repair-programmet kun tilgjengelig for amerikanske brukere, men i løpet av 2022 vil brukere i flere land få tilgang til muligheten. I tillegg vil man kunne kjøpe reservedeler for å selv reparere sin Mac, så lenge den er utstyrt med Apples egen M1-prosessor.

Videre gir Apple kundene muligheten til å selv bytte ut skjermen, batteriet og kameraet på sin iPhone, og kunder som returnerer brukte deler til gjenbruk vil få tilskudd til kjøpet sitt.

Det foreløpig ikke sagt noe om prisene på veiledning og reservedeler. Derfor vet vi heller ikke om det lønner seg for kundene å forsøke å fikse sine egne produkter.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top