Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Smartere komfyrvakt

En smartere kjøkkensensor, som overvåker komfyren og varsler deg via en app på mobilen.

Skrevet av / 04.09.19 - 16:00
IFA 2019: Smartere komfyrvakt

De fleste av oss har opplevd å koke noe over på komfyren. Det ergeligste med det er alt som må tørkes opp i etterkant, men i noen tilfeller kan det medføre brannfare hvis man ikke får slått av platetoppen.

I Espoo i Finland har relativt nystartede Safera utviklet en smartere kjøkkensensor, som overvåker komfyren og varsler deg via en app på mobilen.

Safera Sense kalles den enkle sensoren, som koster rundt 150 Euro, og som installeres på to minutter, ifølge Mikko Reinikainen fra Safera. Som viste oss produktet første gang på IFA Global Press Conference 2019, i Huelva i Spania i våres.

Foto: IFA

Sensoren plasseres under avtrekksviften og over komfyren, og hele 10 sensorer ‘ser’ hvis noe er i ferd med å koke over, og varsler deg før det skjer.

Sensoren kan også stilles til å varsle når noe er ferdig kokt, og appen har flere innstillingsvalg for både koking og sikkerhet.

Den kan også kobles til en sikkerhetsbryter som kobles mellom komfyren eller komfyrtoppen, og som slår av strømmen år alarmen går.

Man kan selv installere selve sensoren på et par-tre minutter, og det finnes en sikkerhetsbryter som kobles mellom komfyren og strømuttaket, som de fleste får til å montere selv.

Det er også mulig å bestille en installatør som gjør jobben for deg, og det finnes etterhvert flere leverandører av Safera Safe, som også kan installere for deg.

Finnene har etablert et samarbeide med blant annet Rørosvifta, som leverer sensorene til sine avtrekksvifter, og på IFA 2019 vil Safera vise sensorenes sine blant smartproduktene i hall 25 på messeområdet.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IFA 2019: Huawei bekrefter - Mate 30-serien kommer med Android 10!

IFA 2019: Her hører hun lyd fra alle kanter

IFA 2019: Se hva Braun har gjort

IFA 2019: Ny Panasonic-TV med kodenavn “MegaCon” for mega kontrast!

55-tommer med 8K-oppløsning!

IFA 2019: Pioneer gir full gass i hjemmekinoen

IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

IFA 2019: Pioneer tviholder på CD-spilleren

IFA 2019: En av de beste helt trådløse øreproppene får enda bedre erstatter

IFA 2019: Endelig en bærbar høyttaler fra Sonos!

IFA 2019: Walkmanen er ikke død. Her er Sonys nye musikkspiller.

IFA 2019: Bedre trådløs lyd fra Sennheiser

0
Scroll to Top