Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2019: Razer er først med gaming ultrabook

Blade Stealth 13 er den første ultrabærbare spill-PC-en. Billig? Nei. Praktisk? Det vil vi tro.

Skrevet av / 05.09.19 - 10:04
IFA 2019: Razer er først med gaming ultrabook

Razer kunne på IFA avsløre Razer Blade Stealth 13, som skal være verdens første ultrabærbare PC til gaming. Vi loves en ekte gaming-opplevelse på en 13-tommers skjerm, og det fra et chassis på bare 15 millimeter, med en total vekt på 1,3 kg. Heftig! Vi fikk se laptopene stilt ut på IFA-messen, og vi må si de så ganske lekre ut.

Razer Blade Stealth 13 er lekre, ultrabærbare PC-er for spilling. Foto: John Hvidlykke

 

Selve prosessoren er 10. generasjon Intel i7 (1065G7 10nm), med fire kjerner og åtte strenger. En effektiv prosessor på 1,3 GHz, med mulighet for 3,9 GHz turboklokking.

GTX

Det slippes tre modeller: To GTX-utgaver, med Nvidia Geforce GTX 1650 grafikkort. Den ene har matt Full HD-skjerm, den andre en blank 4K Ultra HD berøringsskjerm. Disse kan rendre 3D-modeller på fargen, og for å optimalisere batterilevetiden benyttes Nvidia Optimus-teknologi som hele tiden balanserer energiforbruket mellom kraft og effektivitet.

Om GTX 1650 har vi lest oss opp til at det er et høykvalitets grafikkort for laptops, men med noen kompromisser som at det eksempelvis mangler «ray tracing». Som ville gitt et bedre inntrykk av dybde i bildene, ved å gjengi lysrefleksjoner mer naturtro. Det er også noe som ville krevet en god del prosessorkraft, så det virker fornuftig å utelukke dette i en ultrabook.

Mercury White

Den siste utgaven er en såkalt Mercury White-utgave. Den er som navnet tilsier hvit, og har samme i7-prosessor som GTX-modellene, men et enklere grafikkort (Intel Iris Plus). Skjermen har Full HD-oppløsning.

Alle modellene kommer med 16 GB minne av typen LPDDR4 RAM, og opptil 512 GB SSD lagring av raskeste type (PCIe). SSD-en er dessuten oppgraderbar, noe som er sjelden kost i ultrabook-segmentet.

USB-C Thunderbolt 3 gjør at det meste av nytt og moderne ekstrautstyr kan kobles til, og Wi-Fi 6 støtter trådløst nettverk av aller raskeste type.

Priser og tilgjengelighet

Startprisen på de nye ultrabærbare PC-ene er satt til 1.680 euro, du kan nok gange dette med 10 for å finne norsk pris. Modellene vil først bli tilgjengelig i USA og Canada i slutten av september, deretter  slippes de litt senere i Norden. Noen spesifikk dato har vi ikke fått her.

razer.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IFA 2019: Huawei bekrefter - Mate 30-serien kommer med Android 10!

IFA 2019: Her hører hun lyd fra alle kanter

IFA 2019: Se hva Braun har gjort

IFA 2019: Ny Panasonic-TV med kodenavn “MegaCon” for mega kontrast!

55-tommer med 8K-oppløsning!

IFA 2019: Pioneer gir full gass i hjemmekinoen

IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

IFA 2019: Pioneer tviholder på CD-spilleren

IFA 2019: En av de beste helt trådløse øreproppene får enda bedre erstatter

IFA 2019: Endelig en bærbar høyttaler fra Sonos!

IFA 2019: Walkmanen er ikke død. Her er Sonys nye musikkspiller.

IFA 2019: Bedre trådløs lyd fra Sennheiser

0
Scroll to Top