Nyhet

Sonos utvider til proffmarkedet med Sonos Pro

En ny skytjeneste skal gjøre det lettere å bruke Sonos-høyttalerne til kommersiell virksomhet.

Skrevet av / 18.04.23 - 15:00
Sonos utvider til proffmarkedet med Sonos Pro

Sonos er en populær leverandør av trådløse multirom-høyttalere til hjemmebruk, men visste du at de også leveres produkter til profesjonell bruk?

Sonos Pro er en ny abonnementsbasert skytjeneste som skal gjøre det enklere for bedrifter å bruke Sonos-høyttalerne i kommersiell sammenheng.

– Vi har sett en organisk vekst for Sonos i bedriftsmarkedet. Flere virksomheter velger igjen å investere i lydløsninger for å skape gode kundeopplevelser, og dette ga oss en stor mulighet, sier Patrick Spence, administrerende direktør i Sonos.

– Vi har testet forskjellige løsninger i hundrevis av bedrifter, slik at vi virkelig forstår kompleksiteten av kommersiell lyd. Derfor er vi nå veldig stolte av å levere en enkel, men effektiv skyløsning som møter kundenes behov.

Sonos Pro Dashboard. (Foto: Sonos)

Skytjenesten Sonos Pro

Den nye programvaren gir tilgang til et nettbasert dashbord som kan brukes til å fjernstyre og kontrollere musikkavspillingen over flere installasjoner. Sonos kaller det «Remote Monitoring & Management (RMM)», som vil gjøre det mulig for en større aktør – for eksempel en butikkjede – å styre musikken fra hovedkontoret.

Abonnenter får tilgang til en rekke strømmetjenester, inkludert Sonos Backgrounds, som er en kommersielt lisensiert musikktjeneste med musikk fra et uavhengige artister.

– Sonos Pro er skapt for merkevarer som ønsker å forbedre sin fysiske tilstedeværelse, og inneholder nyttige verktøy for å kuratere innhold og skape lydopplevelser som treffer kunder og ansatte, sier Audra Kinsley, sjef og daglig leder for Sonos Professional.

Sonos Five er en populær modell også hos bedrifter. (Foto: Sonos)
Sonos Five er en populær modell også hos bedrifter. (Foto: Sonos)

Sonos til både privat- og proffbruk

Flere av Sonos-produktene er robuste nok til å være egnet for profesjonell bruk. Og da mener vi ikke grisehøy konsert- eller kinolyd – tenk heller bakgrunnsmusikk til restauranter, butikker, treningssenter og lignende

Deriblant er toppmodellen Five en populær variant som kan leveres med praktiske monteringsbraketter for tak- og veggmontering. Sonos leverer også høyttalere for innbygging i tak og vegg, samt til utendørs bruk Og nå blir det altså enklere å styre det hele i en større skala.

Først i USA – senere i Norden?

Tjenesten lanseres først i USA og vil koste 35 US dollar i måneden per lokasjon. I følge Sonos kan det bli aktuelt å rulle den ut i Europa og Norden på et senere tidspunkt.

Les også Sonos Outdoor: Back in Black De "nye" Sonos-høyttalerne fikser en enkel men viktig mangel.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Devialet: Bærbar høyttaler i nye farger

Verdens mest berømte monitor i ny versjon

Nå får du Sonos billigere

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

Nye utendørshøyttalere for sommersesongen

PMC senker prisen på skikkelig bass

Scroll to Top