Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonos Move 2 trimmes og får stereolyd

Sonos' beste bærbare høyttaler har fått stereolyd, jevnere håndtering og betydelig bedre batteritid.

Skrevet av / 06.09.23 - 15:00
Sonos Move 2 trimmes og får stereolyd

Da Sonos, som hittil hadde vært kjent for lyd i flere rom og TV-lyd, plutselig viste oss en bærbar høyttaler på IFA-messen 2019, ble vi virkelig overrasket. Det viste seg å være en kraftig høyttaler med interessante funksjoner og en praktisk ladestasjon. Men den hadde et par særegenheter.

Du måtte for eksempel velge på baksiden om den skulle kjøre via Wi-Fi i hjemmemiljøet eller via Bluetooth i bærbar modus. Da den ble lansert, virket batteritiden ok, men den har siden blitt forbigått av enda mindre konkurrenter. Det har også blitt populært med stereolyd fra én enkelt høyttaler, i motsetning til Moves rundstrålende, men monolyd.

Les også IFA 2019: Endelig en bærbar høyttaler fra Sonos! Ryktene viste seg å være sanne: Sonos lanserer sin første bærbare høyttaler under IFA! Sonos Move kommer i september.

Du måtte for eksempel velge på baksiden om den skulle kjøre via Wi-Fi i hjemmemiljøet eller via Bluetooth i bærbar modus. Da den ble lansert, virket batteritiden ok, men den har siden blitt forbigått av enda mindre konkurrenter. Det har også blitt populært med stereolyd fra én enkelt høyttaler, i motsetning til Moves rundstrålende, men stadig monolyd.

Sonos Move 2

Nå kommer imidlertid Sonos Move i versjon 2, og de har ikke ligget på latsiden. Den mest iøynefallende forskjellen er at den andre versjonen har to vinklede diskanthøyttalere som gir stereolyd. Noe vi håper vil gi en mer behagelig musikkopplevelse også utendørs. De har også trimmet basshøyttaleren for å gi en bedre opplevelse av tung bass. Som tidligere har høyttaleren automatisk romkorrigering slik at den tilpasser lyden til hvor den er plassert.

Siden lanseringen i 2019 har Move fortsatt å være den mest solgte høyttaleren i sin kategori takket være sitt mangfold og sin kraftfulle lyd», sier Patrick Spence, CEO i Sonos. «Vi streber etter å skape lydopplevelser som inspirerer til dypere kontakt uansett hvem vi er sammen med eller hvor vi er. Move 2 viderefører løftet om omsluttende lyd ved å gi stereolyd til vår mest populære bærbare høyttaler, med samme neste generasjons akustikk og design som vi introduserte med Era-familien.

Foto: Sonos

Selv om målene og vekten er de samme, får vi heldigvis en betydelig bedre batteritid. Der forgjengeren måtte nøye seg med 10 timer, kan Move 2 holde i opptil 24 timer! Og for å dele på det, finnes det nå en USB-C-kontakt som du kan lade mobiltelefonen din fra.

Du trenger heller ikke å tenke på en bryter, men kan nå fritt velge om du vil bruke Wi-fi eller Bluetooth. Du kan også, som med de nye Era-høyttalerne, bruke en USB-C-adapter for å koble til lydkilder med Aux.

Foto: Sonos

I tillegg til hvit og svart er Move 2 nå også tilgjengelig i en grønn farge som gjør seg godt i hagen eller på piknik. Den har fortsatt IP56-beskyttelse mot smuss og regn. Den har også moderniserte tilkoblingsmuligheter med Wi-Fi 6, både 2,4 og 5 GHz, og Bluetooth 5.

Pris og tilgjengelighet

Sonos Move 2 er tilgjengelig fra 20. september til 4 999 kroner.

Vi kommer tilbake med en test før den tid, så følg med på siden!

Les også Sonos Era 100: Multirom-talentet Kan Sonos Era 100 være verdt 500 kroner mer enn den gamle favoritten Sonos One? Vi har testet nykommeren i både stereo og surround.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Scroll to Top