Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny generasjon strømmehøyttalere fra Piega

Piega fornyer sine Premium Wireless-høyttalere i en ny generasjon, med to gulvstående og en kompakt modell.

Skrevet av / 18.04.23 - 10:39
Ny generasjon strømmehøyttalere fra Piega

Man kan si det var på tide, for Piegas Premium Wireless-serie med trådløse høyttalere er allerede fire år gammel. I strømmemarkedet er det en god stund.

Premium-701-Wireless_Massgeschneidertes-Horvergnugen-1920x960-enhanced-hq-width-3840px
Premium 701 Wireless Gen2. Foto: Piega

Piega Premium Wireless Gen2 – en ny generasjon

Premium Wireless Gen2 består av kompakthøyttalerne 301, samt de gulvstående modellene 501 og 702. I et stereopar får du alt du trenger av forsterkning og til og med trådløs strømming av musikk.

Høyttalerne ligger i samme klasse som KEF med sine LS50 Wireless II og LS60 Wireless, som begge demonstrerer at det faktisk går an å gi folk flott brukervennlighet og fantastisk lydkvalitet i én og samme pakke.

Les også Trådløs stereo for feinschmeckere De bittesmå trådløse høyttalerne lyder større enn de er, og er en god erstatning for stereoanlegget.

Støtter det meste

2. generasjon Piega Premium Wireless trenger hub-en Connect Plus for å støtte det meste man kan drømme om: AirPlay, Chromecast, Roon Ready, Spotify Connect, DLNA og Bluetooth. Vi savner bare Qobuz og Tidal Connect for å være helt i himmelen, men de tjenestene kan uansett brukes via trådløsteknologiene som støttes av høyttalerne.

Av kablede innganger finnes HDMI (ARC) til TV-en, tre optiske, en koaksial og en USB DAC-inngang. Analog RCA og 3,5 mm minijack er også der, om du for eksempel vil koble til en platespiller med eget RIAA-trinn.

Vær oppmerksom på at selv om Connect Plus støtter signaler opptil 24-bit / 192 kHz, så sender den «bare» 96 kHz videre til Piega Premium Wireless Gen2-høyttalerne. Da med ukomprimert, «tapsfri» overføring.

Trenger du ikke strømmefunksjonene i hub-en, kan du i stedet gå for en rimeligere boks med kun fysiske tilkoblinger.

piega-connect-plus-product-overview-e1646616679675-1920x1440
Du trenger Connect Plus-enheten for å gjøre høyttalerne smarte. Foto: Piega

Lukket kabinett

I Gen2-utgaven av høyttalerne har Piega fjernet bassporten til fordel for et lukket kabinett. Det gir renere bass, og gjør det dessuten enklere med plassering mot en bakvegg. Dypbassen man mister av å fjerne bassporten, får man tilbake igjen ved legge til et ekstra basselement, i tillegg til DSP.

Totalt sett lover Piega bedre impulsrespons, bedre presisjon i de lave frekvensene og – som nevnt – økt plasseringsvennlighet.

Høyttalerne kan kalibreres til rommet de står i, via Piega Control-appen for iOS. Android-brukere må dessverre få lånt seg en iPhone til jobben.

Foto: Piega

Bånddiskant

Alle høyttalermodellene har bånddiskant for en luftigere og kjappere gjengivelse av overtoner. De gulvstående 501 og 702 er treveishøyttalere med en separat mellomtone, mens kompaktmodellen 301 er en toveiskonstruksjon hvor basselementet også håndterer mellomtoneområdet.

Kabinettene er håndlagde og gjort i aluminium, som Piegas øvrige Premium-modeller, og ønsker du ikke naturell aluminiumutførelse kan du betale ekstra for å få dem i svart eloksert aluminum, eller blankpolert hvitt.

Piega premium-701-wireless-gen2-mehr-als-nur-wireless-1200x650px-enhanced-hq-width-3840px
Premium 701 Wireless Gen2. Foto: Piega

Piega Premium Wireless Gen2: Priser og tilgjengelighet

De nye høyttalerne kan bestilles nå. Premium 301 Wireless Gen2 koster 29.990 kroner for et par i aluminium, eller 33.990 kroner i sort eller hvitt.

Premium 501 Wireless Gen2 starter på 59.990 kr, mens den største Premium 701 Wireless Gen2 koster minst 74.990 kr. Alle priser er pr. par.

Den trådløse tilkoblingsenheten Connect Plus koster 5990 kr, mens den rimeligere Connect-boksen uten støtte for strømmetjenester koster 2990 kr.

Mer info: piega.ch

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos Roam oppdatert for sommeren

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Scroll to Top