Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Piega ACE 50 Wireless og Piega ACE 30 Wireless

Fire trådløse modeller i Ace Wireless-serien i stereo eller surround.

Skrevet av / 05.12.21 - 10:00
Piega ACE 50 Wireless og Piega ACE 30 Wireless

De har gjort det før, den gang var vi ikke så begeistret. For det forrige forsøket på å gjøre høyttalerne trådløse, strandet på mangelen av høyoppløst strømming. Selve høyttaleren var det ikke noe galt med, men Bluetooth er ikke hi-fi.

Nå ser det ut til at Piega har tatt til seg kritikken, og denne gangen trenger du ikke en ekstra boks for å koble til lydkilder.

Den kompakte Ace-serien har byttet ut kabelterminalene med innganger for det meste, både digitalt og analogt, og med alt innebygget er det bare å finne ut hvor man vil plassere høyttalerne i stuen.

Piega har rett og slett tatt et par Ace 20, og de gulvstående Ace 50, og bygget alt inn i høyttalerne. Det finnes til og med en subwoofer og en senterkanal, som også er trådløs og man kan koble opp flere par høyttalere i et 7.1-surroundoppsett.

Høyttalerne har også støtte for WISA sånn at man kan koble en WISA-tilpasset tv trådløst til høyttalerne.

Her er det støtte for høyopløst lyd, Spotify Connect, Google Chromecast – og Bluetooth – er inkludert. Men merkelig nok ikke AirPlay 2. Høyttalerne støtter dog Roon for de som vil samle strømmetjenestene i en bedre avspilleklient, og høyttalerne har faktisk HDMI med eARC for toveis kommunikasjon med tv-en i stuen.

ace-wireless-rx-backpanel-view-freigestllt-1 ace-wireless-tx-backpanel-view-freigestllt-1 Ace-30-Wireless_back_SP_productshot-I
<
>

Kjøper man et par Ace 30 eller Ace 50, får man to like høyttalere, men alle inngangene finnes bak på Tx-versjonen, mens Rx-versjonen er mottaker fra Tx som fungerer som sender av signalet.

Som man ser av bildene, har de også RJ45-inngang for CAT-kabler, hvis man vil koble sammen høyttalerne til et kablet nettverk.

De små Ace 30 bruker en 12 cm MDS-bassenhet fra Piega, og en AMT-bånddiskant som vi kjenner godt fra andre høyttalere. Den gulvstående Ace 50 Wireless, har fire 12 cm basselementer – to på innsiden, og en mellomtone på 12 cm i tillegg til AMT-diskanten.

Ace-50-Wireless-black_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund Ace-50_silver_Front_Side_300dpi_weisserhintergrund_low Ace-50-Wireless-white_front-and-side-view-with-cover_weisserhintergrund
<
>

 

 

Den trådløse Ace Center, er bestykket med den samme AMT-diskanten, men med to 12 cm basselementer, og det finnes også en trådløs subwoofer som kan kobles sammen med høyttalerne i et 2.1- eller 7.1-oppsett., som kalles Sub Medium Rx.

Høyttalerne kan leveres i Piegas signaturfarge, eloksert aluminium, eller sort eller hvitt mot et lite pristillegg. Alle høyttalerne i Ace-serien bygges i Sveits.

Ace-Wireless-Lautsprecher-Produktebild Ace-30-Wireless-Lautsprecher-all-colors
<
>

De foreløpige prisene ser slik ut:

ACE 30 – fra 19.990 kr
ACE Senter Rx – fra 9.990 kr
ACE 50 – fra 39.990 kr
SUB Medium Rx – fra 17.990 kr
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top