Nyhet

Piega Ace: Høyttalere som tar lite plass

Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
forfatter

Når sveitsiske Piega krymper høyttalere som de har gjort på den nye Ace-serien, betyr ikke det at de har gitt avkall på sine prinsipper. De fleste høyttalerne fra Horgen utenfor Zurich, er nemlig mye større, men krever også mye mer plass.

Med den nye Ace-serien er tanken at de som ønsker seg den åpne og luftige lyden en Piega kan ha, men ikke har plass, skal få muligheten.

Gulvstående Ace 50 i aluminium.

Høyttaleren er som nesten alltid, laget i ekstrudert og valset aluminium, med ganske tynne vegger sånn at volumet innvendig er større enn det ville vært om kabinettene var laget med MDF-plater.

De tre modellene i Ace-serien har alle båndiskanter, ikke den store og heller ikke den enda større koaksiale bånddiskanten som Piega lager selv, men en Heil AMT-1 bånddiskant, av tilsvarende type som vi kjenner fra blant annet Audiovector og Elac.

Dermed skal mye av den åpne og luftige lyden vi kjenner fra Piega, være intakt får vi tro.

Ace-serien består av den gulvstående Ace 50 i en treveis konfigurasjon, den kompakte Ace 30 og senterhøyttaleren Ace Center. Alle med AMT-1 diskanten og 12 cm MDS-elementer.

Ace 50 og 30 er bare 14 cm brede, den gulvstående er 104 cm høy, kompakthøyttaleren bare 22 cm, og det holder til å få plass i de flestes bokhyller.

Ace-serien kan leveres i aluminium som på bildene her, med grå griller, men også i hvit lakk eller sort anodisert alu.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.