TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Piega Ace: Høyttalere som tar lite plass

Så mye lyd som mulig fra små kabinetter

forfatter
Publisert 19.01.21 - 09:56

Når sveitsiske Piega krymper høyttalere som de har gjort på den nye Ace-serien, betyr ikke det at de har gitt avkall på sine prinsipper. De fleste høyttalerne fra Horgen utenfor Zurich, er nemlig mye større, men krever også mye mer plass.

Med den nye Ace-serien er tanken at de som ønsker seg den åpne og luftige lyden en Piega kan ha, men ikke har plass, skal få muligheten.

Gulvstående Ace 50 i aluminium.

Høyttaleren er som nesten alltid, laget i ekstrudert og valset aluminium, med ganske tynne vegger sånn at volumet innvendig er større enn det ville vært om kabinettene var laget med MDF-plater.

De tre modellene i Ace-serien har alle båndiskanter, ikke den store og heller ikke den enda større koaksiale bånddiskanten som Piega lager selv, men en Heil AMT-1 bånddiskant, av tilsvarende type som vi kjenner fra blant annet Audiovector og Elac.

Dermed skal mye av den åpne og luftige lyden vi kjenner fra Piega, være intakt får vi tro.

Ace-serien består av den gulvstående Ace 50 i en treveis konfigurasjon, den kompakte Ace 30 og senterhøyttaleren Ace Center. Alle med AMT-1 diskanten og 12 cm MDS-elementer.

Ace 50 og 30 er bare 14 cm brede, den gulvstående er 104 cm høy, kompakthøyttaleren bare 22 cm, og det holder til å få plass i de flestes bokhyller.

Ace-serien kan leveres i aluminium som på bildene her, med grå griller, men også i hvit lakk eller sort anodisert alu.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sett musikk til sommerfestene med en av disse høyttalerne Ingen sommer uten party, ingen party uten musikk.
Liten partyhøyttaler gjør det meste riktig Med Sony XG300 på hagefest, blir det god stemning, uten at du trenger å være redd for naboklager.
Lydplanke fra... Porsche? Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!
Marshall fornyer sine trådløse høyttalere Oppdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend