Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio

Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.

Skrevet av / 22.09.22 - 09:00
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio

Monitor Audio er ikke blant produsentene som fornyer høyttalerne sine bare for moro skyld. Og når det kommer noe nytt, handler det som regel om viktige endringer, ikke bare en ny farge eller lignende. I hvert fall ikke når vi snakker om de nye flaggskipmodellene i Platinum 3G-serien!

Toppserien fra den britiske produsenten har holdt det gående i en årrekke, men den tredje generasjonen har fått en komplett redesign, i anledning den britiske produsentens 50-års jubileum.

Den nye serien består av fire modeller, og skal angivelig være en fryd for både øyne og øre. Det skulle selvfølgelig bare mangle! Men så har også Monitor Audio et særdeles godt rykte å ivareta, både når det gjelder byggekvalitet og lydkvalitet – basert på tidligere tester av forgjengerne.

Les også Monitor Audio Platinum PL100 Monitor Audio PL100 kjennetegnes av en åpen og utilslørt klang. Men en ulik spredning av diskant og resten av registeret kan samtidig gjøre gjengivelsen hard i normale rom. Resultatet i akustisk tilpassede rom er betydelig bedre balansert, men fortsatt vel slankt.

Monitor Audio Platinum 3G

Platinum 3G-serien egner seg både for stereo og multikanals oppsett, og består av kompakthøyttaleren Platinum 100 3G, den mellomstore gulvhøyttaleren Platinum 200 3G, samt den store gulvmodellen Platinum 300 3G. De får også selskap av senterhøyttaleren Platinum 250 3G.

MA_Platinum_100_Key_Ebony MA_Platinum_200_Key_White MA_Platinum_300_Key_Black
<
>
Monitor Audio Platinum 100 3G. (Foto: Produsenten)

Oppgraderte høyttalerelementer

Blant de viktigste nyhetene i Platinum 3G-serien er den spesialutviklede diskantenheten MPD III. Den ble opprinnelig utviklet for konsepthøyttaleren Concept 50, som ble vist under high-end messen i München tidligere i år. Det særegne diskantelementet bruker en «waveguide» trakt for å kontrollere spredningen av diskantfrekvensene, og skal visstnok gi en markant forbedring i både følsomhet og generell lydopplevelse

Les også Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio feirer 50 år med noen hinsides rare høyttalere.

Litt lenger ned – i mellomtonen og bassen – bruker Platinum-serien et lett, men supersterkt trelags element (RDT III) bestående av karbonfiber og keramisk belagt aluminium. Dette er en variant Monitor Audio har hatt stor suksess med tidligere, og den nye versjonen har blant annet fått et optimalisert oppheng og kraftigere Neodym magneter som skal gi lavere forvrengning. Produsenten har også jobbet iherdig med delefiltrene for å oppnå bred frekvensgang, jevnest mulig spredning og samtidig optimal timing mellom elementene.

Byggekvaliteten virker lovende, med en buet frontbaffel som reduserer diffraksjon, og tre luksuriøse finisher å velge mellom (Piano Ebony, Piano Black, og Pure White Satin). Gulvmodellene kommer med solide føtter som sikrer god forankring til underlaget.

De gulvstående modellene Platinum 200 3G og Platinum 300 3G er for øvrig begge treveis modeller med dedikerte mellomtone- og basselementer. Ut fra prisklassen og spesifikasjoner å dømme, kan nok dette være interessante utfordrere til blant andre Nova-serien fra Sonus Faber!

Les også Velspillende italiensk håndverk Ut med den gamle referansehøyttaleren, inn med en ny fra Sonus fabers nye Olympica-generasjon.
Platinum 3G-serien, her vist i Ebony finish. (Foto: Produsenten)

Pris og tilgjengelighet

Monitor Audio Platinum 3G-serien blir tilgjengelig i januar 2023, med følgende veil. priser:

Platinum 300 3G – NOK 149 990 (par)
Platinum 200 3G – NOK 119 990 (par)
Platinum 100 3G – NOK 59 990 (par)
Platinum C250 3G – NOK 49 990 (stk)

Forhandler: Soundgarden

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top