TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio

Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.

forfatter
Publisert 22.09.22 - 09:00

Monitor Audio er ikke blant produsentene som fornyer høyttalerne sine bare for moro skyld. Og når det kommer noe nytt, handler det som regel om viktige endringer, ikke bare en ny farge eller lignende. I hvert fall ikke når vi snakker om de nye flaggskipmodellene i Platinum 3G-serien!

Toppserien fra den britiske produsenten har holdt det gående i en årrekke, men den tredje generasjonen har fått en komplett redesign, i anledning den britiske produsentens 50-års jubileum.

Den nye serien består av fire modeller, og skal angivelig være en fryd for både øyne og øre. Det skulle selvfølgelig bare mangle! Men så har også Monitor Audio et særdeles godt rykte å ivareta, både når det gjelder byggekvalitet og lydkvalitet – basert på tidligere tester av forgjengerne.

Les også Monitor Audio Platinum PL100 Monitor Audio PL100 kjennetegnes av en åpen og utilslørt klang. Men en ulik spredning av diskant og resten av registeret kan samtidig gjøre gjengivelsen hard i normale rom. Resultatet i akustisk tilpassede rom er betydelig bedre balansert, men fortsatt vel slankt.

Monitor Audio Platinum 3G

Platinum 3G-serien egner seg både for stereo og multikanals oppsett, og består av kompakthøyttaleren Platinum 100 3G, den mellomstore gulvhøyttaleren Platinum 200 3G, samt den store gulvmodellen Platinum 300 3G. De får også selskap av senterhøyttaleren Platinum 250 3G.

MA_Platinum_100_Key_Ebony MA_Platinum_200_Key_White MA_Platinum_300_Key_Black
<
>
Monitor Audio Platinum 100 3G. (Foto: Produsenten)

Oppgraderte høyttalerelementer

Blant de viktigste nyhetene i Platinum 3G-serien er den spesialutviklede diskantenheten MPD III. Den ble opprinnelig utviklet for konsepthøyttaleren Concept 50, som ble vist under high-end messen i München tidligere i år. Det særegne diskantelementet bruker en «waveguide» trakt for å kontrollere spredningen av diskantfrekvensene, og skal visstnok gi en markant forbedring i både følsomhet og generell lydopplevelse

Les også Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio feirer 50 år med noen hinsides rare høyttalere.
125A1B46 D1DD 434E A580 CA5FE0FD08A3

Litt lenger ned – i mellomtonen og bassen – bruker Platinum-serien et lett, men supersterkt trelags element (RDT III) bestående av karbonfiber og keramisk belagt aluminium. Dette er en variant Monitor Audio har hatt stor suksess med tidligere, og den nye versjonen har blant annet fått et optimalisert oppheng og kraftigere Neodym magneter som skal gi lavere forvrengning. Produsenten har også jobbet iherdig med delefiltrene for å oppnå bred frekvensgang, jevnest mulig spredning og samtidig optimal timing mellom elementene.

Byggekvaliteten virker lovende, med en buet frontbaffel som reduserer diffraksjon, og tre luksuriøse finisher å velge mellom (Piano Ebony, Piano Black, og Pure White Satin). Gulvmodellene kommer med solide føtter som sikrer god forankring til underlaget.

De gulvstående modellene Platinum 200 3G og Platinum 300 3G er for øvrig begge treveis modeller med dedikerte mellomtone- og basselementer. Ut fra prisklassen og spesifikasjoner å dømme, kan nok dette være interessante utfordrere til blant andre Nova-serien fra Sonus Faber!

Les også Velspillende italiensk håndverk Ut med den gamle referansehøyttaleren, inn med en ny fra Sonus fabers nye Olympica-generasjon.
Platinum 3G-serien, her vist i Ebony finish. (Foto: Produsenten)

Pris og tilgjengelighet

Monitor Audio Platinum 3G-serien blir tilgjengelig i januar 2023, med følgende veil. priser:

Platinum 300 3G – NOK 149 990 (par)
Platinum 200 3G – NOK 119 990 (par)
Platinum 100 3G – NOK 59 990 (par)
Platinum C250 3G – NOK 49 990 (stk)

Forhandler: Soundgarden

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde