TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio

Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.

forfatter
Publisert 22.09.22 - 09:00

Monitor Audio er ikke blant produsentene som fornyer høyttalerne sine bare for moro skyld. Og når det kommer noe nytt, handler det som regel om viktige endringer, ikke bare en ny farge eller lignende. I hvert fall ikke når vi snakker om de nye flaggskipmodellene i Platinum 3G-serien!

Toppserien fra den britiske produsenten har holdt det gående i en årrekke, men den tredje generasjonen har fått en komplett redesign, i anledning den britiske produsentens 50-års jubileum.

Den nye serien består av fire modeller, og skal angivelig være en fryd for både øyne og øre. Det skulle selvfølgelig bare mangle! Men så har også Monitor Audio et særdeles godt rykte å ivareta, både når det gjelder byggekvalitet og lydkvalitet – basert på tidligere tester av forgjengerne.

Les også Monitor Audio Platinum PL100 Monitor Audio PL100 kjennetegnes av en åpen og utilslørt klang. Men en ulik spredning av diskant og resten av registeret kan samtidig gjøre gjengivelsen hard i normale rom. Resultatet i akustisk tilpassede rom er betydelig bedre balansert, men fortsatt vel slankt.

Monitor Audio Platinum 3G

Platinum 3G-serien egner seg både for stereo og multikanals oppsett, og består av kompakthøyttaleren Platinum 100 3G, den mellomstore gulvhøyttaleren Platinum 200 3G, samt den store gulvmodellen Platinum 300 3G. De får også selskap av senterhøyttaleren Platinum 250 3G.

MA_Platinum_100_Key_Ebony MA_Platinum_200_Key_White MA_Platinum_300_Key_Black
<
>
Monitor Audio Platinum 100 3G. (Foto: Produsenten)

Oppgraderte høyttalerelementer

Blant de viktigste nyhetene i Platinum 3G-serien er den spesialutviklede diskantenheten MPD III. Den ble opprinnelig utviklet for konsepthøyttaleren Concept 50, som ble vist under high-end messen i München tidligere i år. Det særegne diskantelementet bruker en «waveguide» trakt for å kontrollere spredningen av diskantfrekvensene, og skal visstnok gi en markant forbedring i både følsomhet og generell lydopplevelse

Les også Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio feirer 50 år med noen hinsides rare høyttalere.
125A1B46 D1DD 434E A580 CA5FE0FD08A3

Litt lenger ned – i mellomtonen og bassen – bruker Platinum-serien et lett, men supersterkt trelags element (RDT III) bestående av karbonfiber og keramisk belagt aluminium. Dette er en variant Monitor Audio har hatt stor suksess med tidligere, og den nye versjonen har blant annet fått et optimalisert oppheng og kraftigere Neodym magneter som skal gi lavere forvrengning. Produsenten har også jobbet iherdig med delefiltrene for å oppnå bred frekvensgang, jevnest mulig spredning og samtidig optimal timing mellom elementene.

Byggekvaliteten virker lovende, med en buet frontbaffel som reduserer diffraksjon, og tre luksuriøse finisher å velge mellom (Piano Ebony, Piano Black, og Pure White Satin). Gulvmodellene kommer med solide føtter som sikrer god forankring til underlaget.

De gulvstående modellene Platinum 200 3G og Platinum 300 3G er for øvrig begge treveis modeller med dedikerte mellomtone- og basselementer. Ut fra prisklassen og spesifikasjoner å dømme, kan nok dette være interessante utfordrere til blant andre Nova-serien fra Sonus Faber!

Les også Velspillende italiensk håndverk Ut med den gamle referansehøyttaleren, inn med en ny fra Sonus fabers nye Olympica-generasjon.
Platinum 3G-serien, her vist i Ebony finish. (Foto: Produsenten)

Pris og tilgjengelighet

Monitor Audio Platinum 3G-serien blir tilgjengelig i januar 2023, med følgende veil. priser:

Platinum 300 3G – NOK 149 990 (par)
Platinum 200 3G – NOK 119 990 (par)
Platinum 100 3G – NOK 59 990 (par)
Platinum C250 3G – NOK 49 990 (stk)

Forhandler: Soundgarden

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Marshall Middleton er kraftigere enn andre bærbare Bluetooth-høyttaleren Marshall Middleton har fire høyttalerelementer for å gi en kraftigere og større lyd.
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste høyttaler En av de lekreste high-end-høyttalerne vi vet om har fått sin arvtaker.
lbpluss
HomePod er det nye stereoanlegget Apples HomePod-høyttaler er virkelig engasjerende å lytte til, når den ikke lytter til deg - og en er god, men to er enda bedre.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Komplett stereoanlegg på liten plass Større trådløs JBL-høyttaler.
Følg Lyd & Bilde