TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

High-End 2022 Monitor Audio Concept 50

Monitor Audio feirer 50 år med noen hinsides rare høyttalere.

forfatter
Publisert 20.05.22 - 17:17

Alle høyttaler må ikke se ut som en kasse. Noen høyttalere kan ikke en gang konstrueres som en kasse, fordi da fungerer den ikke slik den var tiltenkt. Monitor Audio Concept 50 er akkurat en sånn høyttaler, som ikke kunne sett annerledes ut om de hadde anstrengt seg.

Det skyldes at Monitor Audio, som feirer 50 år med Concept 50, har tenkt annerledes enn de pleier.

Kasseformen vi kjenner fra blant andre den fin-fine Gold-serien, er borte vekk. Her sitter man igjen med to stående kabinetter i en trapesform, som er skrudd sammen og har et nytt element plassert i gapet mellom kabinettene.

I de to søylene, hvis man kan kalle dem det, sitter det to basselementer i hvert av den, vent mot det andre paret i det speilvendte kabinettet. Sånn samles bassenergien i gapet mellom søylene, noe som i følge Monitor Audio gir bedre basskontroll, dypere bassrespons og bedre dynamikk.

C3913566 E435 4B1E 9079 651A7FA84548
Concept 50

Bassen skal kunne gå å lavt som 21 hz (-6 dB), noe som er svært sjeldent selv for store høyttalere, og den nye MPD-diskanten så høyt som 60 kHz.

Søylene, eller kabinettene, er laget i en mineral- og akryl-hybrid, og hver høyttaler veier så mye som 96 kg.

8F6B0726 3FA8 494C B218 53D4FAE90FF1
Concept 50

De fire ganger 20 cm basselementene i søylene, får selskap av et spesiell arrangement med seks 50 mm mellomtoneelementer, plassert i en sirkel rundt MPD III-diskanten.

Lyden av Monitor Audio Concept 50, er som en Gold eller Platinum-høyttaler, tatt helt ut i det ekstreme. Med et overveldende detaljrikt lydbilde som er enormt stort og luftig, og samtidig går vanvittig dypt i bassen. Om den noensinne blir tilgjengelig for test, skal vi garantert finne ut hvor enormt mye bedre den er enn sine rimeligere søsken.

0D2AA129 4533 4725 BA77 72AC4F1A27DF
Concept 50

Ikke at vi vet prisen, den er ikke avslørt, annet enn at det blir dyrt.

Fullt så dyr blir ikke den sjøgrønne Silver 100 Limited Edition. En liten toveis høyttaler til 1300 Euro paret, som i Heritage Green og med Monitor Audio C-CAM basselement. anodisert gullfarge, blir tilgjengelig hos utvalgte forhandlere, i løpet av september.

86FD6F4C 2481 4FA0 B9FE 6A08709AA17D
Silver 100 Limited Edition

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde