Nyhet

Ny generasjon Sonos Move nærmer seg

RYKTE: En ny versjon av Sonos sin populære bærbare høyttaler kan være på trappene til høsten.

Skrevet av / 14.06.23 - 13:05
Ny generasjon Sonos Move nærmer seg

Den originale Sonos Move ble lansert tilbake i 2019, og var i sin tid den første bærbare, batteridrevne Sonos-høyttaleren. Dagens modell begynner å få noen år på baken, og ryktene om en mulig oppgradering har svirret i lengre tid.

Nå har ryktene om en mulig ny Sonos Move «Gen 2» fått ytterligere vann på mølla: Det amerikanske nettstedet The Verge har snappet opp at Sonos har lagt inn en søknad hos FCC, som beskriver nettopp en slik trådløs, bærbar høyttaler.

Les også Videoanmeldelse: Endelig kan du ta med Sonos ut i hagen! Sonos har kuttet ledningen og kan endelig tilby en flyttbar høyttaler til utendørs bruk.
Sonos Move. (Foto: Sonos)

Sonos Move (Gen 2)

FCC (Federal Communications Commission) er de føderale myndighetene som regulerer kringkasting og telekommunikasjon, og står for godkjenningen av nye produkter med trådløse sendere.

I søknaden til FCC nevnes det blant annet den nye høyttaleren skal være utstyrt med Bluetooth og Wi-Fi 6, og at den kan bruke Bluetooth og Wi-Fi parallellt, uten å måtte svitsje mellom kildene slik man må med dagens versjon.

Dermed kan det bli mulig å spille av musikk over Bluetooth, og samtidig dele musikken med andre høyttalere i Sonos multirom-systemet.

Om vi kan forvente oss noen drastiske lydforbedringer er foreløpig uklart: Søknaden nevner ikke spesifikasjoner på selve høyttaler-konfigurasjonen. Men det kunne jo være spennende hvis den nye generasjonen fikk stereo-diskanter, slik som den nye Era 100, for eksempel.

Pris og tilgjengelighet?

Sonos har ennå ikke bekreftet ryktene, så det er for tidlig å si noe om lanseringsdato og pris, men ifølge The Verge kan vi få se en offisiell Sonos Move (Gen 2) mot slutten av sommeren eller til høsten. Time will show!

Les også Sonos Era 100: Multirom-talentet Kan Sonos Era 100 være verdt 500 kroner mer enn den gamle favoritten Sonos One? Vi har testet nykommeren i både stereo og surround.
Les også Sonos Outdoor: Back in Black De "nye" Sonos-høyttalerne fikser en enkel men viktig mangel.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top