Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny generasjon Sonos Move nærmer seg

RYKTE: En ny versjon av Sonos sin populære bærbare høyttaler kan være på trappene til høsten.

Skrevet av / 14.06.23 - 13:05
Ny generasjon Sonos Move nærmer seg

Den originale Sonos Move ble lansert tilbake i 2019, og var i sin tid den første bærbare, batteridrevne Sonos-høyttaleren. Dagens modell begynner å få noen år på baken, og ryktene om en mulig oppgradering har svirret i lengre tid.

Nå har ryktene om en mulig ny Sonos Move «Gen 2» fått ytterligere vann på mølla: Det amerikanske nettstedet The Verge har snappet opp at Sonos har lagt inn en søknad hos FCC, som beskriver nettopp en slik trådløs, bærbar høyttaler.

Les også Videoanmeldelse: Endelig kan du ta med Sonos ut i hagen! Sonos har kuttet ledningen og kan endelig tilby en flyttbar høyttaler til utendørs bruk.
Sonos Move. (Foto: Sonos)

Sonos Move (Gen 2)

FCC (Federal Communications Commission) er de føderale myndighetene som regulerer kringkasting og telekommunikasjon, og står for godkjenningen av nye produkter med trådløse sendere.

I søknaden til FCC nevnes det blant annet den nye høyttaleren skal være utstyrt med Bluetooth og Wi-Fi 6, og at den kan bruke Bluetooth og Wi-Fi parallellt, uten å måtte svitsje mellom kildene slik man må med dagens versjon.

Dermed kan det bli mulig å spille av musikk over Bluetooth, og samtidig dele musikken med andre høyttalere i Sonos multirom-systemet.

Om vi kan forvente oss noen drastiske lydforbedringer er foreløpig uklart: Søknaden nevner ikke spesifikasjoner på selve høyttaler-konfigurasjonen. Men det kunne jo være spennende hvis den nye generasjonen fikk stereo-diskanter, slik som den nye Era 100, for eksempel.

Pris og tilgjengelighet?

Sonos har ennå ikke bekreftet ryktene, så det er for tidlig å si noe om lanseringsdato og pris, men ifølge The Verge kan vi få se en offisiell Sonos Move (Gen 2) mot slutten av sommeren eller til høsten. Time will show!

Les også Sonos Era 100: Multirom-talentet Kan Sonos Era 100 være verdt 500 kroner mer enn den gamle favoritten Sonos One? Vi har testet nykommeren i både stereo og surround.
Les også Sonos Outdoor: Back in Black De "nye" Sonos-høyttalerne fikser en enkel men viktig mangel.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Nytt flaggskip fra Scansonic

"Rimelige" gulvhøyttalere fra Raidho

Ny Bluetooth-høyttaler fra Bose ligner en håndveske

Dynaudio med spesialmodeller på rekke og rad

Kan Klipsch danke ut Sonos?

Lyd & Bilde
Scroll to Top