Nyhet

Mektig kinolyd, eller tøff musikkhøyttaler?

Dali Oberon 9 bruker doble basser for å få opp lydtrykket.
forfatter

Dali Oberon 7 er ikke akkurat små høyttalere, og vi trodde de skulle holde for de fleste da vi testet dem i fjor. Men Dali har åpenbart tenkt at vi kan da alltids lage en enda større modell, og vips var Dali Oberon 9 født.

Den er mye større, og det er fordi den skal ha plass til to 9-tommers basselementer, i tilegg til en 7-tommers mellomtone og Dalis fine 29 mm diskant.

Høyttalerne som måler 1172 x 336 x 406 mm, er en treveis modell med bassrefleksportene på baksiden, og et solid fotavtrykk.

Dalis 9-tommers basselement med SMC-magnetsystemet.

Med en egen mellomtone i tillegg til de store basselementene (Oberon 7 har 7-tommers elementer), oppnår man et mektigere lydtrykk, og langt tøffere bass. Som er kjærkomment i hjemmekinoen, men også ganske kult på musikk.

Oberon 9 hviler på Dalis plattform i grålakkert metall, og de blir tilgjengelige i sort og mørk valnøttfiner, med nesten heldekkende griller.

Oberon-9_Walnut Oberon-9_See_through
<
>

Høyttalerne er svært lettdrevne med en følsomhet på 90,5 dB, og en systemmotstand på 4 ohm, og de 37 kilo tunge høyttalerne, rekker over et frekvensområde på 35 – 26000 hz.

Prisen er oppgitt til 17000 kr paret.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Apple planlegger elbil i 2024

Derfor bør Apple lage bil

Bedre batteri, og smarte funksjoner er nøkkelord. Men det er andre grunner til at L&B tror Apple vil gjøre det.

High-end hodetelefoner fra T+A

Hodetelefoner man blir våt i munnviken av

T+A Solitaire P-SE er noe rimeligere enn den opprinnelige Solitaire P, men er likefullt high-end til beinet.

Billigere batterier gir billigere elbiler

Batteriprisene stuper

I 2012 trodde man batteriprisene skulle synke med 60 prosent innen 2020. Fasiten er enda lavere – og prisene synker fortsatt.

  1. Det her er bare rot skulle prøve 30 dager for 29kr når jeg registrerte meg så ble den muligheten borte

Kommentarfeltet er stengt.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.