Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-end hodetelefoner fra T+A

T+A Solitaire P-SE er noe rimeligere enn den opprinnelige Solitaire P, men er likefullt high-end til beinet.

Skrevet av / 21.12.20 - 11:50
High-end hodetelefoner fra T+A

Tysk hi-fi-produsent T+A lanserte sin aller første hodetelefonmodell i januar 2020, Solitaire P. Et par planmagnetiske hodetelefoner til nesten 60.000 kroner!

Planmagnetiske hodetelefoner

Planmagnetiske hodetelefoner er ikke dynamiske hodetelefoner, heller ikke elektrostatiske. I stedet er de en slags mellomting mellom de to prinsippene. Som elektrostater har planmagneter et tynt ark av vibrerende plastfilm som henger mellom to metallplater. Forskjellen er at mens elektrostater sender strøm gjennom disse, har planmagneter to opponerende magneter i motfase.

Fordelen ovenfor elektrostater er at de ikke krever ekstern strøm og dermed fungerer med en vanlig hodetelefonforsterker.

TA solitaire p-se planar driver
T+A Solitaire P-SE bruker planmagnetiske elementer. Foto: T+A

En forenklet Solitaire P

Den nye Solitaire P-SE er bygget på samme lest som originalen, men i stedet for å bruke deler frest ut av heftige blokker aluminium, har man med SE-versjonen landet på syntetiske materialer. Dette holder produksjonskastene nede, og reduserer vekt. Det siste er spesielt kjekt, med tanke på at den originale Solitaire P veier 530 gram uten kabel!

Høyttalerelementene er nye siden sist. TPM 2500, som de heter, er basert på Solitaire P’s dyrere TPM 3100 transdusere. Blant annet med en spesiell magnetkonstruksjon, hvor magnetfeltet er meget jevnt fordelt slik at man kan holde antall magnetiske komponenter til et minimum. Og dermed både spare vekt og øke effektivitet. Forskjellen ligger i en ny membran og filterkonstruksjon, som er noe enklere på Solitaire P-SE.

Håndlagde

Hver hodetelefon er håndlagd i Herford, Tyskland, og kommer i svart matt utførelse.

Prisen på T+A Solitaire P-SE skal være rundt 40 prosent lavere enn den originale Solitaire P, som bør bety en norsk pris på rundt 35.000 kroner.

Mer info: ta-hifi.de

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top