Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Denon utvider Home-serien med lydplanke

Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.

Skrevet av / 14.01.21 - 10:00
Denon utvider Home-serien med lydplanke

På årets virtuelle CES-messe lanserte Denon en lydplanke som en forlengelse av multiromsserien Home, som bruker HEOS som styringssystem. Dens fulle navn er Home Sound Bar 550, og Denon tar dermed et nytt steg i kampen for å få markedsandeler fra Sonos.

Les også Nobelt ytre – kraftfullt indre Denons kraftigste multiromshøyttaler kan spille bass så rutene klirrer. Heldigvis låter den også bra.

Lydplanken er kompakt, bare litt større enn Sonos Beam, som det er naturlig å sammenligne med. Denon ønsket å lage en lydplanke som fungerer bra uten subwoofer. Lurt, ettersom det ennå ikke finnes noen trådløs subwoofer i Home-serien. Og hvor du kan legge til trådløse Home-høyttalere som bakhøyttalere. Ganske likt Sonos Beam, altså.

Denon Home Sound Bar 550 - Home family
Sound Bar 550 blir en naturlig forlengelse av Denons Home serie med trådløse multiromshøyttalere. Foto: Denon

3D-lyd og høyoppløste formater

I motsetning til Sonos Beam støtter Sound Bar 550 Dolby Atmos og DTS:X. Den større Sonos Arc støtter Dolby Atmos, men ingen DTS-formater, så der har Denon et forsprang. Men Denon-lydplanken har ikke oppadrettede høyttalerelementer men gjengir Atmos og DTS:X virtuelt med lydprosessering (DSP). Vi har hittil ikke hørt noen eksempler på virtuelle Atmos-planker som funker like godt som de med høyttalerelementer på toppen, men vi er åpne for at Denon kan overraske.

Denon Sound Bar 550 støtter lydformater opp til 24-bit / 192 kHz PCM, og dessuten det langt særere DSD-formatet, som kan dekodes via HDMI-inngangen.

HDMI eARC

Lydplanken har i tillegg en HDMI-utgang med eARC, slik at du får Atmos og DTS:X ut fra strømmeinnhold på en nyere smart-TV.

Som andre Home-høyttalere kan Sound Bar 550 med HEOS-appen grupperes med andre høyttalere i samme familie. Spill samme lyd på alt, eller grupper som nevnt et par Home-høyttalere som bakhøyttalere til Sound Bar 550.

Pris og tilgjengelighet

Denon Home Sound Bar 550 kommer i handelen 15. januar. Prisen blir 649 euro. Altså dyrere enn Sonos Beam, men rimeligere enn Sonos Arc.

Vi kommer tilbake med test av lydplanken, når den blir tilgjengelig.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøyttalere som har alt

En liten nyhet i gammel stil

0
Scroll to Top