Nyhet

Bordhøyttaleren Bowers & Wilkins Zeppelin blir mye bedre

Legendariske Zeppelin nekter å dø.

Skrevet av / 13.10.21 - 10:01
Bordhøyttaleren Bowers & Wilkins Zeppelin blir mye bedre

Den ble nesten ikonisk da den kom for over 10 år siden. Bowers & Wilkins Zeppelin var den første virkelig gode bordhøyttaleren, og både den første utgaven og den siste utgaven (2015), lå helt i toppen på lydkvalitet og brukervennlighet.

Så ble det stille, og sant å si vet vi ikke helt hva som skjedde med Zeppelin. Som fikk navnet sitt fra luftskipene som ble kalt Zeppelin.

Men nå er den tilbake, i samme formfaktor som før, men med oppgradert teknikk sånn at den kan utfordre Naim,, Technics og Genevas bordhøyttalere i premium-klassen.

Den er naturligvis trådløs sånn at du kan strømme musikk rett fra sofakroken. Den støtter AirPlay 2, Spotify Connect og har Bluetooth som støtter aptX Adaptive, som hvertfall i teorien skal gi deg mulighet til å strømme hi-res lydfiler.

Les mer om aptX Adaptive her:

Les også Bedre lyd får du ikke Bowers & Wilkins PI7 feier gulvet med konkurrentene.

Det er selvsagt en app til det hele, hvor man kan strømme fra Qobuz, Tidal, Spotify er allerede nevnt, men også Tunein nettradio og Deezer.

Så langt, så bra, men det er innvendig vi finner de største endringene. Høyttalerelementene er utviklet med B&Ws lange erfaring, og diskantene med Decoupled Double Dome, kjenner vi fra B&Ws nyere 600-serie.

En 15 cm subwoofer er plassert i midten under frontstoffet, men en ni cm FSTTM mellomtone på hver side (Fixed Suspension Transducer). B&W sier at den samlede effekten tilsvarer 240 w.

Den nye Zeppelin er allerede på vei ut i butikkene, og priset til 7.998 kroner, i mørk grått eller lys perlegrå utførelse.

Low--Zeppelin Midnight Grey Rear Angle with LED and Reflection Low--Zeppelin Pearl Grey Top Grey Background Low--1x1 Zeppelin Midnight Grey Lifestyle 3 Low--1x1 Zeppelin Drive Units Detail
<
>

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “Bordhøyttaleren Bowers & Wilkins Zeppelin blir mye bedre”

 1. Morten Blomkvist

  Spennende produkt, noen som har innspill her og brukererfaring? Takker! Mvh Morten B

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top