TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Bordhøyttaleren Bowers & Wilkins Zeppelin blir mye bedre

Legendariske Zeppelin nekter å dø.

forfatter
Publisert 13.10.21 - 10:01

Den ble nesten ikonisk da den kom for over 10 år siden. Bowers & Wilkins Zeppelin var den første virkelig gode bordhøyttaleren, og både den første utgaven og den siste utgaven (2015), lå helt i toppen på lydkvalitet og brukervennlighet.

Så ble det stille, og sant å si vet vi ikke helt hva som skjedde med Zeppelin. Som fikk navnet sitt fra luftskipene som ble kalt Zeppelin.

Men nå er den tilbake, i samme formfaktor som før, men med oppgradert teknikk sånn at den kan utfordre Naim,, Technics og Genevas bordhøyttalere i premium-klassen.

Den er naturligvis trådløs sånn at du kan strømme musikk rett fra sofakroken. Den støtter AirPlay 2, Spotify Connect og har Bluetooth som støtter aptX Adaptive, som hvertfall i teorien skal gi deg mulighet til å strømme hi-res lydfiler.

Les mer om aptX Adaptive her:

Les også Bedre lyd får du ikke Bowers & Wilkins PI7 feier gulvet med konkurrentene.
B&W pi7 spread(2)

Det er selvsagt en app til det hele, hvor man kan strømme fra Qobuz, Tidal, Spotify er allerede nevnt, men også Tunein nettradio og Deezer.

Så langt, så bra, men det er innvendig vi finner de største endringene. Høyttalerelementene er utviklet med B&Ws lange erfaring, og diskantene med Decoupled Double Dome, kjenner vi fra B&Ws nyere 600-serie.

En 15 cm subwoofer er plassert i midten under frontstoffet, men en ni cm FSTTM mellomtone på hver side (Fixed Suspension Transducer). B&W sier at den samlede effekten tilsvarer 240 w.

Den nye Zeppelin er allerede på vei ut i butikkene, og priset til 7.998 kroner, i mørk grått eller lys perlegrå utførelse.

Low--Zeppelin Midnight Grey Rear Angle with LED and Reflection Low--Zeppelin Pearl Grey Top Grey Background Low--1x1 Zeppelin Midnight Grey Lifestyle 3 Low--1x1 Zeppelin Drive Units Detail
<
>

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Spennende produkt, noen som har innspill her og brukererfaring? Takker! Mvh Morten B

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Engelske Lowther er tilbake med Almira Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend