Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Beosound A5 Spaced Aluminium

Beosound A5 kommer nå i en ny utgave med aluminiumsfront. Og det som ser ut som 3500 hull, er det stikk motsatte.

Skrevet av / 26.10.23 - 09:00
Beosound A5 Spaced Aluminium

Den bærbare høyttaleren Beosound A5, som vår begeistrede tester, Geir Nordby, beskrev som «en spillende håndveske», er nå tilgjengelig i en tredje utgave. Der de to første versjonene hadde naturlige overflater i henholdsvis vevde papirfibre og mørke eikelameller, har den nye Beosound A5 Spaced Aluminium en industriell aluminiumsfinish som er lett å kjenne igjen.

(Foto: Bang & Olufsen)

Og den er virkelig umiddelbart gjenkjennelig, for designerne i Struer har moret seg med å tøye sine egne grenser innen metallarbeid. Det som ser ut som en perforert metallfront, er faktisk det motsatte. Ved en nærmere titt viser «hullene» seg å være mer enn 3500 små aluminiumsskiver som er montert «svevende» på en mørk og akustisk transparent bakgrunn.

B&O har utfordret seg selv når det gjelder aluminiumsarbeid. (Foto: Bang & Olufsen)

«Vanligvis er den sirkulære formen hullet der lyden strømmer gjennom høyttalerfronten, men her har vi snudd ideen på hodet og gjort den sirkulære formen til det sentrale midtpunktet som lyden strømmer ut rundt«, sier Michael Henriksson, visepresident for produktmarkedsføring.

Beosound A5, som ble lansert i april 2023, er tenkt som en blanding av bærbar lyd og lyd til hjemmet. Den er designet for å kunne tas med fra rom til rom, og takket være IP65-sertifiseringen kan den også brukes utendørs.

Nye funksjoner på vei

I tillegg til et nytt utseende på Beosound A5 i Spaced Aluminium, er det planlagt nye programvareoppdateringer for den bærbare høyttaleren. Oppdateringene åpner for nye muligheter via Bang & Olufsens programvareplattform Mozart.

Les også Fantastisk bærbar høyttaler gjør sommeren enda dyrere Bang & Olufsens beste bærbare høyttaler er fantastisk på nesten alle måter.

Med den nye programvareoppdateringen er det nå mulig med automatisk stereoparring via ultra-wideband-teknologi, noe som betyr at to Beosound A5-høyttalere automatisk kan parres når de er innenfor rekkevidde av hverandre. Ved hjelp av Bang & Olufsen-appen kan Beosound A5 også integreres sømløst i et Bang & Olufsen-system.

Tilgjengelighet og pris

Den eksklusive designet har sin pris. Beosound A5 Spaced Aluminium øker prisen på den allerede dyre bærbare høyttaleren med en tredjedel. Den er tilgjengelig nå for 14.999 kroner.

Beosound A5 Spaced Aluminium. (Foto: Bang & Olufsen)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top