Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Beosound A5: Eksklusiv bærbar fra Bang & Olufsen

Bang & Olufsen vil forene nordisk og sydlig design, og selvsagt skikkelig håndverk, med den bærbare Beosound A5.

Skrevet av / 28.04.23 - 10:54
Beosound A5: Eksklusiv bærbar fra Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Beosound A5 er en – etter bildene å dømme – meget elegant bærbarhøyttaler. Den er laget i samarbeid med den dansk-italienske designduoen GamFratesi, og målet er å kombinere skandinavisk estetikk med en sydligere designsignatur. Og høyttaleren er laget for å vare.

Bang & Olufsen Beosound A5 GamFresi
Beosound A5 er designet av danske Stine Gam og italienske Enrico Fratesi, som sammen har dannet designfirmaet GamFratesi. Foto: Bang & Olufsen

«Inspirasjonen til Beosound A5 er hentet fra mange steder, blant annet fra den ikoniske Beolit-serien og fra naturlige materialer og farger som er å se i den skandinaviske naturen», sier GamFratesi. «Fra tradisjonelle Panama-stråhatter som brukes på strendene, til håndvevde danske skinnstoler fra 1960-tallet, hvor naturlige materialer er anvendt på eksperimentelle måter, har guidet vår designprosess».

Beosound A5 Beolit 607 Beolit 600
Beosound A5 (høyre) er inspirert av de klassiske Beolit-radioene. Her avbildet med Beolit 607 (venstre) og Beolit 600 (midten). Foto: Bang & Olufsen

Inspirert av Beolit

Formen og de naturlige materialene i Beosound A5 er inspirert av de buede kantene og håndtaket til den bærbare radioen Beolit 607, som så dagens lys så langt tilbake som i 1961. B&O var altså tidlig ute med transistorradioer, i en tid da det var mye vanligere med rør.

I sin designprosess for Beosound A5 har GamFratesi også latt seg inspirere av radioene Beolit 600, 800 og 1000 sin trefinish i teak, designet av Jacob Jensen på slutten av 60- til begynnelsen av 70-tallet.

Beosound A5 kommer i to fargevarianter. Den ene er i naturfarget aluminium med vevd papirfiberfront og lyst eikehåndtak, «som minner om avslappende skandinaviske sommerdager». Den andre er i svart antrasitt med mørkt eikehåndtak, «som minner om vinterlige skoger.»

Bang & Olufsen Beosound A5 handles
Foto: Bang & Olufsen

Kan brukes både ute og inne

Beosound A5 er laget for både ute- og innebruk, og befinner seg i skjæringspunktet mellom det bærbare og stasjonære. Det solide eikehåndtaket gjør at høyttaleren lett kan flyttes fra rom til rom og plasseres i hyllen, på bord eller gulv. A5 tåler støv og vann med en IP65-sertifisering, og kan derfor også plasseres ute.

Samtidig er den ganske stor, og ikke direkte praktisk å henge på sykkelstyret. Der er den mer kompakte – og mye rimeligere – Beolit 20 mer praktisk.

Spilletiden er på drøyt 12 timer, og akkurat som Beolit 20 har den en trådløs telefonlader integrert på toppanelet. Beosound A5 hevdes å være «den mest allsidige høyttaleren fra Bang & Olufsen så langt.» Den kan styres direkte på enheten med sitt eget brukergrensesnitt, eller fra Bang & Olufsen-appen.

Den kraftigste bærbare

Beosound A5 er Bang & Olufsens kraftigste bærbare høyttaler til dags dato, og vi loves kvalitetslyd uansett hvor den er plassert. Den har fire høyttalerelementer, hver med sin egen forsterker og en kombinert effekt på 280 watt, som skal kunne fylle store rom med dynamisk 360-graders lyd.

Beosound A5 består av et 5,25″ basselement, to x 2″ mellomtoner og ett ¾-tommers diskantelement. Vi forstår ikke helt hvordan høyttaleren skal klare 360 graders rundtstrålende lyd med bare ett diskantelement og to mellomtoner, men det gjenstår å finne ut av.

Bang & Olufsen Beosound A5 lifestyle
Foto: Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Beosound 5: Pris og tilgjengelighet

Beosound A5 er tilgjengelig for salg nå, og koster 10.599 kroner i fargene Nordic Weave, mens den mørkere Dark Oak koster 11.699 kroner.

Mer info: bang-olufsen.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

0
Scroll to Top