TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Apple slipper overraskende ny versjon av HomePod

Apple lanserer sin større høyttaler i en ny og smartere versjon.

forfatter
Publisert 18.01.23 - 17:37

På Apples utviklerkonferanse i San Francisco i 2017 overrasket de med den store smart-høyttaleren HomePod. Den ble til slutt lansert i 2018, men allerede i 2021 ble salget avsluttet grunnet manglende interesse på grunn av den høye prisen sammenlignet med konkurrentene. Men den rimeligere lillebroren HomePod er fortsatt på markedet og tilgjengelig til salg. Og i desember fikk vi til slutt muligheten til å kjøpe den her i Norden også.

Les også HomePod mini er mye bedre enn vi trodde Apples HomePod mini kom sent, men godt og spiller forbausende bra.

Men nå lanserer Apple plutselig, uten noe forvarsel, en oppdatert versjon av HomePod, som er til salg fra starten i Norge!

«Med populariteten til HomePod mini har vi sett en økende interesse for den kraftfulle akustikken som er i den større HomePod. Vi er glade over å lansere neste generasjon av HomePod til kunder verden over.» sier Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing hos Apple.

Rundstrålende høyttalere og lydbehandling skal gi god lyd (Foto: Apple)

Det ser vi frem til, for HomePod hadde faktisk et veldig godt lydbilde takket være en stor basshøyttaler og fem stålformende diskanthøyttalere i bunnen. Men aller viktigst, fordi høyttaleren har romlig bevissthet slik at den kan gjøre automatisk romkalibrering. Denne lydmagien ble tidligere utført av Apple A8-brikken (fra iPhone 6) mens den nye høyttaleren styres av Apple S7-brikken (fra Apple Watch series 7).

Les også Apple HomePod HomePod har meget god lyd, og er lett å bruke. Men smartstyringen virker for rigid og traust.

Multirom og hjemmekino

Med flere høyttalere i hjemmet, kan man enten spille forskjellig musikk i forskjellige rom, eller forvandle hele hjemmet til en multirom-løsning med samme musikk overalt. Dette kan styres både med stemmeassistenten Siri eller touchkontrollen. Man kan også bruke dem som intercom og sende meldinger mellom rom.

Akkurat som med HomePod Mini, kan man koble sine HomePod i stereo-par og bruke dem for å forbedre lyden fra TV-en betydelig. Dette gjelder ikke bare avspilling med Apple TV som kilde. Takket være støtte for eARC i HDMI-kontakten kan Homepod-høyttalerne brukes som lydsystem for alle lydkilder som er tilkoblet TV-en. (Dette krever en Apple TV 4K 2. gen eller nyere)

Parre høyttalerne og koble til Apple TV 4K (Foto: Apple)

Mer passende i det smarte hjemmet

I tillegg til å være en smart høyttaler der man kan styre belysning, gardiner og lignende med stemmen, har den nye HomePod en uventet ny funksjon. Den inneholder nemlig sensorer for temperatur og luftfuktighet, noe som gjør at man ikke trenger å kjøpe separate sensorer for dette. Gjennom automatisering kan man for eksempel trekke for gardinene og slå på ventilasjonen når det blir for varmt.

I en fremtidig programvareoppdatering skal HomePod få en funksjon for lydgjenkjenning som gjenkjenner brann- og kullmonoksidalarmer og da varsler eierens iPhone. Apple ser ut til å ha flere oppdateringer av Siri og Hjem-appen på vei, som skal gjøre bruken enda smartere.

Høyttaleren støtter selvfølgelig den nye felles Matter-standarden, som skal gjøre det mulig for smarte hjemme-enheter fra ulike produsenter å snakke sammen. Den nye HomePod kan da brukes som en hjemme-hub, slik at man kan styre tilbehøret selv når man ikke er hjemme.

Pris og tilgjengelighet

Nye HomePod (andre generasjon) kan bestilles fra og med idag og er tilgjengelig til salg fra 3. februar til 3.799 kroner.

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste høyttaler En av de lekreste high-end-høyttalerne vi vet om har fått sin arvtaker.
lbpluss
HomePod er det nye stereoanlegget Apples HomePod-høyttaler er virkelig engasjerende å lytte til, når den ikke lytter til deg - og en er god, men to er enda bedre.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Komplett stereoanlegg på liten plass Større trådløs JBL-høyttaler.
lbpluss
Musikalsk hyllest til Italias fiolinmakere Sonus faber fornyer Homage-serien
Følg Lyd & Bilde