Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple slipper overraskende ny versjon av HomePod

Apple lanserer sin større høyttaler i en ny og smartere versjon.

Skrevet av / 18.01.23 - 17:37
Apple slipper overraskende ny versjon av HomePod

På Apples utviklerkonferanse i San Francisco i 2017 overrasket de med den store smart-høyttaleren HomePod. Den ble til slutt lansert i 2018, men allerede i 2021 ble salget avsluttet grunnet manglende interesse på grunn av den høye prisen sammenlignet med konkurrentene. Men den rimeligere lillebroren HomePod er fortsatt på markedet og tilgjengelig til salg. Og i desember fikk vi til slutt muligheten til å kjøpe den her i Norden også.

Les også HomePod mini er mye bedre enn vi trodde Apples HomePod mini kom sent, men godt og spiller forbausende bra.

Men nå lanserer Apple plutselig, uten noe forvarsel, en oppdatert versjon av HomePod, som er til salg fra starten i Norge!

“Med populariteten til HomePod mini har vi sett en økende interesse for den kraftfulle akustikken som er i den større HomePod. Vi er glade over å lansere neste generasjon av HomePod til kunder verden over.” sier Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing hos Apple.

Rundstrålende høyttalere og lydbehandling skal gi god lyd (Foto: Apple)

Det ser vi frem til, for HomePod hadde faktisk et veldig godt lydbilde takket være en stor basshøyttaler og fem stålformende diskanthøyttalere i bunnen. Men aller viktigst, fordi høyttaleren har romlig bevissthet slik at den kan gjøre automatisk romkalibrering. Denne lydmagien ble tidligere utført av Apple A8-brikken (fra iPhone 6) mens den nye høyttaleren styres av Apple S7-brikken (fra Apple Watch series 7).

Les også Apple HomePod HomePod har meget god lyd, og er lett å bruke. Men smartstyringen virker for rigid og traust.

Multirom og hjemmekino

Med flere høyttalere i hjemmet, kan man enten spille forskjellig musikk i forskjellige rom, eller forvandle hele hjemmet til en multirom-løsning med samme musikk overalt. Dette kan styres både med stemmeassistenten Siri eller touchkontrollen. Man kan også bruke dem som intercom og sende meldinger mellom rom.

Akkurat som med HomePod Mini, kan man koble sine HomePod i stereo-par og bruke dem for å forbedre lyden fra TV-en betydelig. Dette gjelder ikke bare avspilling med Apple TV som kilde. Takket være støtte for eARC i HDMI-kontakten kan Homepod-høyttalerne brukes som lydsystem for alle lydkilder som er tilkoblet TV-en. (Dette krever en Apple TV 4K 2. gen eller nyere)

Parre høyttalerne og koble til Apple TV 4K (Foto: Apple)

Mer passende i det smarte hjemmet

I tillegg til å være en smart høyttaler der man kan styre belysning, gardiner og lignende med stemmen, har den nye HomePod en uventet ny funksjon. Den inneholder nemlig sensorer for temperatur og luftfuktighet, noe som gjør at man ikke trenger å kjøpe separate sensorer for dette. Gjennom automatisering kan man for eksempel trekke for gardinene og slå på ventilasjonen når det blir for varmt.

I en fremtidig programvareoppdatering skal HomePod få en funksjon for lydgjenkjenning som gjenkjenner brann- og kullmonoksidalarmer og da varsler eierens iPhone. Apple ser ut til å ha flere oppdateringer av Siri og Hjem-appen på vei, som skal gjøre bruken enda smartere.

Høyttaleren støtter selvfølgelig den nye felles Matter-standarden, som skal gjøre det mulig for smarte hjemme-enheter fra ulike produsenter å snakke sammen. Den nye HomePod kan da brukes som en hjemme-hub, slik at man kan styre tilbehøret selv når man ikke er hjemme.

Pris og tilgjengelighet

Nye HomePod (andre generasjon) kan bestilles fra og med idag og er tilgjengelig til salg fra 3. februar til 3.799 kroner.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Vi får vann i munnen av franske høyttalere

Både kunst og høyttaler i ett fra B&O

Se den villeste JBL-samlingen i verden

Superdiskanten er kronen på verket

Se hvilken høyttaler som er tilbake!

En ny stjerne på høyttalerhimmelen

Jordskjelv i stua!

Sonos Roam oppdatert for sommeren

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Scroll to Top