Nyhet

Ambeo Soundbar Mini: Folkemodell fra Sennheiser

Med den nye, rimeligere lydplanken Ambeo Soundbar Mini vil Sennheiser inn i flere stuer.

Skrevet av / 31.08.23 - 00:00
Ambeo Soundbar Mini: Folkemodell fra Sennheiser

Sennheiser slo oss for noen år siden i bakken, med den kanonbra – men svindyre – Ambeo Soundbar (som siden har fått tilnavnet Max). Som ga den beste surroundeffekten uten bakhøyttalere vi noensinne har hørt.

Vi har lenge ventet på en rimeligere variant av den fantastiske teknologien, og i fjor fikk vi drømmen oppfylt med den glimrende Ambeo Soundbar Plus. Skjønt, prisen for denne er 50 prosent høyere enn for en av våre favoritter Sonos Arc, noe som ikke akkurat er «for folk flest».

I dag kan Sennheiser derimot glede med enda en rimeligere variant på trappene. Nemlig Ambeo Soundbar Mini.

sennheiser ambeo soundbar_mini_detail_dtsx_final
Foto: Sennheiser

Antall kanaler

Som sin storebror Plus støtter Mini opp til 7.1.4 lyd. Men skarpe øyne vil registrere at den ikke har mange nok høyttalere: Seks høyttalerelementer til sammen. Sennheiser bruker såkalt «channel mapping», som skal optimalisere arbeidet mellom høyttalerelementene for å forsøke å gjenskape et 7.1.4 lydbilde.

Les også Overbeviser uten bakhøyttalere Sennheiser hevder deres Ambeo Soundbar Plus ikke trenger bakhøyttalere for å omringe deg med lyd. Og det stemmer, faktisk.

Høyttalerelementene er forresten fordelt slik: To mellomtonediskanter peker forover fremover, og to ut til sidene. To basselementer sitter på toppen, og vi vil tro disse også spiller mellomtone, slik at de kan utnytte taket til å gjenskape 360-graders-effekten som er nødvendig for Dolby Atmos-innhold.

Ambeo Soundbar Mini har færre høyttalerelementer enn den større Soundbar Plus, og da kan det også være grunn til å tro at surroundeffekten ikke vil være helt den samme. Vi vil derimot tro at Sennheiser klarer å trylle frem mer høyde i lydbilde, enn Sonos har klart med Beam G2, som ikke har høyttalere på toppen i det hele tatt.

sennheiser ambeo soundbar_mini_exploded_view_final
Illustrasjon: Sennheiser

Romkorreksjon og subwoofer

Sennheiser-planken har også innebygd høyttalerkalibrering og romkorreksjon, takket være innebygde mikrofoner som måler direktelyd og refleksjoner. Denne gjør underverker i begge storebrødrene, og vi har ingen grunn til å tro at det ikke også vil fungere meget bra i den minste versjonen. Som later til å legge seg et sted imellom Sonos Beam og Sonos Arc størrelsesmessig. Så helt mini er den jo ikke.

Du kan koble til inntil fire trådløse subwoofere av typen Ambeo Sub, og den automatiske kalibreringen vil da også fungere med disse. Skjønt, da blir det kostbart – hver subwoofer koster nemlig 7500 kroner…

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini_LongShot_TV
Foto: Sennheiser

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini: Pris og tilgjengelighet

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini kan bestilles nå, og koster 9490 kroner, uten subwoofer.

Mer info: sennheiser-hearing.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top