TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

En rimeligere åpen hodetelefon fra Meze

Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.

forfatter
Publisert 03.08.22 - 10:41

Meze, en anerkjent hodetelefonprodusent fra Romania, har akkurat lansert sitt nyeste par åpne hodetelefoner. Der hvor flaggskipene Empyrean og Elite er dyre saker til henholdsvis 37.000 og 44.000 kroner, lover Meze at den nye 109 Pro tilbyr mange av de samme kvalitetene lydmessig, og dessuten et håndverk på samme nivå. Når de så lover dette til under ti tusen kroner, får de vår oppmerksomhet.

Dynamiske, åpne hodetelefoner

Der hvor flaggskipene er planmagnetiske, altså hvor en tynn folie er opphengt mellom to motstående magnetfelt og vibrerer i takt med disse, er 109 Pro produsentens første åpne hodetelefon av tradisjonell, dynamisk type.

De åpne hodetelefonene har klokker i ekte valnøtt, både for å følge estetikken til Meze Audio, men også fordi de mener de har en mer naturlig lyd. Vi loves et “eksepsjonelt lydbilde og svært detaljert, omsluttende lyd, med akkurat passe mengde punch”.

Den videre konstruksjonen er hovedsakelig i en legering av mangan og stål, og sink finner vi også enkelte steder. Alle deler er skrudd sammen og ikke limt, slik at det er enkelt å utføre service.

Meze Audio 109 Pro 2
Foto: Meze Audio

For musikknytere

Selv om modellen heter 109 Pro, får vi ikke inntrykket av at hodetelefonene er spesielt myntet mot lydteknikere. Det er musikkelskere Meze henvender seg til i markedsføringen av disse. Og med tanke på den varme lyden vi husker fra 99 Classics, så skulle det ikke forundre oss om også 109 Pro følger samme klangbalanse. Altså mer til ren musikknytelse, enn den dønn analytiske klangen man forventer fra et par proffklokker.

Meze 109 Pro: Pris og tilgjengelighet

Meze har tidligere sagt at 109 Pro vil koste “under 1000 dollar”, og mange spekulerer i om vi havner på rundt 800. Vi gjetter derfor at prisen havner på under 10.000 kroner her til lands, når hodetelefonene ankommer i oktober.

Les hele pressemeldingen her (engelsk)

Anbefalte hodetelefoner: 10 under 10.000 kroner

Sennheiser HD 660S

Klassiker i fornyet drakt

Sennheisers beste i 600-serien er det trygge valget i denne klassen.

Denon AH-D5200

Fabelaktig lukket musikkformidler fra Denon

Denon AH-D5200 er blant de aller beste lukkede i sin klasse.

Fostex T60RP

Musikken utfolder seg

Om det er fordi de er semiåpne vites ikke, men Fostex T60RP har renere lyd enn de fleste lukkede i klassen.

Hifiman Sundara

Testvinner i åpen klasse

Hifiman Sundara er ikke bare det beste kjøpet i klassen, her får man også den beste lyden.

Audeze LCD-1

High-end hodetelefoner til mobilen

Det finnes ikke bedre lyd til bærbart bruk i denne prisklassen.

Audeze LCD-2 Classic

Audeze LCD-2 Classic gir samtidig mye av moroa vi kjenner fra lukkede hodetelefoner.

Beyerdynamic DT 1770 Pro

Blant de beste lukkede vi har hørt

Beyerdynamic DT 1770 Pro knuser det meste annet vi har hørt. Selv dobbelt så dyre hodetelefoner sliter mot disse!

Shure SRH1540

De beste hodetelefonene for kresne ører akkurat nå.

Audio-Technica ATH-A1000Z

Disse lukkede hodetelefonene låter så luftig og detaljert, at man skulle tro de var av åpen type.

Shure SRH1840

Hodetelefonene fra Shure utfordrer de etablerte gigantene, og vinner på knock out.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
De råeste hodetelefonene under 5000 kroner? De kinesiske hodetelefonene FiiO FT3 kan være det heftigste som er produsert i denne prisklassen.
lbpluss
Storm i et vannglass Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.
lbpluss
Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.
Hodetelefoner for musikkelskere De ser ut som før, men lyden er bedre enn noensinne i Sennheisers nyeste hodetelefoner.
Disse hodetelefonene er ikke som andre HiFiMAN Audivina er noe så sjeldent som et par lukkede hodetelefoner med planmagneter som drivere.
Følg Lyd & Bilde