Nyhet

LG ørepropper renser seg selv

UV-lys fjerner bakterier i LGs trådløse ørepropper, HBS-FN6.

Skrevet av / 11.11.20 - 15:11
LG ørepropper renser seg selv

LG lover «eksepsjonell lydopplevelse» med øreproppene HBS-FN6. Naturlig lyd skal sørges for av Meridian Audio-teknologi. Fire tilpassede EQ-lydinnstillinger, utviklet av Meridian, skal gi oss en skreddersydd lytteopplevelse.

Velg mellom Naturlig for autentisk og balansert lyd, Oppslukende for forbedret romfølelse, Bass Boost for ekstra bass og Treble Boost for større klarhet i vokal. Vi vil forresten tro at Oppslukende er et forsøk på å oversette det engelske trendordet Immersive til norsk…

Les også Hvilke helt trådløse ørepropper er best? Ute etter nye ørepropper? På tide å klippe kabelen! Vi har testet 11 par.

Meridian-prosesseringen i øreproppene heter HSP, og står for Headphone Spatial Processing. Teknologien forsøker å simulere opplevelsen av å lytte til ekte høyttalere, og skal hjelpe med å gjengi vokalen i musikk svært tydelig.

 

LG HBS-FN6 UVnano
Etuiet til LG HBS-FN6 har innebygd UV-lys, som skal fjerne 99,9 prosent av bakteriene E.coli og S.aureus 2. Foto: LG

Støyisolerende

Øreproppene har støyisolering som blokkerer de mest forstyrrende lydene utenifra. Ønsker du derimot å få med deg hva som skjer rundt deg, som for eksempel når du krysser et fotgjengerfelt, kan du med et enkelt trykk aktivere Ambient Sound Mode. Da slippes lyder fra omgivelsene rett inn i øret, slik at du kan ferdes trygt.

UV-lys mot bakterier

LG HBS-FN6 kommer med hva de selv hevder er tidenes første UVnano-etui, som eliminerer bakterier i etuiet og på øreproppene når de lades. «Flere studier har nemlig vist at ørepropper kan ha flere bakterier enn et kjøkkenskjærebrett, noe som potensielt kan føre til infeksjon i øret,» kan vi lese fra pressemeldingen. Ultrafiolett lys integrert i ladeetuiet påstås å eliminere 99,9 prosent av E.coli og S.aureus 2 fra de allergivennlige silikonpluggene og den indre hinnen som beskytter selve høyttaleren.

Om LG er først med UVnano, så er de ikke først med selvrensende UV-behandling. Philips har allerede hatt dette en god stund nå, blant annet på sportsproppene ST702. Hva som er forskjellen mellom Philips UV-teknologi og LGs UVnano, får bli en krangel dem to imellom.

 

LG HBS-FN6 with case
Seks timers batteritid i proppene og ytterligere 12 timer i etuiet er ganske respektabelt. Foto: LG

6 + 12 timer batteritid

LG HBS-FN6 har seks timers batteritid i selve proppene, og ytterligere tolv timer i etuiet. Som gir totalt 18 timers batteritid, om du har ladeetuiet med deg.

Øreproppene har IPX4-sertifisering, som betyr at de tåler vannsprut, regn og svette. De har stemmekontroll, så du kan aktivere Google-assistenten eller Siri på mobilen uten å ta den ut av lomma. Hver propp har berøringskontroll for betjening av musikk og samtaler.

To farger er tilgjengelig: matt svart og blank hvit.

LG HBS-FN6
LG HBS-FN6 i matt svart. Foto: LG

Pris og tilgjengelighet

LG TONE Free HBS-FN6, som er øreproppenes fulle navn, er tilgjengelig fra første halvdel av november til en veiledende pris på 1599 kroner.

LG HBS-FN6 white
LG HBS-FN6 i blank hvit. Foto: LG

LG HBS-FN6: Tekniske spesifikasjoner

 • Dimensjoner ørepropper: 16,1 x 32,77 x 25,0mm
 • Dimensjoner ladeetui: 54,6 x 54,6 x 27,5mm
 • Ytelse ved hurtiglading: 1t avspilling med 5min lading
 • Batterilevetid:
  • Samtale: 5t
  • Avspilling: 6t
  • Med ladeetui: 18t
 • Tilkobling: Bluetooth 5.0
 • Kompatibilitet: Android/iOS
 • Lyd-codec: SBC / AAC
 • Farger: Stylish Black / Modern White

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

7 hendelser på “LG ørepropper renser seg selv”

 1. Benjamin Blom

  Seks timers batteritid i selve proppene, og ytterligere tolv timer i etuiet. Som gir totalt 18 timers batteritid.

  1. Hei!
   Gratulerer du er den heldige vinneren av denne ukens #LBChallenge.
   Send en mail til dyllan.debord@lydogbilde.no med navn, adresse og telefonnummer så sender han premien til deg 😊

   Hilsen Helene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny type hodetelefonforsterker

Helt trådløse fra Jabra: Den ene har Dolby Atmos - den andre tåler "alt"

Scroll to Top