Nyhet

JBL hodetelefoner og ørepropper for folk på arbeid

JBL ønsker oss en enklere arbeidsdag med de nye hodetelefonene og øreproppene i Tour-serien.

Skrevet av / 24.05.21 - 10:00
JBL hodetelefoner og ørepropper for folk på arbeid

Hodetelefonene JBL Tour One og de helt trådløse øreproppene JBL Tour Pro+ henvender seg til hjemmekontoret, kontorarbeidere og folk som i det hele tatt trenger noe på ørene som gir best mulig digital kommunikasjon med omverdenen.

Hodetelefonene og øreproppene har såkalt True Adaptive støyreduksjon, som kontinuerlig overvåker miljølyd og tilpasser seg nivået av støyreduksjon for omgivelsene. Dermed skal du hele tiden ha den riktige mengden støydemping, i følge JBL.

JBL Tour One (4)
De sammenleggbare JBL Tour One har inntil 50 timers batteritid. Foto: JBL
Les også Tilbake på kontoret? Hold støyen ute med et av disse hodesettene! Mye av tiden på kontoret går til videokonferanser og andre digitale samtaler. Da trenger du å høre – og bli hørt! Vi forteller deg hvilket hodesett du skal ha.

Støydempingen kan selvsagt også aktiveres manuelt, og dette gjøres med en egen knapp. Denne fungerer også om du ikke er tilkoblet Bluetooth, skulle du ønske å jobbe i stillhet men ikke nødvendigvis med musikk på øret.

JBL Tour One lifestyle
JBL lover den beste støydempingen med Tour One. Foto: JBL

JBL Tour One har den beste støydempingen

Som regel har øreklokker bedre aktiv støydemping enn ørepropper, fordi man har plass til flere mikrofoner og en større DSP-chip. Det samme er tilfellet her, for JBL hevder at «Tour One tilbyr JBLs beste True Adaptive støyreduksjon-teknologi.» Hodetelefonene har fire mikrofoner innebygd, mens øreproppene Tour Pro+ har tre.

Les også Disse øreproppene låter magisk - hvis du gjør dette JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.

Lytt til omgivelsene

Ambient Aware-funksjon gjør at du kan høre omgivelsene rundt deg gjennom hodetelefonene, hvis du for eksempel er i trafikk hvor det er farlig å blokkere ut støyen. TalkThru-funksjonen gjør noe av det samme, men denne slipper kun inn frekvensområdet hvor mesteparten av energien og tydeligheten i stemmer ligger. Bruk denne hvis du vil prate med noen, uten å måtte ta av deg hodetelefonene eller øreproppene.

JBL Tour Pro+ TWS
JBL Tour Pro+ har Ambient Aware-funksjon, som lar deg høre omgivelsene rundt deg. Foto: JBL

Smart lydmodus

Tour One og Tour Pro+ har begge såkalt Smart Audio Mode, hvor du kan velge mellom tre moduser: «Normal lytting» gir den mest stabile Bluetooth-tilkoblingen, «Musikkmodus» øker lydkvaliteten, mens «Videomodus» minimerer tidsforsinkelsen. Vi klarte ikke helt å høre forskjellene da vi nylig testet øreproppene JBL Live Pro+ med iPhone, men det kan nok fungere bedre med Android.

JBL Tour PRO+ TWS (2)
Øreproppene JBL Tour Pro+ har inntil 8 timers avspilling i øreproppene, mens etuiet, som kan lades trådløst, gir tre ekstra ladinger. Foto: JBL

Lang batteritid

JBL har lagt fokus på batteritid. Opptil 50 timer spilletid hevdes for Tour One, så disse skal du kunne bruke gjennom hele uken før de må lades. Tour Pro+ er oppgitt til 8 timer i selve proppene og ytterligere 24 timer i ladeetuiet. Med støykansellering aktivert reduseres det til 6 timer i proppene og 18 timer ekstra i proppene. Etuiet kan lades trådløst med Qi-lader.

Pris og tilgjengelighet

Prisen for JBL Tour One er 3000 kr, mens Tour Pro+ koster 2000 kroner. Begge kan bestilles nå hos no.jbl.com.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedret premiummodell fra Bowers & Wilkins

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

Scroll to Top