Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Spesielle ørepropper fra JBL

JBL vil forbedre lytteopplevelsen med de åpne øreproppene Soundgear Sense. Nye, rimelige hodetelefoner med ANC kommer også.

Skrevet av / 30.08.23 - 17:00
Spesielle ørepropper fra JBL

JBL Soundgear Sense lar deg høre musikken, samtidig som du kan ta inn omgivelsene. Med spesielle 16,2 mm drivere og en bassforsterkende algoritme, skal JBL Soundgear Sense gi åpen og god lyd, mens bassgjengivelsen ivaretas.

Ikke ulikt teknologien i for eksempel FiiO JW1.

Justerbar passform

Ørekrokene gir mulighet for å justere størrelsen og passformen. De åpne øreproppene hviler komfortabelt i ørene, uten at de blokkerer øregangen. Formen skal redusere lydlekkasje, selv om de altså er åpne, og passformen skal gjøre at du kan bruke dem lenge om gangen.

JBL Soundgear Sense er ment for bruk i de fleste situasjoner, om det er «ute i naturen, på kontoret eller midt i et yrende bybilde.»

Soundgear Sense har flerpunktstilkobling, som gjør at de kan tilkobles to enheter samtidig, og flyttes sømløst mellom dem.

Med fire integrerte mikrofoner skal gi god samtalekvalitet, og støyteknologien skal funke «uansett hvilket miljø du befinner deg i».

IP54-klassifiseringen gjør øreproppene motstandsdyktige mot støv, regn, vind og svette, og det avtakbare nakkebåndet gjør at de sitter under treningsøktene.

Foto: Geir Gråbein Nordby

Omgivelseslyd

– Funksjoner som Ambient Aware har blitt så populære å bruke i våre TWS-øreplugger at vi ønsket å ta dette til neste nivå, og skape et åpent design som sørger for en naturlig forbindelse med omverdenen, sier Carsten Olesen, President for Consumer Audio i Harman.

Mon om JBL har latt seg inspirere av de sære, åpne øreproppene Sony LinkBuds? Tilsvarende ørepropper fra Shokz er også på markedet.

JBL LIVE 770NC- enhanced
JBL Live 770NC. Foto: JBL

Bedre støykansellering fra billigere JBL-klokker

JBL lanserer også de rimelige Live 770NC- og JBL Live 670NC, for  folk som ønsker musikken inn men støyen ut. Nå er det ikke akkurat noen mangel på støykansellerende hodetelefoner i verden, men JBL lover at akkurat disse fungerer spesielt godt med tanke på adaptiv støykansellering, altså hvor hodetelefonene tilpasser mengden støydemping ut ifra miljøet og dine egne lyttevaner.

JBL Live 770NC. Foto: Geir Gråbein Nordby

I tillegg har de såkalt Smart Ambient-teknologi, som lar deg tilpasse hvor mye av omgivelsene du i stedet vil slippe inn. Her brukes støykanselleringen på omvendt måte, hvor lydene utenfra forsterkes i stedet for å dempes.

Forskjellen mellom de to hodetelefonene er først og fremst passformen, hvor JBL Live 770NC totalt omkapsler ørene (over ear), mens JBL Live 670NC ligger utenpå (on ear).

JBL Live 670NC. Foto: Geir Gråbein Nordby

Begge hodetelefonene  har såkalt romlig lyd, altså et 360 graders lydbilde, de tilpasses brukerens hørsel, og de har en imponerende lang batteritid på inntil 50-65 timer, avhengig av hvor mye støykanselleringen brukes.

JBL Soundgear Sense, Live 770NC og Live 670NC: Priser og tilgjengelighet

JBL Soundgear Sense kommer i svart og hvitt, fra slutten av september. Prisen blir 1700 kroner.

JBL Live 770NC og Live 670NC kommer også i slutten av september, til henholdsvis 2000 og 1500 kroner.

Mer info: no.jbl.com

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Scroll to Top