Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO JW1: Nei, det er ikke ørepropper

De ser ut som ørepropper, men FiiO JW1 ligger utenpå ørene, helt uten propper i det hele tatt.

Skrevet av / 26.07.23 - 08:00
FiiO JW1: Nei, det er ikke ørepropper

FiiO JW1 er et friskt pust, i et marked som flommer over av trådløse ørepropper og hodetelefoner. Det er snakk om en hybrid mellom et par hodetelefoner og ørepropper. For, mens de ser ut som et par ørepropper med ørebøyle, så er det ingenting som skal stikkes inni ørene her. Bare tre bøylen utenpå øret, og trykk «play».

Åpen type

Hodetelefonene er av åpen type, det betyr at vi forventer førsteklasses komfort over lange perioder. Men det betyr også lydlekkasje, slik at du neppe vil ta med disse på fly eller annen form for kollektiv transport. Eller, kanskje på bussen, om du er av typen som er redd for å miste stoppet ditt.

Les også Sommermusikken rett i øret Er du lei AirPods Pro? Vi tester ni alternativer. Hvilke gir den beste lyden i sommervarmen?

Hvordan bassgjengivelsen er i disse, er vi spent på. Men det sitter i hvert fall en 14,2 mm driver til hvert øre, som er dobbel diameter og hele fire ganger membranarealet av hva som er vanlig for et par ørepropper. Så vi har forhåpninger.

Selv hevder FiiO at lydkvaliteten er mye bedre enn såkalte bone conducting hodetelefoner, altså hvor lyden skapes gjennom vibrasjoner i kinnbeinet.

Ørebøylene gjør at JW1 sitter godt fast, og aldri vil falle av selv om du skulle sitte og headbange hardt for deg selv. Perfekt for treningsøkten?

FiiO JW1 basketball player
Foto: Skjermbilde fra offisiell video.

13 timer batteritid

FiiO JW1 oppgis til å ha rundt 13 timers batteritid i øreproppene, med to ekstra ladinger fra etuiet.

Hodetelefonene støtter Bluetooth 5.3, hvorvidt de har multipunkt, altså mulighet for å være tilkoblet flere enheter samtidig, vet vi ikke ennå. Vi vet heller ingenting om hvilke lydkodeker som støttes.

Les også: Denne dingsen gjør alle hodetelefoner «trådløse»

FiiO JW1: Pris og tilgjengelighet

Det vi vet, er at prisen er satt til 40 euro, som her til lands bør bety ca 500 kroner. Vi er med andre ord i den rimeligere enden. Offisiell lansering er 27. juli.

Mer info: fiio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top