Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Enda bedre budsjettpropper fra Huawei?

Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.

Skrevet av / 03.01.23 - 13:48
Enda bedre budsjettpropper fra Huawei?

Huawei har sluppet de nye trådløse øreproppene FreeBuds 5i, og denne gangen har de virkelig satset på å holde prisen så lav som mulig. FreeBuds 5i tilbyr høyoppløst lyd, aktiv støykansellering (ANC), forhåndsinnstilte EQ-innstillinger og muligheten for trådløst bytte mellom to enheter uten problemer. Alt til prisen for en familielunsj på McDonald’s.

Etuiet til proppene har en smart design, med en teksturert overflate og minner litt om en stein man kan plukke opp på stranden. Proppene er tilgjengelige i tre farger: Isle Blue, Nebula Black og Ceramic White, som er fancy reklamespråk for blå, svart og hvit.

Stengene på øreproppene er 7 mm kortere enn forgjengerne 4i, for å gi en mer elegant passform. De veier også kun 4,9 gram hver, noe som gjør dem lettere enn de fleste.

Les også Disse billigproppene er virkelig gode Det er vanskelig å anbefale å betale mer, når Huawei FreeBuds 4i er såpass gode.

Bedre lyd med LDAC

FreeBuds 5i har også en av de beste Bluetooth-kodekene på markedet, LDAC, som støtter lydkvalitet på inntil 24-bit/96kHz. Selv om det ikke er med tapsfri kvalitet, har LDAC en datahastighet på 990 kbps, noe som er dobbelt så mye som aptX og nesten fire ganger så mye som AAC. Dette gjør LDAC til et godt valg for de som ønsker høyoppløst lyd.

Hver propp har en stor 10 mm dynamisk driver (høyttalerelement), for best mulig dynamikk og bass, og forhåndsinnstilte EQ-effekter lar deg justere lyden. Dette krever riktignok at man bruker Huaweis AI Life-app.

Les også Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper

Hybrid støykansellering

FreeBuds 5i har hybrid støykansellering, som bruker både innover- og utovervendte mikrofoner for å fange opp og kansellere så mye som 42 dB med støy. Det finnes også tre ANC-moduser (Ultra, General og Cozy), som gir muligheten for å justere støykanselleringen avhengig av situasjonen. Dette kan være nyttig for å blokkere ut ekstern støy, for eksempel i flykabinen eller på bussen.

FreeBuds 5i har god batteritid på seks timer med støykansellering aktiv, og en total batteritid på 28 timer med ladeetuiet. Det finnes også en hurtigladefunksjon, som gir fire timer med brukstid på bare 15 minutter.

Ørepropper er også IP54-sertifisert for støv- og vanntetthet, noe som gjør dem praktiske å bruke på stranden eller når man trener. Dette gjør at man ikke trenger å bekymre seg for at proppene skal bli skadet av svette eller fuktighet.

Attraktivt valg

Alt dette bør gjøre FreeBuds 5i til et attraktivt valg for de som ønsker trådløse ørepropper med mange funksjoner til en lavere pris. Vi må selvsagt teste dem før vi kan gi dem vår anbefaling, men basert på vår erfaring med forgjengeren er vi svært optimistiske.

Huawei FreeBuds 5i: Pris og tilgjengelighet

FreeBuds 5i kommer i salg den 16. januar i utvalgte butikker. Prisen er rundt 100 euro, altså rett over tusenlappen.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

3 hendelser på “Enda bedre budsjettpropper fra Huawei?”

 1. Friele Lyd

  “støtter lydkvalitet på inntil 24-bit/96kHz. Selv om det ikke er med tapsfri kvalitet, har LDAC en datahastighet på 990 kbps”

  Mao. hakket over full CD kvalitet (16bit 44.1kHz) og det ER da med tapsfri kvalitet inntil man når taket på 24/96 @ 990kbps..
  Teoretisk hvertfall.

  1. Geir Gråbein Nordby

   LDAC er så å si tapsfritt opp til 16/44, men slettes ikke tapsfritt over dette. Høyt støyfilter og endel forvrengning setter kjepper i hjulene der. For ordens skyld: CD-kvalitet i 16/44,1 bruker 1411 kbps om det ikke skal pakkes i det hele tatt.

  2. Geir Gråbein Nordby

   *støygulv, ikke støyfilter. Damn autocorrect…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Scroll to Top