TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Enda bedre budsjettpropper fra Huawei?

Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.

forfatter
Publisert 03.01.23 - 13:48

Huawei har sluppet de nye trådløse øreproppene FreeBuds 5i, og denne gangen har de virkelig satset på å holde prisen så lav som mulig. FreeBuds 5i tilbyr høyoppløst lyd, aktiv støykansellering (ANC), forhåndsinnstilte EQ-innstillinger og muligheten for trådløst bytte mellom to enheter uten problemer. Alt til prisen for en familielunsj på McDonald’s.

Etuiet til proppene har en smart design, med en teksturert overflate og minner litt om en stein man kan plukke opp på stranden. Proppene er tilgjengelige i tre farger: Isle Blue, Nebula Black og Ceramic White, som er fancy reklamespråk for blå, svart og hvit.

Stengene på øreproppene er 7 mm kortere enn forgjengerne 4i, for å gi en mer elegant passform. De veier også kun 4,9 gram hver, noe som gjør dem lettere enn de fleste.

Les også Disse billigproppene er virkelig gode Det er vanskelig å anbefale å betale mer, når Huawei FreeBuds 4i er såpass gode.
Huawei FreeBuds 4i SPREAD(web)

Bedre lyd med LDAC

FreeBuds 5i har også en av de beste Bluetooth-kodekene på markedet, LDAC, som støtter lydkvalitet på inntil 24-bit/96kHz. Selv om det ikke er med tapsfri kvalitet, har LDAC en datahastighet på 990 kbps, noe som er dobbelt så mye som aptX og nesten fire ganger så mye som AAC. Dette gjør LDAC til et godt valg for de som ønsker høyoppløst lyd.

Hver propp har en stor 10 mm dynamisk driver (høyttalerelement), for best mulig dynamikk og bass, og forhåndsinnstilte EQ-effekter lar deg justere lyden. Dette krever riktignok at man bruker Huaweis AI Life-app.

Les også Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper

Hybrid støykansellering

FreeBuds 5i har hybrid støykansellering, som bruker både innover- og utovervendte mikrofoner for å fange opp og kansellere så mye som 42 dB med støy. Det finnes også tre ANC-moduser (Ultra, General og Cozy), som gir muligheten for å justere støykanselleringen avhengig av situasjonen. Dette kan være nyttig for å blokkere ut ekstern støy, for eksempel i flykabinen eller på bussen.

FreeBuds 5i har god batteritid på seks timer med støykansellering aktiv, og en total batteritid på 28 timer med ladeetuiet. Det finnes også en hurtigladefunksjon, som gir fire timer med brukstid på bare 15 minutter.

Ørepropper er også IP54-sertifisert for støv- og vanntetthet, noe som gjør dem praktiske å bruke på stranden eller når man trener. Dette gjør at man ikke trenger å bekymre seg for at proppene skal bli skadet av svette eller fuktighet.

Attraktivt valg

Alt dette bør gjøre FreeBuds 5i til et attraktivt valg for de som ønsker trådløse ørepropper med mange funksjoner til en lavere pris. Vi må selvsagt teste dem før vi kan gi dem vår anbefaling, men basert på vår erfaring med forgjengeren er vi svært optimistiske.

Huawei FreeBuds 5i: Pris og tilgjengelighet

FreeBuds 5i kommer i salg den 16. januar i utvalgte butikker. Prisen er rundt 100 euro, altså rett over tusenlappen.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Siste artikler:

3 kommentarer om “Enda bedre budsjettpropper fra Huawei?”

 1. «støtter lydkvalitet på inntil 24-bit/96kHz. Selv om det ikke er med tapsfri kvalitet, har LDAC en datahastighet på 990 kbps»

  Mao. hakket over full CD kvalitet (16bit 44.1kHz) og det ER da med tapsfri kvalitet inntil man når taket på 24/96 @ 990kbps..
  Teoretisk hvertfall.

  Svar
  • LDAC er så å si tapsfritt opp til 16/44, men slettes ikke tapsfritt over dette. Høyt støyfilter og endel forvrengning setter kjepper i hjulene der. For ordens skyld: CD-kvalitet i 16/44,1 bruker 1411 kbps om det ikke skal pakkes i det hele tatt.

  • *støygulv, ikke støyfilter. Damn autocorrect…

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde