Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Hidizs MP145: Planmagnetiske ørepropper

Utseendet på Hidizs MP145 er inspirert av hvaler. Men det er på innsiden det spesielle skjuler seg. Med planar-teknologi.

Skrevet av / 15.08.23 - 10:38
Hidizs MP145: Planmagnetiske ørepropper

Hidizs er ikke spesielt kjent her til lands, men den kinesiske produsenten har holdt på siden 2009. Med både musikkspillere, ørepropper, bærbare forsterkere og Bluetooth-mottakere på menyen, vil nok FiiO være deres største konkurrent.

Hidizs MP145 8
Foto: Hidizs

MP145: Planar ørepropper

Hidizs MP145 benytter noe så spesielt som planmagnetiske (planar) drivere. Her flyter et syltynt ark av polymer mellom to motstående magnetfelt, og vibrerer i takt med musikksignalet. Det er mye kjappere enn normale, dynamiske drivere, men siden det nesten ikke har slaglengde, må membranflaten være desto større.

I tilfellet MP145, som forresten har utskiftbare kabler, er membranen hele 14,5 millimeter bred, mer enn det dobbelte av hva som er vanlig for dynamiske drivere.

Hidizs lover stort dynamikkområde, en ytterst jevn frekvensrespons, og dessuten lavere harmonisk forvrengning enn sine dynamiske motstandere.

HIDIZS-MP145-filters
Ulike filtre følger med, som alle påvirker lyden forskjellig. Foto: Hidizs

3 filtre for lydinnstilling

Hidizs har utstyrt øreproppene med tre ulike akustiske filtre, som skal gi totalt ni forskjellige lydinnstillinger. Dette skjer rent mekanisk, og du kan for eksempel velge mellom Vokal, Balansert og ekstra Bass-modus. Dermed skulle det være mulig å finne en innstilling som passer smak og musikkstil.

HIDIZS-MP145-whales
Foto: Hidizs

“Bevar hvalene”

Noe spesielt er at Hidizs har utviklet øreproppene i samarbeid med WDC (Whale and Dolphin Conservation), en stiftelse som jobber for å bevare hval- og delfinbestanden. Utseendet er inspirert av dette, med detaljer som henter trekk fra halefinnen og ryggfurene på finnhvaler.

Dette kunne vi aldri gjettet oss til uten å lese det, men utseendet er absolutt smakfullt, og pirrer oss til å skaffe et par til test.

Hidizs MP145 4
Foto: Hidizs

Hidizs MP145: Pris og tilgjengelighet

MP145 har en utsalgspris på 149 amerikanske dollar. Forvent derfor en pris på ca. 2000 kroner ferdig importert til Norge, som etter hvert vil kunne gjøres via amazon.de. Men før den tid kommer øreproppene til Kickstarter, hvor du kan melde din interesse for å få dem tidlig, til en spesielt god pris.

Mer om kampanjen her.

Ilicon hypƐar CIEM’s

Fabelaktige monitorer i ørene

De formstøpte øreproppene er i mykt silikon, for ekstra behagelig passform. Et filter slipper dessuten ønsket mengde omgivelser inn i øret.

Les hele testen

Sennheiser IE 300

Mye bedre lyd med kabel

Visst kan du kjøpe trådløse ørepropper i premiumklassen. Men det er med disse du blir lykkelig.

Les hele testen

5 high-end ørepropper

Ørepropper for eliten

De koster skjorta, men de beste øreproppene har man aldri lyst til å nappe ut igjen.

Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Scroll to Top