Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Enda bedre hodetelefoner fra Bowers & Wilkins

Flaggskipet PX7 skal omsider erstattes! Den nye Px7 S2 påstås å ha enda bedre lyd, bedre komfort – og bedre støydemping.

Skrevet av / 29.06.22 - 10:00
Enda bedre hodetelefoner fra Bowers & Wilkins

Da Bowers & Wilkins ga oss de trådløse, støydempende klokkene PX7 i 2019, var vi meget begeistret for den store, fyldige og kraftige lyden. Spesielt den store, tunge bassen imponerte. Støydempingen var helt ok, og samtalekvaliteten var ikke spesielt god ved lansering – selv om mye ble rettet opp med en senere fastvareoppdatering. Nå kommer erstatteren Px7 S2, hvor B&W har adressert svakhetene til forgjengeren.

Resultatet skal være en enda bedre hodetelefon! Blant annet med multipunkt, slik man kan koble til to enheter samtidig. For eksempel mobil og PC.

BW Px7 S2 Black
Foto: B&W

Px7 S2: Komfort

Her har man brukt premium materialer og jobbet hardt for å få en fin design, samtidig som hodetelefonene skal være komfortable. God akustisk støydemping har vært viktig for dem, med minneskum på øreputene – som er utskiftbare – og hus som også demper bra.

Px7 S2 er litt mindre og lettere enn forgjengeren. 320 gram er bare noen få gram lettere, men den vesentlig høyere komforten skyldes mest det behagelige minneskummet og en bedre polstret hodebøyle. Dette i følge markedssjef Andy Kerr på en digital lansering av hodetelefonene.

Bowers Wilkins PX7 S2 PX8 Launch Andy Kerr
Andy Kerr fra Bowers & Wilkins lover vesentlige forbedringer i Px7 S2. Foto: Skjermbilde fra lansering

Bedre elementer

For å adressere lydkvaliteten, er de 40 mm høyttalerelementene «mye bedre» enn sist. Med 20 millimeters spoler holder de bedre kontroll på dynamikken, ikke minst i bassregisteret. Membranene er nye, med lavere forvrengning. I praksis betyr det bedre lyd med høyere oppløsning, og «mer troverdige detaljer», ifølge Andy Kerr. Vi loves en stor og åpen lydscene, kombinert med troverdig stereoperspektiv.

Les også Hodetelefoner med luksusfølelse Bowers & Wilkins tuller ikke med byggekvaliteten når de introduserer den nye trådløse toppmodellen PX7. Med støydemping.

Hodetelefonene bruker aptX Adaptive for best mulig overføring over Bluetooth. Dette er det kun Android-brukere som får nytte av, mens Apple-brukere må nøye seg med AAC. Som fortsatt er bedre enn standardkodeken for Bluetooth (SBC).

I tillegg til Bluetooth kan hodetelefonene kobles til med vanlig kabel, og dessuten USB ut fra PC eller Mac. Maksimal oppløsning er 24-bit / 48 kHz.

BW Px7 S2 Product Blue
Foto: B&W

Bedre tale og støydemping

B&W utviklet en ny digitalprosessor (DSP), for å forbedre den aktive støydempingen, som hevdes å dempe lyden med ca. 30 dB. Totalt er det seks mikrofoner i hodetelefonene, hvor to brukes til tale, og fire til støykansellering.

En mikrofon sitter inne i hver kopp, som lytter til hodetelefonene. En på utsiden av hver kopp lytter til omverdenen, og summen av disse tolkes av DSP-en, som produserer motfasesignalet til støyen – og kansellerer denne best mulig.

Les også Bedre lyd får du ikke Bowers & Wilkins PI7 feier gulvet med konkurrentene.

Talemikrofonene og de ytre støydempingsmikrofonene er plassert annerledes siden sist, for å bedre plukke opp stemmen og kansellere omgivelsesstøy under samtaler.

BW Px7 S2 Product Macro Blue
Foto: B&W

Omgivelseslyd

I tillegg til støykansellering har Px7 S2 transparens, eller omgivelseslyd, som gjør det motsatte av å dempe lyder utenfra. I stedet forsterkes de, i situasjoner når det er praktisk å høre hva som foregår.

Støykansellering og omgivelseslyd kan velges enten med maksimal effekt, eller helt av. Ingen steg imellom.

For å gjøre det enklere å skru av og på støydemping eller omgivelseslyd, har Px7 S2 fått en ekstra knapp, som ikke forgjengeren hadde. Den samme knappen kan du også bruke til å påkalle mobilens stemmeassistent.

BW Px7 S2 Product front Black
Foto: B&W

Bruker app

Bowers & Wilkins Music-appen kan du bruke til å påkalle stemmeassistent, og endelig kan du stille tonekontroll. Vi savnet muligheten for å justere lyden i forgjengeren. Selv om B&W ønsker at man skal høre med den lyden de mener er best, kan det hende man synes bassen er dominerende til tider, og tar fokus bort fra stemmer og instrumenter i mellomtoneområder. Det er fint å ha muligheten, ut ifra musikk og smak. Men det er ikke snakk om en multibånds equalizer, men rett og slett bass og diskant, man kan stille på.

BW Px7 S2 Product angled Grey
Foto: B&W

Batteritid og lading

Batteritiden er oppgitt til 30 timer, akkurat som forgjengeren. I stedet har man forbedret ladetiden, som nå er på to timer i stedet for tre, og 15 minutters hurtiglading gir nå sju timer spilletid i stedet for fem.

BW Px7 S2 Blue
Foto: B&W

B&W Px7 S2: Tilgjengelig nå

Bowers & Wilkins Px7 S2 lanseres i dag, 29. juni, i fargene blå og gull eller svart og lys grå. Prisen er satt til 4198 kroner.

På lanseringen ertet B&W oss også med en enda råere modell, som vil lanseres til høsten, nemlig Px8. Men der blir også prisen en ganske annen.

Mer info: hifiklubben.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top