Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Audio-Technica Kurogaki hodetelefoner er så sjeldne at du neppe får tak i dem

Audio-Technia ATH-AWKG er et par nye lukkede hodetelefoner i high-end-klassen. Men du skal slite med å skaffe deg et par.

Skrevet av / 08.03.24 - 09:48
Audio-Technica Kurogaki hodetelefoner er så sjeldne at du neppe får tak i dem

Audio-Technia ATH-AWKG kalles også «Kurogaki», fra den sjeldne japanske tresorten som brukes i klokkene. Tretypen er også kjent som «daddelplomme», og er i slekt med ibenholt. Den brukes noen ganger som erstatning for denne, som materiale i musikkinstrumenter. Det mørke kurogakitreet er spesielt hardt, som gjør det egnet som kabinettmateriale, hvis man ser bort fra prisen – som er høy.

Audio-Technica ATH-AWKG beauty 2
Kurogaki er et spesielt sjeldent treverk. Foto: Audio-Technica

Mystiske Kurogaki

Kurogaki er både vanskelig å få tak i, fordi det er så sjeldent, og neimen er det ikke lett å jobbe med det heller, på grunn av sin høye tetthet, som gjør tørkeprosessen svært komplisert.

Les også Kan noe ingen andre lukkede klokker kan Audio-Technica Kokutan gjenskaper musikken med en varm glød som er nærmest makeløst i denne klassen.

Japanske Audio-Technica har håndlaget hvert eneste par av ATH-AWKG, og hvert par er unikt på grunn av de spesielle, mørke årringene i treverket. Disse finnes kun i svært gamle trær, gjerne over hundre år gamle.

Opp gjennom historien har kurogaki vært beundret for sine nesten mystiske mønstre. Hvordan mønstrene oppstår er visst fremdeles et mysterium. De håndlakkerte øreklokker framhever treets naturlige skjønnhet, en skjønnhet Audio-Technica lover bare vil sette seg dypere over tid.

Audio-Technica ATH-AWKG cushions
Puter i saueskinn. Foto: Audio-Technica

Oppbygning

ATH-AWKG har ergonomiske, saueskinntrukne øreputer og hodebøyle, håndsydd for langvarig komfort. Bøylen i magnesiumlegering er vinklet for optimal passform.

På innsiden sitter Audio-Technicas eksklusive 53 mm drivere, med svært effektive magnetkretser i tysk Permendur-materiale. Som er en myk, magnetisk legering av kobolt og jern.

Les også Lukkede hodetelefoner låter som åpne Audio-Technica Asada Zakura avslører enhver musikkproduksjon klart som dagen – som et par åpne hodetelefoner ville gjort det. Men disse er ikke for alle.

Elementene har også lette og holdbare titankanter for optimal stivhet, og 6N oksygenfri kobbervikling for minimal motstand. Den doble luftdempingen (D.A.D.S.) gir presis bassgjengivelse.

Alt for å gjengi et så presist, kjapt og dynamisk lydbilde som mulig.

Audio-Technica ath-awkg case
Trekassen er også i kurogakitre, og minner om en cognac-kasse. Foto: Audio-Technica

Tilbehør

Hodetelefonene leveres med to 3 meter lange kabler i flettet tekstil, én med 6,3 mm plugg og én balansert med XLR. Inkludert er også en eksklusiv oppbevaringsboks, også den prydet med kurogakitre.

Audio-Technica ath-awkg cables
Både balansert og ubalansert kabel medfølger. Foto: Audio-Technica
Les også Testerens favoritt - kanskje noensinne Audio-Technicas toppmodell er en av verdens beste hodetelefoner, og er mye lettere enn sine konkurrenter.

Audio-Technica ATH-AWKG: (U)tilgjengelighet og pris

Audio-Technica ATH-AWKG er på papiret tilgjengelig nå, men de blir ikke lett å få tak i. Ifølge importøren er det kun fire par som kommer til Europa, og de er ikke sikre på om de klarer å få ett eneste par til Norden. Skulle du være så heldig å komme over dem før de blir utsolgt, er prisen 3500 euro.

Mer info: audio-technica.com

Audio-Technica ath-awkg Audio-Technica ath-awkg top audio-technica ath-awkg top angl Audio-Technica ath-awkg side Audio-Technica ath-awkg side 2 Audio-Technica ath-awkg angle Audio-Technica ATH-AWKG plug
<
>
Foto: Audio-Technica
Les også Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top