Ny selvtillit fra Dynaudio

forfatter

Den populære og allerede fabelaktig gode high-end-serien Confidence fra Dynaudio har blitt enda bedre.

Som vi skrev for litt siden om C4:

”C4 må gjerne være åtte år gammel, men den fremstår friskere enn mange andre nyere høyttalere vi har hørt og alle egenskaperne som skal til for at det aldri blir kjedelig å være i dens selskap.”

Serien blir nå oppgradert, og den nye serien heter Confidence II. I tillegg lanseres Confidence Signature, som er enda mer eksklusiv.

Favorittserien
Prosjektet Confidence Signature ble inspirert av Dynaudios grunnlegger Wilfried Ehrenholz, som hadde den opprinnelige Confidence-serien blant sine personlige favoritthøyttalere. Mens han lyttet til sine egne C1 og C2 drømte han om å gjøre dem enda bedre. Serien som allerede hadde kostet blod, svette og tårer for å tyne ut hva som er mulig av musikken. Serien som ble utviklet og produsert fra bunnen av; kabinett, frontplate og DDC-prinsippet, hvor høyttalerelementene er plassert med tanke på at minst mulig av lyden skal reflekteres fra gulv, tak og vegger, men i stedet rettes direkte til lytteren. Høyttalerelementene var også fra Dynaudios øverste hylle.

Oppgraderinger
Men Wilfried fant ut at delefilteret med fordel kunne optimaliseres videre. Videre raffinerte han diskantene med et nytt belegg utenpå domen, og de interne kablene ble oppgradert. Håpet er at Confidence-serien igjen kan ta hi-fi-verdenen med storm. Blant annet bygger den nye serien på erfaringer gjort med Consequence Ultimate Edition og Sapphire. Vi blir smått skeptiske når Consequence-høyttalerne nevnes i denne sammenheng, da våre erfaringer med disse ikke var udelt positive i forhold til at de kostet en halv million kroner. De trengte nesten et eget atomkraftverk for å spille opp til dans, og det er ikke sånn vi liker det. Forhåpentligvis er ikke de nye Confidence Signature-høyttalerne fullt så tungdrevne.

Confidence II vs Confidence Signature
Etter hva vi forstår er det ingen lydmessige forskjeller mellom II og Signature. Signature-høyttalerne får en metallplate på baksiden med signatur av Wilfried Ehrenholz. Begge får svart i stedet for grå frontplate, og begge har fått de lydmessige oppgraderingene i forhold til den første serien. Men Signature har 10 års garanti der II har 5 år. Signature fåes i Mocca og Bordeaux utførelse (kjent fra Sapphire), mens Confidence II har andre utførelser: lønn, rosewood, svart ask og kirsebærtre. For 10 prosent ekstra kan du få høyglans hvit eller svart, eller valnøtt og fugleøyelønn.

Antatte priser i Norge:
Confidence C1 II 51.500 kr pr par
Confidence C2 II 90.300 kr pr par
Confidence C4 II 136.500 kr pr par
Confidence Center II 51.500 kr pr stk

Spesiell finish = +10%
Confidence Signature = +10%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.