Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Hi-fi-messe i Aarhus setter ny rekord

Når Sound Society-messen åpner dørene den kommende helgen, er både antallet av utstillere og demosuiter langt større enn tidligere.

Skrevet av / 25.02.20 - 12:57
Hi-fi-messe i Aarhus setter ny rekord

Til helgen arrangerer SoundCity hi-fi-utstilling i Aarhus. Og det er en stolt arrangør vi snakker med over telefon i forkant av messen.

«Det er kulminasjonen av en visjon. Vi har skapt en internasjonal lydutstilling i de mest luksuriøse rammer, midt i Aarhus,» sier Claus Bülow som er initiativtaker til SoundSociety.

Det er tredje gang messen arrangeres, og likt som tidligere foregår det på Hotel Royal, i sentrum av Aarhus med domkirken som nærmeste nabo. Men både antallet utstillere og plassen de har fått til rådighet har vokst. Faktisk er det halvannen gang så mange suiter som i fjor.

«Så vidt jeg vet, er vi dermed den største hi-fi-utstillingen i Skandinavia under ett tak,» sier Claus Bülow. Han mener videre at utstillingen også i internasjonal målestokk er unik, da alle utstillerne får de samme gode forholdene å demonstrere under. De nesten identiske suitene, alle med myke tepper og tunge gardiner, gir ifølge Claus Bülow noe nært ideelle akustiske forhold for high-end-utstyret.

Erfarne debutanter

Listen over utstillere og merker er lang, men omfatter blant annet Hi-Fi Klubben, Buchardt, System Audio, Lyngdorf, AV-connection, Bowers & Wilkins, Gryphon, Audiovector og JBL. Vi er godt kjent med alle, og gleder oss til å se dem igjen. En helt «ny» deltaker er Bang & Olufsen, som vi ikke kan huske å ha sett på en dansk hi-fi-utstilling på lenge. Også Ortofon og Scan Speak vil være å se på messen. Så det blir ikke vanskelig å finne noen godbiter, når det gjelder danske hi-fi-produsenter.

«Selv om vi er et lite land, er det mer enn 50 danske selskaper som lever av hi-fi. Det ser vi på som et tegn på at interessen for god lyd er på vei tilbake,»  sier Claus Bülow.

På utstillingen vil det være lydsystemer fra rundt 3.000 kroner og opptil flere millioner kroner, så det burde være noe for alle. Man kan lese mer om utstillingen her.

SoundSociety åpner lørdag den 29. februar og søndag den 1. mars, begge dagene kl. 11.00 – 17:00. Vi vil selvfølgelig også være tilstede på utstillingen og rapportere om inntrykkene derfra.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top