TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Epson lanserer 4K laserprojektorer

To nye modeller lover sylskarpt og lyssterkt bilde til hjemmekinoen!

forfatter
Publisert 04.10.21 - 12:00

Epson er kjent for å lage høytytende projektorer i det prisgunstige sjiktet: deriblant EH-TW7000 som vi har god erfaring. med. Nå er den japanske produsenten ute med to nye flaggskipmodeller. De nye projektorene Epson EH-LS12000B og EH-LS11000W retter seg mot gamere og hjemmekino-entusiaster som vil ha et stort, skarpt og lyssterkt bilde!

 

Epson EH-LS12000B og EH-LS11000W

Begge de nye modellene bruker laser lyskilde, kombinert med en ny 4K videoprosessor og Epsons 3LCD bildebrikke. Her benyttes altså ikke fargehjul, og man unngår dermed «regnbueeffekten» som enkelte seere er følsomme for.

Projektorer med laser-lys kjennetegnes av høy lysstyrke og lang levetid (opptil 10 år ved vanlig bruk) uten å måtte bytte lampe. Epson lover videre et saftig dynamisk kontrastforhold på hele 2 500 000:1!

ls12000b_3 ls12000b_1 ls11000w_4 ls11000w_2_rnc
<
>
Epson EH-LS11000W. (Foto: Epson)

For å tekkes gamere og andre entusiaster er Epson-projektorene utstyrt med HDMI 2.1 innganger, og støtter 4K-video med opptil 120 bilder per sekund. Samtidig ivaretas en lav forsinkelse (input lag) på under 20 millisekunder. Dermed står man frittt til å koble moderne spillkonsoller såvel som avanserte spill-PC-er til projektoren.

Motorisert optikk

Projektorene kan også skilte med motorisert optikk (zoom/fokus og lens shift), samt linseminne for opptil ti favorittformater. Projektorene er dessuten kompatible med Calman kalibreringsprogramvare. Begge modeller støtter det åpne HDR-formatet HDR10+. Dolby Vision nevnes derimot ikke.

De to modellene er nesten prikk like: den viktigste forskjellen ligger i lysstyrken. Mens EH-LS12000B (svart) har en lysstyrke på opptil 2700 lumen, må EH-LS11000W (hvit) klare seg med noe lavere 2500 lumen.
1_resolution 3_game 4_flame-interpolation
<
>
(Foto: Epson)

Pris og tilgjengelighet

Epson EH-LS12000B og EH-LS11000W er tilgjengelige fra november 2021 med en anbefalt pris på henholdsvis 49.900,- og 54.900 kroner.

Les også Fantastisk kinoopplevelse hjemme Hvis du har en av disse projektorene, trenger du aldri gå på kino igjen.
4K projektorer
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Ny Blu-ray spiller fra Reavon Nykommeren UBR-X110 er oppgradert med muligheten for å spille SA-CD.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend