Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Yamaha CD-C603 CD-skifter

Tar fem CD-er og er smartere enn før.

Skrevet av / 06.12.23 - 10:53
Yamaha CD-C603 CD-skifter

En gang, lenge før strømming, var CD-skifterne veldig populære. De kunne holde alt fra fem til femti CD-er, og spille dem alle etter tur. De med størst kapasitet var ofte brukt i kafeer og restauranter, mens de mindre med plass til fem eller 10 CD-er gjerne ble brukt i hjemmet, eller i bilen. Hvor CD-skiftere var veldig utbredt.

CD-skifteren var en praktisk og enkel løsning, men den hadde en ulempe. Musikken stoppet hvis man åpnet skuffen for å bytte CD-er.

Det slipper man med den nye Yamaha CD-C603, som fortsetter å spille hvis man åoner skuffen.

Foto: Yamaha

Spilleren åpner hele skuffen når man trykker på eject, slik at man kommer til alle CD-ene. En flytende laserpickup demper vibrasjoner, og man kan se hva som spiller på displayet foran.

Her finnes det også en optisk digitalutgang for de som vil løfte lydkvaliteten med en DAC, og spilleren kan leveres med rackfester, for de som vil installere en CD-C603 i en kafé eller restaurant.

Spilleren husker dine programmerte innstillinger som rekkefølge osv, selv om man åpner skuffen eller slår av spilleren. Den spiller ikke bare vanlige CD-er, men takler også selvlagede CD-er med ulike formater. Som MP3, WMA., FLAC, WAW og AAC, opp til 24-bit/96 kHz.

Trykker man inn Pure Direct-knappen på fronten, slukkes displayet og den optiske utgangen, for å dempe støy. Litt for audiofile med andre ord.

Yamaha CD-C603 er priset til 6990 kroner, og tilgjengelig nå.

TT-S303

Foto: Yamaha

Den nye platespilleren fra Yamaha, må også nevnes. Den er bygget på Vinyl 500 (TT-N503), men uten trådløs avspilling med Yamahas MusicCast.

Men den leveres med MM-pickup på et avtakbart pikcuphus, og har innebygget phonotrinn man kan koble ut eller inn, avhengig av om man har et phonotrinn fra før eller ikke.

Spilleren leveres i sort lakk og koster 5990 kroner.

Les også Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500 Yamaha har sin egen vri på trådløs avspilling, som fungerer mye bedre enn forventet.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top