Nyhet

Wharfedale: legendarisk høyttalerprodusent returnerer

Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.

Skrevet av / 03.03.21 - 11:14
Wharfedale: legendarisk høyttalerprodusent returnerer

For de som husker Wharfedale har det kanskje vært et savn at de ikke har vært å finne i norske butikker på veldig lenge. Det endrer seg nå når lydforetaket.no overtar distribusjonen.

Da kan man om ikke lenge høre Wharfedale i butikk, og de lager høyttalere i alle prisklasser, fra den velkjente Diamond-serien som starter rett under 5000 kr paret, til den gulvstående Elysian med AMT-diskant, som tangerer 80.ooo kr paret.

Wharfedale Elysian 2 og 4 i piano valnøtt

Wharfedale lager også noen lekre retrohøyttalere, og både den lille Denton 85th Anniversary til 9000 kr paret, og den større Linton Heritage til 17.000 kr paret, kan snart lyttes på hos Stereofil i Grensen, i Oslo.

Britiske Leak Audio gjennoppstod for et drøyt år siden, og vil også bli å finne i butikk. De lager så langt den2 x 45 w kraftige integrerte forsterkeren Leak Stereo 130 til 12.000 kr, som har innebygget DAC, og CD-spilleren CDT til 9995 kr. Begge i et herlig nostalgisk retrodesign.

Les også Hjemme hos Jimi Hendrix Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top