Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Trådløs surroundlyd fra DALI

DALI samler sine trådløse høyttalere under navnet DALI Equi. Og samtidig utvides systemet til trådløs surroundsound via et HDMI-modul.

Skrevet av / 05.10.21 - 10:56
Trådløs surroundlyd fra DALI

Vi har skrevet om DALIs trådløse høyttalere mange ganger tidligere, og testet flere av dem. Men hittil har det kun vært snakk om stereomodeller. Nå utvider DALI med trådløs surroundlyd i opptil 7.1 kanaler.

Det skjer i form av en utvidelse til Sound Hub, som er systemets samlesentral. Et HDMI-innstiksmodul åpner for et oppsett med mer enn to kanaler. I valgfrie trinn helt opp till 7.1-surround.

Det åpner også opp for muligheten til å lage et 3.1 system med trådløs subwoofer. Til dette formålet kommer DALI WSR (Wireless Subwoofer Receiver), det er en trådløs adapter som kan brukes med alle kablede, aktive subwoofere, for å koble dem opp til det trådløse systemet.

DALI WSR er en trådløs adapter, som gjør mulig å bruke aktive subwoofere med DALI Equi-systemet. (Foto: DALI)

Om du heller vil bruke de ekstra kanalene til multirom, fremfor mangekanalers hjemmekino, gir utvidelsesmodulet BluOS NPM-2i tilgang til multiromslys med Bluesound-streaming AirPlay 2.

Innstiksmodulet DALI NPM-2 gir tilgang til musikkstreaming og multirom. (Foto DALI)

DALI Equi

Alle av DALIs høyttalere har óg fått et felles navn, DALI Equi. Seriene Rubicon C, Callisto C og Oberon C fortsetter. Men navnet viser at de er i én familie, som kan kombineres etter ønske og behov.

DALI WSR koster 1.298 kroner.

Der er ikke kommet en pris på HDMI-utvidelsen av Sound Hub, men BluOS-utvidelsen koster 4.998 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top