Trådløs Rotel hi-fi

Rotel har alltid høstet anerkjennelse for lydkvalitet. Nå kombinerer de ytelse med digitalomvandlere og strømming innebygget, i den nye 12-serien med stereoprodukter.

Man kan stole på Rotel. Alt de lager lyder godt, noe av det aldeles praktfullt. Men de har noe traust, om enn solid over seg. Bra saker altså, men ikke det mest spennende i butikkhyllene. Til nå.

For Rotel har erstattet den klassiske 05- og 06-serien med forsterkere, radioer og CD-spillere, med en helt ny serie produkter. Hvor digitalteknikk og strømming står i høysetet.

Designet er også oppdatert, men i ryddig Rotel-ånd hele veien, og i solide aluminiumskabinetter.

De største forandringene finner vi innvendig. Rotel holder seg til sitt Balanced Design Concept, som betyr nøye utvalgte komponenter og mye lytting før produktene går i produksjon. Sammen med Symmetrical Signal Trace, som er identiske signalveier for begge kanaler, og stjernejording, skal lydkvaliteten holdes i hevd.

Kun en CD-spiller

Den eneste CD-spilleren i serien – RCD-12 – har fått avspillemekanikk med spaltelading, helt uten skuff. Innvendig er alt nytt, og lydkvaliteten forventer vi holder høy Rotel-klasse.

I serien finnes det tre integrerte forsterkere. RA-10 med 45 w per kanal, som er en enkel og rimelig forsterkere med analoge linjeinnganger, platespillerinngang og uten fjernkontroll.

Digitalomvandler integrert

Storebror RA-11 har i tillegg fjernkontroll og USB, optisk og koaksial digitialinngager med 24-bits/192 kHz digitalomvandler. Slik at man kan koble til digitale lydkilder og få bedre lyd med forsterkerens innebyggede Wolfson digitalomvandler.

RA-12 har de samme egenskapene som RA-11, men kraftigere stømforsyning og 60 w effekt per kanal. Den kan ses underst på bildet over. Og bildet under viser baksiden på RA-11, med de digitale inngangene midt på. USB-inngangen er på fronten.

Nettverksspiller

To tunere finnes også i 12-serien. RT-11 er en FM og DAB+ radio, og kun det, mens RT-12 er en nettverksspiller med FM- og DAB+ radio, nettradio, og trådløs nettverkstilkobling.  Den støtter avspilling av en lang rekke lydformater, som OGG Vorbis, WAV, AIFF, FLAC, AAC, MP3, AU og WMA – og avspillingen kan styres fra en app på smartmobilen.

Rotels 12-serie skal være på vei ut i butikkene, og vi har det meste i serien på blokken for test.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.