Stereo

Rotel har alltid høstet anerkjennelse for lydkvalitet. Nå kombinerer de ytelse med digitalomvandlere og strømming innebygget, i den nye 12-serien med stereoprodukter.
Annonse
Annonse
forfatter

Man kan stole på Rotel. Alt de lager lyder godt, noe av det aldeles praktfullt. Men de har noe traust, om enn solid over seg. Bra saker altså, men ikke det mest spennende i butikkhyllene. Til nå.

For Rotel har erstattet den klassiske 05- og 06-serien med forsterkere, radioer og CD-spillere, med en helt ny serie produkter. Hvor digitalteknikk og strømming står i høysetet.

Designet er også oppdatert, men i ryddig Rotel-ånd hele veien, og i solide aluminiumskabinetter.

De største forandringene finner vi innvendig. Rotel holder seg til sitt Balanced Design Concept, som betyr nøye utvalgte komponenter og mye lytting før produktene går i produksjon. Sammen med Symmetrical Signal Trace, som er identiske signalveier for begge kanaler, og stjernejording, skal lydkvaliteten holdes i hevd.

Annonse

Kun en CD-spiller

Den eneste CD-spilleren i serien – RCD-12 – har fått avspillemekanikk med spaltelading, helt uten skuff. Innvendig er alt nytt, og lydkvaliteten forventer vi holder høy Rotel-klasse.

I serien finnes det tre integrerte forsterkere. RA-10 med 45 w per kanal, som er en enkel og rimelig forsterkere med analoge linjeinnganger, platespillerinngang og uten fjernkontroll.

Digitalomvandler integrert

Storebror RA-11 har i tillegg fjernkontroll og USB, optisk og koaksial digitialinngager med 24-bits/192 kHz digitalomvandler. Slik at man kan koble til digitale lydkilder og få bedre lyd med forsterkerens innebyggede Wolfson digitalomvandler.

Annonse

RA-12 har de samme egenskapene som RA-11, men kraftigere stømforsyning og 60 w effekt per kanal. Den kan ses underst på bildet over. Og bildet under viser baksiden på RA-11, med de digitale inngangene midt på. USB-inngangen er på fronten.

Nettverksspiller

To tunere finnes også i 12-serien. RT-11 er en FM og DAB+ radio, og kun det, mens RT-12 er en nettverksspiller med FM- og DAB+ radio, nettradio, og trådløs nettverkstilkobling.  Den støtter avspilling av en lang rekke lydformater, som OGG Vorbis, WAV, AIFF, FLAC, AAC, MP3, AU og WMA – og avspillingen kan styres fra en app på smartmobilen.

Rotels 12-serie skal være på vei ut i butikkene, og vi har det meste i serien på blokken for test.

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.
Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.
Faste brennvidder for fullformat.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.