TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Trådløs Rotel hi-fi

Rotel har alltid høstet anerkjennelse for lydkvalitet. Nå kombinerer de ytelse med digitalomvandlere og strømming innebygget, i den nye 12-serien med stereoprodukter.

forfatter
Publisert 01.08.12 - 12:16

Man kan stole på Rotel. Alt de lager lyder godt, noe av det aldeles praktfullt. Men de har noe traust, om enn solid over seg. Bra saker altså, men ikke det mest spennende i butikkhyllene. Til nå.

For Rotel har erstattet den klassiske 05- og 06-serien med forsterkere, radioer og CD-spillere, med en helt ny serie produkter. Hvor digitalteknikk og strømming står i høysetet.

Designet er også oppdatert, men i ryddig Rotel-ånd hele veien, og i solide aluminiumskabinetter.

De største forandringene finner vi innvendig. Rotel holder seg til sitt Balanced Design Concept, som betyr nøye utvalgte komponenter og mye lytting før produktene går i produksjon. Sammen med Symmetrical Signal Trace, som er identiske signalveier for begge kanaler, og stjernejording, skal lydkvaliteten holdes i hevd.

Kun en CD-spiller

Den eneste CD-spilleren i serien – RCD-12 – har fått avspillemekanikk med spaltelading, helt uten skuff. Innvendig er alt nytt, og lydkvaliteten forventer vi holder høy Rotel-klasse.

I serien finnes det tre integrerte forsterkere. RA-10 med 45 w per kanal, som er en enkel og rimelig forsterkere med analoge linjeinnganger, platespillerinngang og uten fjernkontroll.

Digitalomvandler integrert

Storebror RA-11 har i tillegg fjernkontroll og USB, optisk og koaksial digitialinngager med 24-bits/192 kHz digitalomvandler. Slik at man kan koble til digitale lydkilder og få bedre lyd med forsterkerens innebyggede Wolfson digitalomvandler.

RA-12 har de samme egenskapene som RA-11, men kraftigere stømforsyning og 60 w effekt per kanal. Den kan ses underst på bildet over. Og bildet under viser baksiden på RA-11, med de digitale inngangene midt på. USB-inngangen er på fronten.

Nettverksspiller

To tunere finnes også i 12-serien. RT-11 er en FM og DAB+ radio, og kun det, mens RT-12 er en nettverksspiller med FM- og DAB+ radio, nettradio, og trådløs nettverkstilkobling.  Den støtter avspilling av en lang rekke lydformater, som OGG Vorbis, WAV, AIFF, FLAC, AAC, MP3, AU og WMA – og avspillingen kan styres fra en app på smartmobilen.

Rotels 12-serie skal være på vei ut i butikkene, og vi har det meste i serien på blokken for test.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Følg Lyd & Bilde