Stereo

Rotel har alltid høstet anerkjennelse for lydkvalitet. Nå kombinerer de ytelse med digitalomvandlere og strømming innebygget, i den nye 12-serien med stereoprodukter.
Annonse
Annonse
forfatter

Man kan stole på Rotel. Alt de lager lyder godt, noe av det aldeles praktfullt. Men de har noe traust, om enn solid over seg. Bra saker altså, men ikke det mest spennende i butikkhyllene. Til nå.

For Rotel har erstattet den klassiske 05- og 06-serien med forsterkere, radioer og CD-spillere, med en helt ny serie produkter. Hvor digitalteknikk og strømming står i høysetet.

Designet er også oppdatert, men i ryddig Rotel-ånd hele veien, og i solide aluminiumskabinetter.

De største forandringene finner vi innvendig. Rotel holder seg til sitt Balanced Design Concept, som betyr nøye utvalgte komponenter og mye lytting før produktene går i produksjon. Sammen med Symmetrical Signal Trace, som er identiske signalveier for begge kanaler, og stjernejording, skal lydkvaliteten holdes i hevd.

Kun en CD-spiller

Den eneste CD-spilleren i serien – RCD-12 – har fått avspillemekanikk med spaltelading, helt uten skuff. Innvendig er alt nytt, og lydkvaliteten forventer vi holder høy Rotel-klasse.

I serien finnes det tre integrerte forsterkere. RA-10 med 45 w per kanal, som er en enkel og rimelig forsterkere med analoge linjeinnganger, platespillerinngang og uten fjernkontroll.

Digitalomvandler integrert

Storebror RA-11 har i tillegg fjernkontroll og USB, optisk og koaksial digitialinngager med 24-bits/192 kHz digitalomvandler. Slik at man kan koble til digitale lydkilder og få bedre lyd med forsterkerens innebyggede Wolfson digitalomvandler.

RA-12 har de samme egenskapene som RA-11, men kraftigere stømforsyning og 60 w effekt per kanal. Den kan ses underst på bildet over. Og bildet under viser baksiden på RA-11, med de digitale inngangene midt på. USB-inngangen er på fronten.

Nettverksspiller

To tunere finnes også i 12-serien. RT-11 er en FM og DAB+ radio, og kun det, mens RT-12 er en nettverksspiller med FM- og DAB+ radio, nettradio, og trådløs nettverkstilkobling.  Den støtter avspilling av en lang rekke lydformater, som OGG Vorbis, WAV, AIFF, FLAC, AAC, MP3, AU og WMA – og avspillingen kan styres fra en app på smartmobilen.

Rotels 12-serie skal være på vei ut i butikkene, og vi har det meste i serien på blokken for test.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.