Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Trådløs Marantz-forsterker

Marantz blir trådløs med Heos

Skrevet av / 26.09.19 - 12:46
Trådløs Marantz-forsterker

Vi er litt svake for lyden fra Marantz forsterkerne. Silkemyke detaljer og realistisk dynamikk i stilrene kabinetter proppet med påkostet teknikk. Blir fine musikkopplevelser av sånt.

Marantz er ikke de som hyppigst bytter ut produktene heller. Levetiden er som regel lang, for hvorfor skal man bytte ut noe som fungerer, kan det virke som de mener.

Men nå slipper de en helt ny forsterker, med Heos innebygget. Det vil si at den er trådløs, samtidig som man kan koble til både analoge og digitale lydkilder.

Diskret forsterker

Mens forsterkeren på 2 x 60 watt er bygget opp slik vi kjenner Marantz, altså med diskrete komponenter og Marantz HDAM-transistorkretser, har PM7000N fått en Heos-modul bygget inn. Den gir deg trådløs strømming med Bluetooth (se antennene på den sorte utgaven).

AirPlay 2

Den støtter avspilling fra alt. Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music HD kan styres fra Heos appen, enten med Bluetooth og Wi-fi, eller via en trådløs nettverksruter koblet til ethernet-inngangen, og PM7000N har AirPlay 2 støtte innebygget.

I Heos-appen kan man også legge inn TuneIn nettradio, med over 30.000 radiostasjoner over internett.

DAC og phono-trinn

Forsterkeren har også innebygget digitalomvandler (DAC), med to optiske og en koaksial inngang, og det er mulig å spille av høyoppløst lyd fra en USB-minnepinne eller fra en datamaskin koblet til det trådløs nettverket.

DAC-en støtter opptil 24-bit/192kHz oppløsning, pluss DSD, og de vanlige lydformatenen som FLAC, ALAC og Wav. Pussig nok sier ikke Marantz noe om MQA-støtte, som vi finner på Tidal Masters.

Den har også inngang for platespiller med moving magnet-pickup, og de digitale kretsene kan slås av for å dempe støy når man lytter til vinylplater.

PM7004N stacket med en CD-spiller på toppen.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top