Digitalomvandler

Digitalkonvertere er i vinden som aldri før. Cambridge DacMagic Plus er i tillegg trådløs, praktisk nok, og har innebygget hodetelefonforsterker i tillegg.
forfatter

Den nye DacMagic Plus som kommer i tillegg til den kritikerroste DacMagic, har fått volumkontroll og hodetelefonforsterker. Men er også endret rent teknisk med støtter for 24/192kHz konvertering av musikksignalet via USB-inngangen.

Den kan også brukes som forforsterker i et anlegg, siden volumkontrollen styrer både hodetelefonutgangen og lydutgangene på baksiden. Som forøvrig er både tradisjonelle ubalanserte RCA-utganger, og balanserte XLR-utganger.

Les testen av 11 DAC-er her.

Konverteren arbeider med to Wolfson WM8740 konverterchiper, for de som er opptatt av slike detaljer, og bruker en 32-bits signalprosessor fra Analog Devices. De digitale inngangene består av to koaksiale og to optiske pluss USB-inngangen, og naturligvis en kontakt for den kommende trådløse BT100 mottakeren.

Som ikke støtter det trådløse nettverket ditt, men er en BlueTooth-mottaker, som gjør det mulig å strømme musikk via BT fra en mobiltelefon eller laptop.

Men i følge Cambridge skal DacMagic Plus låte bedre via BT enn man er vant til. Den støtter nemlig apt-X, som er en overføringsprotokoll som skal gi bedre lyd enn standard BT gjør.

DacMagic Plus er tilgjengelig i løpet av desember, til drøyt 3.500 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.