TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Tidal kommer til Norge

I løpet av første kvartal rulles strømmetjenesten Tidal ut i Norge.

forfatter
Publisert 12.02.15 - 15:31

Det er den norske musikktjenesten Wimp som også står bak tjenesten Tidal. Denne ble lansert i oktober 2014, som den internasjonale versjonen av Wimp HiFi, som da gir strømming av musikk i helt tapsfri kvalitet. Ekte CD-kvalitet, altså.

I løpet av første kvartal rulles Tidal ut i Norge også.

– TIDAL har fått en vanvittig mottakelse fra internasjonal presse, artister og lydutstyrsprodusenter. Vi har også opplevd at mange nordmenn ønsker å prøve tjenesten, sier Sveinung Rindal, redaksjonssjef for WiMP og TIDAL, i en pressemelding.

Wimp har fra oppstarten i 2010 satset på redaksjonelt, norsk innhold og har en målsetting om at minst halvparten av musikken redaksjonen promoterer skal være norsk.

Norsk versjon kommer senere
– Vi jobber med å lage en norsk versjon av TIDAL, som skal lanseres senere i år. Men på grunn av høy interesse velger vi først å introdusere den globale versjonen av TIDAL, slik at nordmenn også kan få prøve produktet som nå skaper stor oppmerksomhet ute i verden, sier Rindal.

Den globale versjonen av Tidal kommer til Norge i løpet av første kvartal og vil bli introdusert som et separat varemerke og abonnement fra Wimp. I løpet av året kommer også den norske Tidal-versjonen.

– Vi velger å vise fram en flik av det internasjonale redaksjonelle tilbudet vårt i Norge, for de som ønsker en titt. For oss som norsk selskap er det imidlertid viktig å opprettholde fokus på norsk musikk. Vi søker derfor nå etter en norsk musikkredaktør for TIDAL, forklarer Rindal.

Tidal åpnes i Norge senere i første kvartal. Wimp påvirkes ikke, loves det.

Jay-Z ønsker neppe å bli sett på som noen "Wimp"...
Jay-Z ønsker neppe å bli sett på som noen «Wimp»…

Kjøpt opp av Jay-Z
Det spørs likevel om ikke vi kan se på dette som det første steget mot utfasing av Wimp-tjenesten, til fordel for Tidal. Som vi vet, er det nå klart at rapperen Jay-Z kjøper opp Wimp. Det ville vært ganske forståelig om han synes originalnavnet på tjenesten virker litt vel pinglete…

tidalhifi.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Men high-end hi-fi var slett ikke død. Alt tyder på at High-End 2022 i München var en dundrende suksess.
Endelig fyller Burmester hullet med 218 og 216 Det tok sin tid, men nå er to nye forsterkere klare.
Arne er integrert og leverer 30 w effekt Svenske Engstrøm lager sin første integrerte forsterker.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fram full vintagestil på high end-messen i München.
Dynaudio gjør det enkelt med trådløse Focus Du trenger bare to Focus-høyttalere for å strømme musikk.
High End 2022: Ny jernhøyttaler med spennende elementer Endelig kommer det en større utgave av den utmerkede Jern. Og med helt ville høyttalerelementer.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend