Nyhet

Sound Burgeren er tilbake

Audio Technicas bærbare platespiller, Sound Burger, produseres igjen. Men kun i et begrenset antall.

Skrevet av / 03.11.22 - 15:19
Sound Burgeren er tilbake

Sonys Walkman introduserte oss for bærbar musikk på 80-tallet. Men seriøse musikkelskere kunne så klart ikke nøye seg med kassettbånd. Audio Technicas Sound Burger gjorde i 1983 platespilleren bærbar. Og nå, 39 år senere, kan den kjøpes igjen. Hvis du er rask!

Sound Burger var for LP-er det Walkman var for kassettbånd. (Foto: Audio Technica)

Audio Technica, som er mest kjent for sine pickup-er og hodetelefoner, feirer nå sitt 60-års jubileum ved å sette den kule lille platespilleren i produksjon igjen. Om du ikke husker modellen (eller ble født i mellomtiden), er det snakk om en smal elektronisk stang på 29 x 10 x 7 cm og en vekt på 900 gram. Det er ikke akkurat lommestørrelse – men det ble sett på som bærbart på den tiden!

Det er i grunn vinyplatene som setter grensen for bærbarhet, da de er like store og tunge som de alltid har vært. Og skjøre! Det meste av platen stikker utenfor platespilleren når musikken avspilles –  utsatt for støv, skitne fingre og de eksterne elementene.

Det meste av platen er eksponert når musikken spilles. (Foto: Audio Technica)

Når man skal spille av en vinylplate, åpnes lokket, platen legges på, lokket klappes ned, og tar så tak i platen som en tang. Det er en innebygd høyttaler og Sound Burgeren drives av batterier, ergo kan man spille platene sine hvor som helst. Den nye utgaven er også modernisert med Bluetooth, slik at lyden kan sendes trådløst ut til hodetelefoner eller til stereoanlegget. Det er også en 3,5 mm minijackutgang for analog tilkobling.

Platespilleren åpnes som et vaffeljern når du skal spille vinylplater. Under transport er tonearmen parkeret inne i “kabinettet”. (Foto: Audio Technica)

Den lille platespilleren er kul og i ikonisk 80-tallsstil, men ikke forvent en high-end-opplevelse. Og hvis du vil ha den for cool-faktoren, må du være kjapp på avtrekkeren. Den blir nemlig kun produsert i 7.000 eksemplarer, alle i den samme retrorøde plastikkfinishen. Prisen er på USD 199, så regn med en pris på rundt 2.000 kroner, hvis den skulle dukke opp i nærheten av våre breddegrader.

Audio Technica

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Gjetter du prisen?

Djevelen kommer igjen

Aston Martin med B&W: Konsertlyd i verdens første Super Tourer

Legendarisk forsterker gjenoppstår

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

High-end du neppe har sett før

Scroll to Top