TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Sound Burgeren er tilbake

Audio Technicas bærbare platespiller, Sound Burger, produseres igjen. Men kun i et begrenset antall.

forfatter
Publisert 03.11.22 - 15:19

Sonys Walkman introduserte oss for bærbar musikk på 80-tallet. Men seriøse musikkelskere kunne så klart ikke nøye seg med kassettbånd. Audio Technicas Sound Burger gjorde i 1983 platespilleren bærbar. Og nå, 39 år senere, kan den kjøpes igjen. Hvis du er rask!

Sound Burger var for LP-er det Walkman var for kassettbånd. (Foto: Audio Technica)

Audio Technica, som er mest kjent for sine pickup-er og hodetelefoner, feirer nå sitt 60-års jubileum ved å sette den kule lille platespilleren i produksjon igjen. Om du ikke husker modellen (eller ble født i mellomtiden), er det snakk om en smal elektronisk stang på 29 x 10 x 7 cm og en vekt på 900 gram. Det er ikke akkurat lommestørrelse – men det ble sett på som bærbart på den tiden!

Det er i grunn vinyplatene som setter grensen for bærbarhet, da de er like store og tunge som de alltid har vært. Og skjøre! Det meste av platen stikker utenfor platespilleren når musikken avspilles –  utsatt for støv, skitne fingre og de eksterne elementene.

Det meste av platen er eksponert når musikken spilles. (Foto: Audio Technica)

Når man skal spille av en vinylplate, åpnes lokket, platen legges på, lokket klappes ned, og tar så tak i platen som en tang. Det er en innebygd høyttaler og Sound Burgeren drives av batterier, ergo kan man spille platene sine hvor som helst. Den nye utgaven er også modernisert med Bluetooth, slik at lyden kan sendes trådløst ut til hodetelefoner eller til stereoanlegget. Det er også en 3,5 mm minijackutgang for analog tilkobling.

Platespilleren åpnes som et vaffeljern når du skal spille vinylplater. Under transport er tonearmen parkeret inne i «kabinettet». (Foto: Audio Technica)

Den lille platespilleren er kul og i ikonisk 80-tallsstil, men ikke forvent en high-end-opplevelse. Og hvis du vil ha den for cool-faktoren, må du være kjapp på avtrekkeren. Den blir nemlig kun produsert i 7.000 eksemplarer, alle i den samme retrorøde plastikkfinishen. Prisen er på USD 199, så regn med en pris på rundt 2.000 kroner, hvis den skulle dukke opp i nærheten av våre breddegrader.

Audio Technica

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En helt spesiell forsterker McIntosh MC451 med Hybrid Drive er et 300 pluss 150 watts beist.
Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Følg Lyd & Bilde