Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sound Burgeren er tilbake

Audio Technicas bærbare platespiller, Sound Burger, produseres igjen. Men kun i et begrenset antall.

Skrevet av / 03.11.22 - 15:19
Sound Burgeren er tilbake

Sonys Walkman introduserte oss for bærbar musikk på 80-tallet. Men seriøse musikkelskere kunne så klart ikke nøye seg med kassettbånd. Audio Technicas Sound Burger gjorde i 1983 platespilleren bærbar. Og nå, 39 år senere, kan den kjøpes igjen. Hvis du er rask!

Sound Burger var for LP-er det Walkman var for kassettbånd. (Foto: Audio Technica)

Audio Technica, som er mest kjent for sine pickup-er og hodetelefoner, feirer nå sitt 60-års jubileum ved å sette den kule lille platespilleren i produksjon igjen. Om du ikke husker modellen (eller ble født i mellomtiden), er det snakk om en smal elektronisk stang på 29 x 10 x 7 cm og en vekt på 900 gram. Det er ikke akkurat lommestørrelse – men det ble sett på som bærbart på den tiden!

Det er i grunn vinyplatene som setter grensen for bærbarhet, da de er like store og tunge som de alltid har vært. Og skjøre! Det meste av platen stikker utenfor platespilleren når musikken avspilles –  utsatt for støv, skitne fingre og de eksterne elementene.

Det meste av platen er eksponert når musikken spilles. (Foto: Audio Technica)

Når man skal spille av en vinylplate, åpnes lokket, platen legges på, lokket klappes ned, og tar så tak i platen som en tang. Det er en innebygd høyttaler og Sound Burgeren drives av batterier, ergo kan man spille platene sine hvor som helst. Den nye utgaven er også modernisert med Bluetooth, slik at lyden kan sendes trådløst ut til hodetelefoner eller til stereoanlegget. Det er også en 3,5 mm minijackutgang for analog tilkobling.

Platespilleren åpnes som et vaffeljern når du skal spille vinylplater. Under transport er tonearmen parkeret inne i «kabinettet». (Foto: Audio Technica)

Den lille platespilleren er kul og i ikonisk 80-tallsstil, men ikke forvent en high-end-opplevelse. Og hvis du vil ha den for cool-faktoren, må du være kjapp på avtrekkeren. Den blir nemlig kun produsert i 7.000 eksemplarer, alle i den samme retrorøde plastikkfinishen. Prisen er på USD 199, så regn med en pris på rundt 2.000 kroner, hvis den skulle dukke opp i nærheten av våre breddegrader.

Audio Technica

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top