Sonus faber senker prisene

Den nye Chameleon-serien blir italienernes rimeligste høyttalere, håndbygget i Italia i en kvalitet man sjelden ser i under 10.000 kr.

Skrevet av / 07.04.15 - 08:14
Sonus faber senker prisene

Den nye Chameleon-serien består hittil av en bokhyllehøyttaler, en slank gulvstående og en senterhøyttaler. Formen kjenner vi fra den eldre Toy-serien, og med priser fra 9.990 kr, legger Chameleon-høyttalerne seg under den prisebelønte Venere-serien.

Høyttalerne bygges i Italia, med skinntrukne kabinetter og aluminiumsdetaler. Som gir høyttalerne en karakteristisk design.

Chameleon B detailDen kompakte Chameleon B, kan leveres med sidepaneler i sort, grått, blått, oransje, rødt eller hvitt. Det samme gjelder for den gulvstående Chameleon T, til 21.990 kr og senterhøyttaleren Chameleon C til 5990 kr.

Sidepanelene kan også kjøpes separat, slik at man kan endre fra grått til blått, hvis man får lyst. Panelene koster fra 995 kr stykket.

Chameleon TChameleon T, er en 3-veis gulvhøyttaler med to 18 cm basselementer, en 15 cm mellomtone og en 29 mm diskant. Høyttalerne som måler 106 x 27 x 35 cm, er som de andre håndlaget i Vicenza, Italia.

Production assembly (14)

Den lille Chameleon B er bare 316 mm høy, og bruker en variant av den 15 cm store mellomtonen som sitter i de gulvstående, som basselement sammen med en 29 mm diskant.

Chameleon BSenterhøyttaleren har i tillegg en 15 cm passiv slavebass plassert ved siden av diskanten, og en 15 cm bass på motsatt side av diskanten. Chameleon C er 54 cm bred, og 20 cm høy, slik at den ikke ruver alt for mye i et hjemmekinooppsett.

Chameleon-serien er på vei ut i butikkene, og vi planlegger selvsagt en test.

Chameleon C

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top