Sjekk den japanske high-end forsterkeren

Med DAC og dyre komponenter skal Denon på banen med et nytt flaggskip.

Skrevet av / 22.02.16 - 09:46
Sjekk den japanske high-end forsterkeren

Det er kanskje ikke alle som vet at Denon har en lang og stolt historie med high-end hi-fi. I den analoge tidsalderen laget de fantastiske forsterkere, kassettspillere, platespillere og høyttalere. Senere kom det CD-spillere med påkostet teknikk, og det japanske markedet er så heldig at de har tilgang til det ypperste Denon lager.

Riktig så heldige har ikke vi vært, men kanskje kan den nye PMA-2500NE endre på det.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den integrerte stereoforsterkeren har innebygget høyoppløst DAC og Denons Ultra-High-Current-MOS-FET (utgangstransistorer), slik at den skal lyde godt både på analoge og digitale lydkilder.

Kretskort og komponenter er skjermet og bygget i moduler som er mekanisk dempet for lavest mulig interferens og støy, forsterkeren har to transformatorer som leverer strøm til effekttrinnets to kanaler.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Forsterkerens innebyggede DAC arbeider med 384 kHz og 32 Bit og støtter DSD-filer opp til 11,2 MHz. Altså er den temmelig fremtidssikker og spiller alrt fra MP3 til høyoppløste musikkfiler.

Som man kan se av bildet av baksiden, har den flere digitale innganger, men også analoge innganger, deriblant platespillerinngang for MM og MC-pickuper.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Forsterkeren leverer 2 x 80 w i 8 ohms belastning, 160 w i 4 ohms belastning, men som vi fant ut i vår forrige test av den gang Denons flaggskip, merket man ikke akkurat mye til åndenød som følge av lite effekt.

En av de nærmeste konkurrentene er Hegels fine H160, som også har innebygget DAC. Den har vi også testet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Samtidig med forsterkeren, slippes også en ny SACD-spiller: DCD-2500NE. Den spiller CD-er og SACD-er og støtter DSD-filer (2,8 MHz / 5,6 MHz) og avspilling av brente CD-er med opp til 192 kHz / 24 bit-filer.

Tror sannelig vi skal booke en test.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top